Ηρακλής – Παναθηναϊκός 3-2

Ο Παναθηναϊκός, που παλεύει για την παραμονή του στη Volleyleague, κέρδισε με 3-0 σετ τον Ηρακλή και το Σάββατο (21/04) θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ στον τελικό του Κυπέλλου.

Ο Ηρακλής πραγματοποιώντας μια από τις σπουδαιότερες ανατροπές στη σύγχρονη ιστορία του νίκησε με 3-2 σετ τον Παναθηναϊκό και προκρίθηκε στον τελικό του Final 4 του Κυπέλλου Ελλάδας, που διεξάγεται στη Ρόδο!

Οι Θεσσαλονικείς αιφνιδιάστηκαν από το ψυχωμένο Παναθηναϊκό και βρέθηκαν να χάνουν με 2-0 σετ, ωστόσο, στη συνέχεια ανέβασαν την απόδοσή τους, ήταν ψύχραιμοι όταν η μπάλα έκαιγε και έφτασαν σε μια σπουδαία ανατροπή!

Οι Αρμενάκης και Εφραιμίδης ήταν οι ηγέτες της ομάδας του Γιάννη Ορφανού, η οποία στο μεγάλο τελικό του Σαββάτου θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ, με στόχο το βαρύτιμο τρόπαιο!

Ντέρμπι και 1-0 ο Παναθηναϊκός

Ο Ηρακλής ξεκίνησε καλύτερα, εκμεταλλεύτηκε τα λάθη των παικτών του Παναθηναϊκού και προηγήθηκε με 10-6. Ο προπονητής των «πράσινων»,  Δημήτρης Ανδρεόπουλος, κάλεσε αμέσως τάιμ άουτ και με τις φωνές του ξύπνησε τους παίκτες του. Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στο τάραφλεξ με εντελώς διαφορετικό πρόσωπο. Οι τυπικά φιλοξενούμενοι αρχικά μείωσαν σε 10-9 με τον Ζόνατας και στη συνέχεια προηγήθηκαν με 16-14.  Ο Παναθηναϊκός είχε βρει ρυθμό στην επίθεση, με τον Μπέλο και τον Ζόνατας να πετυχαίνουν σημαντικούς πόντους και τον Πανταλέοντα να κάνει το 23-20. Εκεί που όλα έδειχναν ότι οι «πράσινοι» θα κατακτήσουν το σετ, οι παίκτες του Ηρακλή έφεραν τα πάνω κάτω και ισοφάρισαν σε 24-24! Το παιχνίδι πήγαινε πόντο-πόντο, όμως, αυτός που χαμογέλασε τελευταίος ήταν ο Παναθηναϊκός. Το «τριφύλλι» με καρφί του Ζόνατας προηγήθηκε με 33-32, με τον Εφραιμίδη να καρφώνει άουτ και να δίνει το σετ στην ομάδα του Ανδρεόπουλου.

Υπνωτισμένος ο Ηρακλής

Στο δεύτερο σετ οι «πράσινοι» κυριάρχησαν απόλυτα και δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στους παίκτες του Ηρακλή. Ο Παναθηναϊκός με τη ψυχολογία στα ύψη μετά το 1-0 στα σετ, μπήκε δυνατά και προηγήθηκε γρήγορα με 8-3. Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε και μετά το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ, με τους φιλοξενούμενους να κάνουν το 16-9. Το νερό είχε μπει πλέον στο αυλάκι, με τον Παναθηναϊκό να κατακτά το σετ με 25-17.

Εμεινε ζωντανός

Ο Ηρακλής πλέον βρισκόταν με την πλάτη στον τοίχο. Η ομάδα του Γιάννη Ορφανού έπρεπε να αντιδράσει και το έκανε με την έναρξη του τρίτου σετ. Οι Θεσσαλονικείς προηγήθηκαν με 5-2 και πήγαν στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ μπροστά στο σκορ με 8-4. Ο Γηραίος συνέχισε να πιέζει στο σερβίς και με το μπλοκ του να δουλεύει σωστά έκανε το 16-13. Ο Ηρακλής με καρφί του Μούχλια έκανε το 19-16 και πήγαινε ολοταχώς για το 2-1.

Ο Παναθηναϊκός, όμως, δεν τα παράτησε, αντέδρασε, πίεσε και ισοφάρισε σε 22-22.  Όπως και στο πρώτο σετ, έτσι και στο τρίτο, το σκορ εναλλάσσονταν συνεχώς, χωρίς όμως, οι «πράσινοι» να καταφέρουν να πάρουν την πολυπόθητη νίκη. Ο Μπέλος με το σκορ στο 34-34 έστειλε άουτ την μπάλα και έδωσε σετ πόιντ στον Ηρακλή. Στην επόμενη επίθεση οι παίκτες του Παναθηναϊκού έκαναν λάθος και ο Γηραιός μείωσε σε 2-1.

Φινάλε για γερά νεύρα

Ο Ηρακλής έμεινε ζωντανός και έκανε το πρώτο βήμα για την επική ανατροπή! Ο Παναθηναϊκός προέβαλε σθεναρή αντίσταση στην αρχή του τέταρτου σετ, ωστόσο, μετά το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ οι Θεσσαλονικείς πάτησαν γκάζι και ξέφυγαν με 5 πόντους (13-8). Οι παίκτες του Γιάννη Ορφανού πάταγαν καλύτερα στο τάραφλεξ, προηγήθηκαν με 21-16 και ήθελαν μόλις 4 πόντους για να κάνουν το 2-2.

Για μια ακόμα φορά, όμως, το ματς έγινε ντέρμπι, καθώς ο Παναθηναϊκός απάντησε, μείωσε σε 23-20 και στη συνέχεια ισοφάρισε σε 23-23. Οι «πράσινοι» μάλιστα είχαν και ματς πόιντ (23-24), αλλά ο Ηρακλής το «έσβησε» με μπλοκ του Σμαραγδή. Το ματς κρινόταν σε μια κλωστή, με τους παίκτες του Ανδρεόπουλου να χάνουν τέσσερα ακόμη ματς πόιντ, προτού ο Σμαραγδής πετύχει άσο για το 32-30.

Ο νικητής πλέον θα κρινόταν στο τάι μπρέικ. Με τη ψυχολογία στα ύψη και με τον αέρα του φαβορί ο Ηρακλής ξεκίνησε καλύτερα και προηγήθηκε με 7-5. Ο Παναθηναϊκός μείωσε στον πόντο (10-9), αλλά δεν μπόρεσε να κάνει την ανατροπή. Ο Ηρακλής με τρεις σερί πόντους του Αρμενάκη έκανε το 13-10 και λίγο αργότερα κατέκτησε το σετ με 15-10.

Τα σετ: 32-34, 17-25, 36-34, 32-30, 15-10.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από