Πόσα θα πάρουν Τσιτσιπάς και Σάκκαρη ως αποζημίωση για την αναβολή του Indian Wells

Όπως έγινε γνωστό, η διοργανώτρια αρχή θα καταβάλει στους τενίστες και στις τενίστριες που είχαν δηλωθεί στις λίστες αποδοχής το χρηματικό έπαθλο του 1ου γύρου, δηλαδή από 18.155 δολάρια.

Η αναβολή της φετινής διοργάνωσης του Indian Wells προκάλεσε μεγάλη οικονομική ζημιά στους αθλητές και τις αθλήτριες που θα λάμβαναν μέρος στο τουρνουά.

Πολλοί από αυτούς μάλιστα είχαν ταξιδέψει ήδη στην Καλιφόρνια, όταν ανακοινώθηκε η απόφαση να αναβληθεί το τουρνουά για λόγους δημόσιας υγείας, μετά το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην περιοχή που βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του Indian Wells.

Γι’ αυτό το λόγο πολλοί τενίστες και τενίστριες ανέβασαν καυστικά μηνύματα στα social media και κατέκριναν το γεγονός ότι οι αρμόδιες αρχές καθυστέρησαν χαρακτηριστικά να ανακοινώσουν την απόφαση της αναβολής της φετινής διοργάνωσης.

Η διοργανώτρια Αρχή, ωστόσο, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη, αναμένεται να αποζημιώσει τους αθλητές και τις αθλήτριες που ήταν στις λίστες αποδοχής, πριν ακυρωθεί το Indian Wells. Συγκεκριμένα, ως ελάχιστη αποζημίωση για τα έξοδά τους θα τους καταθέσει στους λογαριασμούς τους το χρηματικό έπαθλο του 1ου γύρου, δηλαδή από 18.155 δολάρια.

Τα συγκεκριμένα χρήματα αναμένεται φυσικά να πάρουν οι Στέφανος Τσιτσιπάς και Μαρία Σάκκαρη, που είχαν δηλωθεί στις λίστες και θα είχαν σίγουρες θέσεις στα κυρίως ταμπλό.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι οι εγκαταστάσεις του «Indian Wells Tennis Garden» θα παραμείνουν ανοιχτές για τις επόμενες ημέρες σε όσους αθλητές και αθλήτριες είχαν ταξιδέψει στην περιοχή για το τουρνουά, που τελικά αναβλήθηκε. Πολλοί από αυτούς, άλλωστε, σε δύο περίπου εβδομάδες θα λάβουν μέρος στο Miami Open, το οποίο πάντως βρίσκεται στον… αέρα, μετά την εξάπλωση του κορονοϊού στις ΗΠΑ. Για την ώρα, πάντως, οι προετοιμασίες των αθλητών, αλλά και των παραγόντων του τουρνουά για τις τελευταίες λεπτομέρειες, συνεχίζονται κανονικά.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από