Πλημμύρισαν τα βόρεια προάστια, απεγκλωβίστηκαν οδηγοί

Μεγάλα προβλήματα έχουν προκαλέσει οι βροχές πλήττουν τα Βόρεια Προάστια από το μεσημέρι της Πέμπτης

Τεράστια προβλήματα έχουν προκαλέσει οι βροχές που πλήττουν τα βόρεια προάστια από το μεσημέρι της Πέμπτης. Άνθρωποι εγκλωβίστηκαν στα αυτοκίνητα τους, ενώ μια ηλικιωμένη απεγκλωβίστηκε από υπόγειο σπιτιού. Να μην βγουν από τα σπίτια τους καλούν τους πολίτες οι δημόσιοι φορείς.

Έχουν πλημμυρίσει δρόμοι, ενώ έχει διακοπεί η κυκλοφορία στη γέφυρα Ερυμάνθου στην Κηφισιά και ο παράδρομος της νέας εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας, στο ύψος του σούπερ μάρκετ, στη Νέα Ερυθραία.

Η πυροσβεστική έχει δεχτεί 170 κλήσεις μέχρι στιγμής, ενώ αυτή τη στιγμή πυροσβέστες επιχειρούν για απεγκλωβισμό 8 οδηγών σε Παλλήνη, Μελίσσια και Βριλήσσια.

 Νωρίτερα, μια ηλικιωμένη απεγκλωβίστηκε από υπόγεια στα Μελίσσια.

Ενδεικτικό της ισχυρότατης βροχόπτωσης είναι πως σε ελάχιστα λεπτά τα ΙΧ που ήταν σταθμευμένα στο πάρκινγκ στη διασταύρωση Κηφισίας και Σώρου βούλιαξαν.

Να μην βγουν από τα σπίτια τους καλεί τους πολίτες ο αντιπεριφερειάρχης βορείου τομέα, Γιώργος Καραμέρος, ο οποίος είπε πως «θα είναι θαύμα άμα δεν έχουμε νεκρό».

Ανακοίνωση εξέδωσε και η περιφέρεια Αττικής, η οποία «κατόπιν εντολής της Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, μετά από το έκτακτο δελτίο καιρού της ΕΜΥ ενεργοποιήθηκε άμεσα το σύνολο των τεχνικών υπηρεσιών και του μηχανολογικού εξοπλισμού της Περιφέρειας Αττικής, προκειμένου να βρίσκονται σε διαρκή επιφυλακή εν όψει των καιρικών φαινομένων που πλήττουν την Αττική από σήμερα μέχρι και αύριο το βράδυ», αναφέρεται στην ανακοίνωση και συνεχίζει:

«Επιπλέον, στις πυρόπληκτες περιοχές της Ανατολικής και Δυτικής Αττικής έχουν ενεργοποιηθεί επιπλέον μηχανήματα έργου προκειμένου να προβούν σε προσωρινούς καθαρισμούς ρεμάτων και ό,τι άλλο έκτακτο απαιτηθεί συνέπεια των καταστροφικών πυρκαγιών».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από