Χαμός στο παγκόσμιο τένις: «Ο Κύργιος πρέπει να αποβληθεί»

Ο θρυλικός Ροντ Λέιβερ μίλησε για τον Νικ Κύργιο και τόνισε ο Ελληνοαυστραλός θα πρέπει να αποβληθεί για ένα χρονικό διάστημα, προκειμένου να βάλει μυαλό!

Ο Νικ Κύργιος είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους τενίστες της γενιάς του. Θα μπορούσε να είχε κατακτήσει τουλάχιστον έναν τίτλο Γκραντ Σλαμ και να φιγουράρει για… πλακά στην πρώτη πεντάδα της παγκόσμιας κατάταξης.

Αντ’ αυτού, τις περισσότερες φορές γίνεται viral για λάθος λόγους. Για λόγους που αφορούν τη συμπεριφορά του και όχι τις τενιστικές του ικανότητες. Πρόσφατα μάλιστα τιμωρήθηκε με πρόστιμο ύψους 113.000 δολαρίων για τη συμπεριφορά του σε αγώνα στο τουρνουά του Σινσινάτι. Αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόστιμο που έχει πληρώσει ποτέ τενίστας για αντιαθλητική συμπεριφορά.

Ο κάτοχος 11 Γκραντ Σλαμ τίτλων, Ροντ Λέιβερ, μίλησε για τον Νικ Κύργιο και μάλιστα ήταν ιδιαίτερα αυστηρός με τον Ελληνοαυστραλό τενίστα. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ο Νικ θα πρέπει να αποβληθεί για ένα χρονικό διάστημα, προκειμένου να βάλει μυαλό!

«Δεν ξέρω αν σκοπίμως θέλει να είναι στο επίκεντρο της δημοσιότητας και αν έχει κάποια πράγματα που θέλει να πετύχει μ’ αυτό, αλλά το μόνο πράγμα που λείπει από το παιχνίδι του είναι η πειθαρχία. Τίποτα απ’ όλα όσα έχουν κάνει μέχρι τώρα δεν έχει λειτουργήσει, οπότε ίσως ο αποκλεισμός να είναι η μόνη απάντηση. Δεν είμαι βέβαιος πως έχει πάρει το μάθημά του απ’ όλα όσα έχουν συμβεί. Και αν του επιβληθεί κάποια πειθαρχία, τότε τα πράγματα ίσως έρθουν πιο απλά», είπε αρχικά και τόνισε ότι εάν ο Κύργιος αλλάξει συμπεριφορά, μπορεί να γίνει παγκόσμιος πρωταθλητής. «Δυστυχώς, ο Νικ είναι ο Νικ. Θα μπορούσε να ήταν ήδη και ακόμα μπορεί να γίνει παγκόσμιος πρωταθλητής, εξαιτίας της απίστευτης ικανότητας στο σερβίς. Αλλά το μυαλό του τον εμποδίζει μέχρι τώρα. Δεν θέλει να προσαρμοστεί στις συνθήκες ή να ακούσει τον διαιτητή», κατέληξε.

Αξίζει να σημειώσουμε, πάντως, ότι ο Νικ Κύργιος πράγματι βρίσκεται αντιμέτωπος με αποκλεισμό, μετά τις δηλώσεις που έκανε για διαφθορά στους κόλπους της ATP. O 24χρονος δεν αιτιολόγησε τα λεγόμενά του και κινδυνεύει με αποκλεισμό 3 ετών. Το περιστατικό εξετάζεται από την αρμόδια αρχή, που θα κρίνει εάν θα πρέπει ο Κύργιος να αποκλειστεί από τους αγώνες του τουρ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από