Η μεγάλη εβδομάδα του Πέτρου Φιλιππίδη : Λήγει η προθεσμία της Εισαγγελίας

Για την ανωμοτί κατάθεση του, για ένα βιασμό και δύο απόπειρες

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη. Πρόκειται για τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του και στην οποία εμπεριέχονται τρεις καταγγελίες εναντίον του: Για έναν βιασμό και δύο απόπειρες. Από την Εισαγγελία έχει ήδη σταλεί κλήση για ανωμοτί κατάθεση στον δημοφιλή ηθοποιό, πλην όμως εκείνος έχει ζητήσει και έχει λάβει προθεσμία ώστε να ετοιμάσει τις δικές του εξηγήσεις σε σχέση με τα όσα του καταλογίζονται.

Η προθεσμία αυτή λήγει εντός της εβδομάδας που αρχίζει από αύριο, οπότε ο ηθοποιός είτε θα πρέπει να εμφανιστεί στον εισαγγελέα είτε να ζητήσει νέα προθεσμία. Σε κάθε περίπτωση, μπορεί να αποφύγει την αυτοπρόσωπη παρουσία ενώπιον του εισαγγελικού λειτουργού, καταθέτοντας διά του δικηγόρου του γραπτό υπόμνημα παροχής εξηγήσεων. Μέχρι στιγμής, πάντως, παραμένει άγνωστη η υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσει ο ηθοποιός, αν και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα αρνηθεί τα όσα οι τρεις συνάδελφοί του τού έχουν καταλογίσει.

Τα αδικήματα που έχουν περιγράψει οι παθούσες στον εισαγγελέα, ήτοι δύο απόπειρες βιασμού και έναν βιασμό, φέρονται να έχουν τελεστεί τα έτη 2008, 2010 και 2014. Είναι μάλιστα αξιοσημείωτο ότι και οι τρεις καταγγελίες κατά του ηθοποιού έχουν έναν κοινό παρονομαστή: οι συναντήσεις μεταξύ του καταγγελλόμενου και των γυναικών γίνονταν για λόγους επαγγελματικούς, αλλά, σύμφωνα με τις παθούσες, έπαιρναν διαφορετική τροπή και κατέληγαν στην άσκηση σεξουαλικής βίας εναντίον τους.

Μάλιστα ο δημοφιλής κωμικός πέρα από τις καταγγελίες των τριών γυναικών, όταν περάσει την πόρτα του εισαγγελικού γραφείου, θα πρέπει να αντικρούσει και μαρτυρικές καταθέσεις που περιλαμβάνονται στη δικογραφία και οι οποίες δόθηκαν στον εισαγγελέα προς επιβεβαίωση των καταγγελλομένων. Αν τελικά ασκηθεί ποινική δίωξη στον ηθοποιό, τότε η δικογραφία θα διαβιβαστεί σε ανακριτή, ο οποίος θα τον καλέσει σε απολογία για τα τρία αυτά αδικήματα, που είναι όλα σε βαθμό κακουργήματος.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από