Ρεν – Μονακό: «Καίγονται» οι Μονεγάσκοι!

Σε εξ αναβολής αναμέτρηση για την 34η αγωνιστική της Ligue 1, η Ρεν φιλοξενεί τη Μονακό σήμερα, στις 20:00.

Το πρωτάθλημα Γαλλίας έχει κριθεί, όσον αφορά τον τίτλο, ωστόσο δεν συμβαίνει το ίδιο και με τις υπόλοιπες θέσεις. Για παράδειγμα, η παραμονή στην κατηγορία κρέμεται ακόμα σε τεντωμένο σχοινί. Το Ρεν – Μονακό είναι κρίσιμο κυρίως για τους φιλοξενούμενους, που δεν έχουν ξεμπερδέψει με τις… περιπέτειες. Οι Μονεγάσκοι φάνηκε να κερδίζουν το στοίχημα της παραμονής, όμως τις τελευταίες αγωνιστικές έχασαν βαθμούς και είναι σε επικίνδυνη θέση.

Αντίθετα, εξαιρετικό είναι το κλίμα στις τάξεις της Ρεν. Οι γηπεδούχοι κατέκτησαν το κύπελλο Γαλλίας, πραγματοποιώντας τον άθλο απέναντι στην Παρί Σεν Ζερμέν. Παρά το γεγονός ότι βρέθηκαν να χάνουν με 2-0, βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα, ισοφάρισαν σε 2-2 και έστειλαν το ματς στην παράταση. Εκεί άντεξαν, και στη διαδικασία των πέναλτι αποδείχτηκαν πιο ψύχραιμοι. Έτσι, σήκωσαν το κύπελλο, πετυχαίνοντας την υπέρβαση, και εξασφάλισαν το ευρωπαϊκό εισιτήριο για την επόμενη σεζόν. Η Ρεν έχει σωθεί οριστικά στο πρωτάθλημα, και δεν μπορεί να προλάβει την έξοδο στο Champions League, αφού είναι στην 11η θέση. Συνεπώς, τα υπόλοιπα παιχνίδια μέχρι το τέλος της χρονιάς, μοιάζουν διαδικαστικά. Το κλίμα θα είναι πανηγυρικό απόψε, στο γήπεδο της Ρεν, και οι παίκτες της θα επιδιώξουν να συνδυάσουν τη γιορτή με μια νίκη επί της Μονακό.

Στην αντίπερα όχθη, η Μονακό έχει τεράστια ανάγκη τους βαθμούς. Η ομάδα του Λεονάρντο Ζαρντίμ παρουσιάστηκε διαφορετική στο δεύτερο γύρο, χάρη και στις μεταγραφές του Ιανουαρίου, όμως στα πιο πρόσφατα παιχνίδια της είχε απώλειες. Αγνοεί τη νίκη εδώ και τέσσερις αγωνιστικές, στις οποίες έχει δύο ήττες. Η μία μάλιστα, εντός έδρας από την Καέν, που είναι στη θέση για τα μπαράζ παραμονής. Τρεις πόντους μόλις απέχει η Μονακό από την Καέν, και τέσσερις από τον απευθείας υποβιβασμό. Επομένως, το αποψινό ματς είναι μεγάλης κρισιμότητας για τους φιλοξενούμενους. Οι Μονεγάσκοι καλούνται να βρουν τον καλό τους εαυτό και να φύγουν με θετικό αποτέλεσμα από την έδρα της Ρεν. Για να συμβεί αυτό, οφείλουν να βελτιωθούν αμυντικά και να είναι πιο αποτελεσματικοί στην επίθεση. Πάντως, έχουν τα φόντα για να υποτάξουν τη Ρεν και να κάνουν σημαντικό βήμα παραμονής.

Το απόλυτο preview της αναμέτρησης, είναι διαθέσιμο στο Betarades.gr. Τελευταία νέα, απουσίες, πιθανές συνθέσεις, ενδιαφέροντα στατιστικά, και φυσικά, η εκτίμηση, κάνουν αισθητή την παρουσία τους!

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από