Μόντε Κάρλο: Εντυπωσιακή πρεμιέρα για τον Τσιτσιπά

Ο Ελληνας τενίστας κέρδισε εύκολα με 2-0 σετ τον Μιχαήλ Κουκούσκιν και πέρασε στον 3ο γύρο του Monte Carlo Masters, όπου θα αντιμετωπίσει τον Ρώσο Ντανιήλ Μεντβέντεφ.

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε τη χωμάτινη σεζόν ο Στέφανος Τσιτσιπάς, με τον Ελληνα τενίστα να πανηγυρίζει την πρόκρισή του στον 3ο γύρο του Monte Carlo Masters.

Ο 20χρονος επικράτησε σχετικά εύκολα με 2-0 σετ (6-3, 7-5) του Μιχαήλ Κουκούσκιν και πέρασε στην επόμενη φάση του χωμάτινου masters, όπου θα αντιμετωπίσει τον Ρώσο Ντανιήλ Μεντβέντεφ.

Ο Στέφανος στην πρεμιέρα του στη διοργάνωση έπιασε πολύ καλή απόδοση και πήρε μια «καθαρή» νίκη, που του δίνει αυτοπεποίθηση ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Ο «Τσιτσιφάστ» κυριάρχησε στο κορτ και ολοκλήρωσε το ματς με 22 winners και 23 αβίαστα λάθη, ενώ από την άλλη ο Καζάκος είχε 23 λάθη, αλλά μόλις 14 winners.

Οι δύο τενίστες στα πρώτα γκέιμ του πρώτου σετ κράτησαν με δυσκολία τα σερβίς τους, μέχρι το 8ο γκέιμ, όταν ο Στέφανος έκανε μπρέικ και προηγήθηκε με 5-3. Στη συνέχεια σέρβιρε σωστά και με 6-3 έκανε το 1-0 στα σετ, βάζοντας τις βάσεις για την πρόκριση. Στο δεύτερο ο Τσιτσιπάς ξεκίνησε δυνατά και προηγήθηκε με 3-1, αλλά ο Καζάκος επέστρεψε και ισοφάρισε σε 3-3. Στο 11ο γκέιμ ο Ελληνας πρωταθλητής, ο οποίος βρίσκεται στο Νο.8 της παγκόσμιας κατάταξης, βρήκε το μπρέικ που έψαχνε (6-5) και ουσιαστικά αγκάλιασε τη νίκη.  Όπως και στο πρώτο σετ, έτσι και στο δεύτερο, στη συνέχεια σέρβιρε σωστά και με 7-5 «σφράγισε» την πρόκριση.

Το φετινό ντεμπούτο του Τσιτσιπά στο χώμα στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και στον 3ο γύρο θα αντιμετωπίσει τον Νταντιήλ Μεντβέντεφ, ο οποίος επικράτησε επίσης εύκολα του Ραντου Αλμποτ με 2-0 σετ (6-1, 6-2). Οι δύο τενίστες έχουν αναμετρηθεί άλλες 3 φορές στο παρελθόν, με τον Ρώσο να έχει το απόλυτο. Ωστόσο, κανένα από αυτά τα παιχνίδια δεν έγινε σε χωμάτινη επιφάνεια.

Δείτε στιγμιότυπα από την αναμέτρηση του Στέφανου:

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από