Από την Τρίπολη ως το Νιγηριανό… Λιακόπουλο!

Οι προτάσεις του Α. Παγαρτάνη.

Μια επτάδα αγώνων από τρεις διαφορετικές ηπείρους στη σημερινή στήλη…

ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ – ΚΑΤΑΡ

Να είσαι Βορειοκορεάτης, να έχεις φάει τέσσερα στο πρώτο παιχνίδι (με αποβολή από το ημίχρονο, βέβαια, όπου είχες σταθεί καλά) με τη Σαουδική Αραβία και τώρα να παίζεις με τον διοργανωτή του επόμενου Μουντιάλ, έχοντας από πίσω τον Κιμ να ακονίζει τα μαχαίρια του. Μη σου τύχει… Οι Βορειοκορεάτες βρίσκονται σε πτώση ποιότητας σε σχέση με τις ομάδες που είχαν παρουσιάσει πριν χρόνια, όμως προεξοφλώ ότι σήμερα θα δώσουν το 101% στο τρέξιμο και την αυταπάρνηση (αν μπορούν ας κάνουν κι αλλιώς…). Το Κατάρ καθάρισε το Λίβανο στο πρώτο ματς, λογικά είναι φαβορί εδώ, αλλά αμφισβητώ την επιθετική του αποτελεσματικότητα και παίζω το +1,25 των Κορεατών.

ΒΙΧΙΓΚΑ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ – ΣΟΦΑΠΑΚΑ

Κένυα. Αποδόσεις που βγαίνουν με βάση τη βαθμολογία και μόνο, αφού οι δύο ομάδες είναι πρόσκαιρα ισόβαθμες κατά τη γνώμη μου. Η Σοφαπάκα είχε πολύ πιο δύσκολο πρόγραμμα και βέβαια μπορεί να έχει μόνο μία νίκη σε έξι ματς, ωστόσο έχει σκοράρει σε όλα, κάτι σπάνιο για το συγκεκριμένο πρωτάθλημα, κι εναντίον πιο καλών ομάδων. Θεωρώ ότι έχει αξία το να παίξουμε στο θετικό χάντικαπ των φιλοξενούμενων.

ΙΑΠΩΝΙΑ – ΟΜΑΝ

Οι Ιάπωνες αντιμετώπισαν με χαλαρότητα το πρώτο τους ματς με το Τουρκμενιστάν και νίκησαν 3-2 χωρίς να ιδρώσουν. Ακόμα κι όταν έχασαν ένα ημίχρονο και βρέθηκαν πίσω στο σκορ, φαινόταν από τη γλώσσα του σώματος ότι δεν ανησυχούσαν. Τώρα τα πράγματα είναι πιο ζόρικα γι’ αυτούς και νομίζω ότι ο Μοριγιάσου θα έχει σφίξει περισσότερο τα λουριά. Το Ομάν έκανε καλή εμφάνιση με τους Ουζμπέκους παρά την ήττα του, σκόραρε, μπορεί να βοηθήσει κι αυτό για να βγει το over 2,5 γκολ.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΣΟΥ – ΟΜΟΝΟΙΑ

Χθες έφαγα μια τεσσάρα στο κεφάλι σε ματς που περίμενα ως Χ2, αλλά τα reports παραδέχονται ότι η Ανόρθωση ήταν καλύτερη μέχρι που έφαγε το δεύτερο γκολ. Βεβαίως η «μαυρομύτα» είναι αυτή που γράφει. Εδώ δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια μπροστά σε μια τόσο εμφανή υποτίμηση της Ομόνοιας. Η οποία στο ματς κυπέλλου, αν και αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο, ηττήθηκε με 1-0. Do or die το ματς, φυσικά, για τους γηπεδούχους, αλλά να χάσει μ’ ένα γκολ η Ομόνοια και πάλι να πληρώνεσαι το λες και αξία.

ΕΝΙΙΜΠΑ – MFM

Νιγηρία. Καλώς τους κι ας αργήσανε! Πρεμιέρα στο πρωτάθλημα, το οποίο θα γίνει σε δύο ομίλους των 12 ομάδων, γιατί το περσινό δεν ολοκληρώθηκε (λόγω του χαμού που έγινε με την ομοσπονδία διακόπηκε η λίγκα) και δεν υποβιβάστηκε κανένας! Το κύριο χαρακτηριστικό αυτού του πρωταθλήματος είναι η φοβερή δύναμη που δείχνουν οι ομάδες εντός έδρας, γι’ αυτό και οι αποδόσεις έχουν προσαρμοστεί εδώ και χρόνια.

Ως πρώτο στοίχημα θα επιλέξω την Ενιίμπα, μια παραδοσιακά γερή ομάδα από την περιοχή των Ίγκμπο, απέναντι στην… περίεργη ομάδα MFM από τα νοτιοδυτικά, όπου πλειοψηφούν οι Γιορούμπα. Η ομάδα λέγεται Mountain of Fire and Miracles, που σημαίνει Βουνό της Φωτιάς και των Θαυμάτων! Πρόκειται ουσιαστικά για μια παραθρησκευτική οργάνωση,  που δημιουργήθηκε το 1989 από τον πάστορα και γενετιστή δόκτορα Ντάνιελ Ολουκόγια. Ο οποίος στην αρχή έκανε… καριέρα στην εκκλησία των Πεντηκοστιανών (μια από τις πολλές προτεσταντικές αιρέσεις) και μετά έφτιαξε δικό του μαγαζί, το οποίο «κούμπωσε» με μηνιαίο περιοδικό, τηλεοπτικές εκπομπές (τύφλα να’ χει ο Λιακόπουλος!) και, φυσικά, ποδοσφαιρική ομάδα!

ΑΛ ΝΑΣΡ ΒΕΓΓΑΖΗΣ – ΣΑΛΙΤΑΣ

Αφρική, Κύπελλο Συνομοσπονδίας. Η γηπεδούχος ομάδα είναι από τη Λιβύη, όμως λόγω της τεταμένης κατάστασης στη χώρα παίζει σε περιφερειακά γήπεδα του Καϊρου στην Αίγυπτο (κάθε φορά και σε άλλο). Τώρα υποδέχεται τη Σαλίτας από τη Μπουρκίνα Φάσο, η οποία στον προηγούμενο γύρο έκανε την έκπληξη περνώντας την Αλ Μάσρι από το Πορτ Σάιντ της Αιγύπτου. Έχει ευχέρεια στο σκοράρισμα η Αλ Νασρ, όπως έδειξε στα προηγούμενα ματς της, όμως μάλλον… βρήκε και τα έκανε. Η αξία βρίσκεται στο χάντικαπ των φιλοξενούμενων.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΠΑΟΚ

Ο μπουκ με τις αποδόσεις που δίνει φαίνεται ότι βάζει ο ίδιος ερωτηματικά σχετικά με την αποτελεσματικότητα του ΠΑΟΚ τώρα που δεν θα’ χει τον Πρίγιοβιτς. Στην Πάτρα έχασε, βεβαίως εκεί ήταν ματς κυπέλλου και στην Τούμπα θεωρείται ότι θα «διορθώσει», εδώ έχει μπροστά του ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι σε γήπεδο που, ακόμα κι αν το χιόνι λιώσει, θα είναι πολύ βαρύ. Το αμφίσκορο σ’ αυτό το ματς είναι πολύ μεγάλο, απόρροια της απώλειας του Σέρβου νομίζω, και θα το κυνηγήσω.

Πηγή: www.bet-hoven.net

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από