Ολυμπιακός – Μπούρσα 2-3

Γονάτισε αλλά δεν... έπεσε ο Ολυμπιακός. Η Μπούρσα (3-2) τον πρώτο τελικό στο κατάμεστο Ρέντη, αλλά οι Ερυθρόλευκες έδειξαν ότι μπορούν να το σηκώσουν μέσα στην Τουρκία

Ο Ολυμπιακός έφτασε μια «ανάσα» από μια ακόμα τεράστια ανατροπή κόντρα στην Μπούρσα, αλλά τελικά δεν κατάφερε και ηττήθηκε με 3-2 σετ στο κατάμεστο «Μελίνα Μερκούρη». Oι «ερυθρόλευκες» έδειξαν ότι μπορούν να κατακτήσουν το τρόπαιο και αυτό θα προσπαθήσουν να κάνουν στη ρεβάνς της Τουρκίας (11/4).

Η ομάδα του Μπράνκο Κοβάσεβιτς με όπλο το καλό σερβίς της Νίμπερ και την καλή τους υποδοχή ξέφυγαν με 8-3 στο τεχνικό τάιμ άουτ του πρώτου σετ. Οι Τουρκάλες κατάφεραν να αλλάξουν το σκηνικό και να προσπεράσουν για πρώτη φορά με 13-12 και έφτασαν στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ, όντας δύο πόντους μπροστά (16-14). Ο Ολυμπιακός είχε πρόβλημα στην υποδοχή, με την Μπούρσα να το εκμεταλλεύεται πλήρως και να ξεφεύγει συνεχώς στο σκορ, κατακτώντας το σετ με 25-17.

Με κεκτημένη ταχύτητα μπήκε και στο δεύτερο σετ η τούρκικη ομάδα, που με όπλο το καλό σερβίς και την Γιλντιρίμ να οδηγεί επιθετικά, έφτασαν στο 8-4. Ο Ολυμπιακός μείωσε, αλλά δύο σερί λάθη των «ερυθρολεύκων» έδωσαν τη δυνατότητα στην Μπούρσα να φτάσει στο 16-10 του δεύτερου τεχνικού τάιμ άουτ. Η Νίμερ «μπήκε» στο ματς και η ομάδα του Μπράνκο Κοβάσεβιτς κατάφερε να ισοφαρίσει σε 21-21, ξεσηκώνοντας τους οπαδούς της στο Ρέντη. Οι φιλοξενούμενες, όμως βρήκαν δύο καλές επιθέσεις, έφτασαν στο 22-24 και κατέκτησαν το σετ με 23-25.

Το τρίτο σετ δεν χρίζει ιδιαίτερης κριτικής, καθώς οι «ερυθρόλευκες» μπήκαν αποφασισμένες να δείξουν το καλό αγωνιστικό τους πρόσωπο. Η Νίμερ και η Χίπε έκαναν εκπληκτικά πράγματα και ο Ολυμπιακός μείωσε, κατακτώντας το σετ με το εκωφαντικό 25-7!

Η ομάδα του Μπράνκο Κοβάσεβιτς βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο και στο τέταρτο σετ, καθώς η Μπρούσα ξέφυγε με 10-15. Κάπου εκεί οι «ερυθρόλευκες», όμως έδειξαν τρομερά αποθέματα ψυχής και έχοντας ως αιχμή του δόρατος την Χίπε, κατάφεραν να φτάσουν στο 25-18 και να οδηγήσουν την αναμέτρηση σε πέμπτο και καθοριστικό σετ.

Εκεί η τούρκικη ομάδα εμφανίστηκε ψυχραιμότερη στην αρχή και προηγήθηκε με 9-5. Οι παίκτριες του Ολυμπιακού δεν παράτησαν το ματς, όμως, και κατάφεραν να μειώσουν σε 12-13, όμως ένα καθοριστικό μπλοκ της Μπελιέμ έφερε και πάλι τη διαφορά στους δύο πόντους. Η Χίπε έκανε το 13-14, όμως η Γιλντιρίμ με καρφί χάρισε τη νίκη στην Μπούρσα (13-15).

Η Χίπε ήταν η πρώτη σκόρερ για τον Ολυμπιακό με 24 πόντους. Ακολούθησε η Πολ με 20 και η Νιεμέρ και 18 και τέσσερις άσους. Η Ντιμίτροβα ήταν μια ομάδα μόνη της με 32 πόντους. Η Γιλντιρίμ ακολούθησε με 12 και η Μπελιέμ 10 και τέσσερα μπλοκ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από