Ρολάν Γκαρός: Επική πρόκριση στον γ’ προκριματικό για την Γραμματικοπούλου!

Η Ελληνίδα τενίστρια στον αγώνα με την Ουότσον βρέθηκε «κάτω» στο τρίτο σετ με 3-0, 4-2 και 5-3 γκέιμς, αλλά το γύρισε και με 7-3 στο τάι μπρέικ πήρε την πρόκριση για τον γ’ προκριματικό γύρο του Ρολάν Γκαρός.

Μετά από μία συγκλονιστική μάχη με την Χέδερ Ουότσον, που κράτησε σχεδόν τρεις ώρες, η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου επικράτησε με 2-1 σετ (7-5, 6-7 6], 7-6 [3]) και πήρε τη νίκη – πρόκριση για τον τρίτο και τελευταίο γύρο των προκριματικών του Ρολάν Γκαρός.

Η Ελληνίδα τενίστρια έπαιξε εξαιρετικό τένις και στο τέλος πανηγύρισε μια πολύ σπουδαία πρόκριση, η οποία την φέρνει μια ανάσα από το κυρίως ταμπλό του γαλλικού όπεν. Αυτή μάλιστα είναι η πρώτη φορά που καταφέρνει να φτάσει σε τρίτο προκριματικό γύρο σε Γκραντ Σλαμ διοργάνωση, μετά από 10 αποτυχημένες προσπάθειες.

Τελευταίο εμπόδιο για την Γραμματικοπούλου πριν το κυρίως ταμπλό θα είναι η Βαρβάρα Λεπτσένκο. Το παιχνίδι με την Αμερικανίδα, ωστόσο, δεν θα είναι  καθόλου εύκολο, καθώς η έμπειρη τενίστρια διανύει εξαιρετική περίοδο και στον δεύτερο γύρο απέκλεισε εύκολα με 6-1, 6-1 την Ρομίνα Οπράντι.

Στο σημερινό παιχνίδι με την Ουότσον, η Βαλεντίνη ξεκίνησε εντυπωσιακά και προηγήθηκε με 2-0 γκέιμς, αλλά η Βρετανίδα απάντησε και ισοφάρισε σε 2-2 και λίγο αργότερα σε 5-5.

Η Γραμματικοπούλου σέρβιρε σωστά για το 6-5 και στη συνέχεια με μπρέικ έκανε το 7-5 και το 1-0 στα σετ. Στο δεύτερο σετ η Ελληνίδα τενίστρια προηγήθηκε με 5-3, σέρβιρε για το ματς, αλλά δεν κατάφερε να το κλείσει. Η Ουότσον ισοφάρισε σε 6-6 και το σετ οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ. Οι δύο τενίστριες βρέθηκαν στο 6-6, με την Βρετανίδα να κάνει το 8-6 και το 1-1.

Στο τρίτο σετ το Νο. 105 στην παγκόσμια κατάταξη, μπήκε δυνατά και προηγήθηκε με 3-0, 4-2 και 5-3, είχε δύο ευκαιρίες για να πάρει το ματς, αλλά η Βαλεντίνη στάθηκε όρθια και απάντησε με το ίδιο νόμισμα για το 5-5.

Σε εκείνο το σημείο μάλιστα έκανε και νέο μπρέικ, προηγήθηκε με 6-5, αλλά και πάλι δεν κατάφερε να κρατήσει το σερβίς της, με την Ουότσον να στέλνει το σετ στο τάι μπρέικ. Εκεί η Ελληνίδα τενίστρια έδειξε την ποιότητά της και με 7-3 έφτασε μια τεράστια επιτυχία!

Δείτε τα σχετικά βίντεο:

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από