Ο δικαστικός λειτουργός αξιολογώντας τα νέα στοιχεία για τον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη ζήτησε νέα δίωξη με αποτέλεσμα η κατηγορία να μετατραπεί από θανατηφόρα έκθεση σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο.
Στην αναβάθμιση της κατηγορίας για τους δυο γιατρούς που διώκονται για την υπόθεση θανάτου του Γιώργου Μαζωνάκη προχώρησε πριν λίγη ώρα ο ανακριτής.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο δικαστικός λειτουργός αξιολογώντας τα νέα στοιχεία ζήτησε νέα δίωξη με αποτέλεσμα η κατηγορία να μετατραπεί από θανατηφόρα έκθεση σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο.
Μετά την εξέλιξη αυτή οι κατηγορούμενοι έχουν δικαίωμα αν το θελήσουν να ζητήσουν προθεσμία μέχρι αύριο για να προετοιμάσουν την υπεράσπιση τους με βάση τα νέα δεδομένα της υπόθεσης.
Δικηγόρος οικογένειας: Είμαστε εν αναμονή της κρίσης του εισαγγελέα
Το πρωί, ο δικηγόρος της οικογένειας του Γ. Μαζωνάκη, Χαράλαμπος Λυκούδης ανέφερε πως «είμαστε εν αναμονή της κρίσης του εισαγγελέα για το αν θα αναβαθμιστεί η κατηγορία σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο».
Εξήγησε πως οι γιατροί γνώριζαν ότι η πλασμαφαίρεση ήταν παράνομη, ήξεραν τους κινδύνους, αλλά, παρ’ όλα αυτά, προχώρησαν τη διαδικασία για το οικονομικό όφελος.
Ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Όταν τελείς μια πράξη επισφαλή που γνωρίζεις ότι είναι παράνομη όπως έχει κριθεί από τον νομοθέτη αν γίνει από ανειδίκευτο γιατρό, προχωράς στο να την τελέσεις με αυτές τις συνθήκες αποδέχεσαι το ενδεχόμενο αφαίρεσης ζωής, και αυτό είναι ο ορισμός του ενδεχόμενου δόλου. Ελπίζω σε αυτή την κατεύθυνση να οδηγηθεί η εισαγγελία».
Ερωτηθείς αν ο Γιώργος Μαζωνάκης είχε υποβληθεί και άλλη φορά στη διαδικασία, σημείωσε πως δεν έχει λάβει γνώση περί αυτού.
Νέα στοιχεία από το μηχάνημα πλασμαφαίρεσης
Νέα στοιχεία βλέπουν το φως σχετικά με τις συνθήκες και τον χρόνο θανάτου του Γιώργου Μαζωνάκη στην κλινική του Κολωνακίου.
Aπό την ανάλυση του μηχανήματος πλασμαφαίρεσης που χρησιμοποίησαν οι δύο κατηγορούμενοι γιατροί τη μοιραία ημέρα, φέρεται να καταγράφηκε η στιγμή που σταμάτησε η καρδιακή λειτουργία του τραγουδιστή, ένα στοιχείο που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την υπόθεση.
Το συγκεκριμένο στοιχείο έχει ενταχθεί στην έκθεση της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται στα χέρια του εισαγγελέα που χειρίζεται την υπόθεση.
Σύμφωνα με το MEGA, στις 14:14 ξεκίνησε η προετοιμασία της πλασμαφαίρεσης. Στις 14:37 μπαίνει σε λειτουργία το μηχάνημα και πληροφορίες αναφέρουν ότι η καρδιά του τραγουδιστή σταμάτησε να χτυπά περίπου στις 15:23 με 15:27. Είναι η στιγμή που το μηχάνημα χτυπάει alarm. Είναι μία ώρα ακριβώς πριν κληθεί το ΕΚΑΒ, στις 16:23.