Η σκυτάλη της απολογίας πέρασε στον 55χρονο γιατρό ο οποίος επίσης βαρύνεται με το αδίκημα της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο με θύμα τον Γιώργο Μαζωνάκη
Οκτώ ώρες συμπλήρωσε στο ανακριτικό γραφείο η γιατρός η οποία κατηγορείται μαζί με τον σύζυγό της για την υπόθεση θανάτου του Γιώργου Μαζωνάκη.
Η απολογία της ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα καθώς από το μεσημέρι απαντούσε σε ερωτήσεις του ανακριτή για το κακούργημα της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η γιατρός αρνήθηκε τα πάντα για τις κατηγορίες που τις αποδίδονται ενώ φέρεται να υποστήριξαν όταν όλα έγιναν με νόμιμες διαδικασίες. Η ίδια δέχθηκε αλλεπάλληλες ερωτήσεις από τον ανακριτή για κρίσιμο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από το τα τρία αλλεπάλληλα αλέρτ του μηχανήματος πλασμαφαίρεσης μέχρι και την κλήση στο ΕΚΑΒ στις 16:21.
Η σκυτάλη της απολογίας πέρασε στον 55χρονο γιατρό ο οποίος επίσης βαρύνεται με το αδίκημα της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο με θύμα τον Γιώργο Μαζωνάκη.
Και η δική του απολογία αναμένεται να είναι πολύωρη.
Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες ο κατηγορούμενος αναμένεται να διαχωρίσει τη θέση του και να υποστηρίξει πως κατά τη διάρκεια της πλασμαφαίρεσης ο ίδιος δεν βρισκόταν στο ιατρείο και πως ειδοποιήθηκε μετά τις 16.00 για να συνδράμει στις προσπάθειες ανάταξης του καλλιτέχνη.
Αμέσως μετά το τέλος και της δικής του απολογίας οι κατηγορούμενοι θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα και θα ακολουθήσει διάσκεψη με τον ανακριτή προκειμένου να αποφασιστεί το κτίσιμο ζήτημα της ποινικής μεταχείρισης των κατηγορουμένων ,δηλαδή αν θα κριθούν ή όχι προσωρινά κρατούμενοι.
Τα κρίσιμα ερωτήματα
Την ίδια στιγμή η Αρχές καλούνται να απαντήσουν σε τρία κρίσιμα ερωτήματα. Τι συνέβη πίσω από τις κλειστές πόρτες του ιατρείου που διαφημιζόταν ως… κλινική και πώς οδηγήθηκε στο θάνατο ο δημοφιλής τραγουδιστής; Τι συνέβη και κατέρρευσε ο οργανισμός του, χωρίς επιστροφή, και πώς προσπάθησαν να τον επαναφέρουν οι δύο γιατροί;
Τι έχει γίνει γνωστό
Η ώρα της άφιξης του Γιώργου Μαζωνάκη στο ιατρείο είναι πλέον δεδομένη, και είναι στις 13:55 όπως φαίνεται και σε βίντεο ντοκουμέντο με το ταξί που χρησιμοποίησε για τη διαδρομή από τα νότια προάστια προς το κέντρο της Αθήνας.
Σε βίντεο ντοκουμέντο αποτυπώνεται το ταξί του τραγουδιστή να φτάνει στην οδό Καρνεάδου. Την ίδια ώρα, ο 58χρονος γιατρός βρίσκεται σε εστιατόριο δύο τετράγωνα μακριά.
Ο Γιώργος Μαζωνάκης ανεβαίνει στο ιατρείο, χαιρετά τις υπαλλήλους και με συνοπτικές διαδικασίες, στις 14:14 βρίσκεται ήδη ξαπλωμένος στην καρέκλα. Το μηχάνημα εκκινεί. Η μοιραία, δήθεν θεραπεία αρχίζει.
Τα alarm που αγνοήθηκαν
Όλα ήταν φαινομενικά καλά, μέχρι που ξαφνικά μετά από 11 λεπτά, το μηχάνημα χτυπάει συναγερμό. Η γιατρός το κλείνει, αλλά ο συναγερμός ξαναχτυπά ακριβώς το επόμενο λεπτό (14:26).
Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει πια για τον Γιώργο Μαζωνάκη. Ο οργανισμός του έχει χτυπήσει «κόκκινο» και το μηχάνημα, όπως αποκαλύπτει MEGA, έδειχνε μία ξεκάθαρη ένδειξη: «η φλεβική πίεση υπερβαίνει το μέγιστο καθορισμένο όριο».
Τι έκανε όμως η γιατρός της Καρνεάδου; Όπως φαίνεται πατούσε το κουμπί «παράλειψη». Μέχρι και τις 14:28, η πίεση του ασθενούς καταγράφεται να ανεβαίνει σταδιακά. 14:37, είναι η κρίσιμη ώρα. Εκεί πια αρχίζει η πλασφαίρεση.
Στο μεταξύ, ενώ ο 58χρονος γιατρός τρώει ακόμη στο εστιατόριο, δέχεται στις 14:43 ένα τηλεφώνημα και με γρήγορο βηματισμό αποχωρεί και κινείται προς το ιατρείο του. «Έχει συμβεί κάτι και η ανειδίκευτη γιατρός καλεί τον παθολόγο; Ο Μαζωνάκης επικοινωνεί; Ή ήδη χρειάζεται επειγόντως ιατρική βοήθεια;». Για τα ερωτήματα αυτά θα κληθεί να απαντήσει στον ανακριτή και ο 58χρονος.
Η φωτογραφία & το βίντεο
Σε εκείνη, ίσως την πιο κρίσιμη καμπή, η 56χρονη γιατρός κάνει το εντελώς απροσδόκητο. Στις 14:45 βγάζει το κινητό της και τραβά δύο φωτογραφίες κι ένα βίντεο τον Γιώργο Μαζωνάκη, ξαπλωμένο στην καρέκλα της πλασμαφαίρεσης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως διαπιστώθηκε από τον έλεγχο του κινητού της τηλεφώνου, η 56χρονη μοιράστηκε με κάποιον τρόπο τη συγκεκριμένη φωτογραφία.
Περνάνε 39 λεπτά μέχρι που το ρολόι δείχνει 15:22. Το μηχάνημα ξαφνικά σταματά, για πρώτη φορά. Όπως εκτιμούν οι ειδικοί, είναι η στιγμή που η καρδιά του Γιώργου Μαζωνάκη κάνει την ύστατη προσπάθεια για τον τελευταίο χτύπο. Το μηχάνημα σταματά μόνο του ή το σταματά η γιατρός;
Στο ιατρείο επικρατεί πανικός. Το ζευγάρι φαίνεται να έχει πέσει πάνω στον Μαζωνάκη για να τον επαναφέρει, χωρίς όμως να έχει τις στοιχειώδεις γνώσεις για το τι πρέπει να κάνει.
Η χορήγηση αδρεναλίνης
Του κάνουν ΚΑΡΠΑ και του χορηγούν ενέσεις αδρεναλίνης. Αλλά μέχρι και σε αυτό το σημείο φαίνεται ότι κάνουν το ένα λάθος μετά το άλλο. Χορήγησαν μόλις το 10% της προβλεπόμενης ποσότητας, με αποτέλεσμα να μην φτάνει για να κάνει restart η καρδιά.
Καθ’ όλη τη διάρκεια το μηχάνημα φαίνεται να συνεχίζει να λειτουργεί ενώ ο Γιώργος Μαζωνάκης δεν είναι πια συνδεδεμένος. Ακολουθούν τρεις ακόμα συναγερμοί. Ο πρώτος είναι 1 λεπτό μετά την πρώτη παύση, στις 15:23, ενώ 22 λεπτά αργότερα έρχονται δύο ακόμη διαδοχικοί, στις 15:45. Αμέσως μετά καταγράφεται μία δεύτερη έναρξη ανταλλαγής αίματος στις 15:46 ενώ δευτερόλεπτα αργότερα έρχεται η επόμενη παύση.
Έχει περάσει πλέον μία ώρα όταν καλείται το ΕΚΑΒ (16:21). Το ΕΚΑΒ φτάνει στις 16:25 για να βρει τον Γιώργο Μαζωνάκη χωρίς τις αισθήσεις του. 16:28 το μηχάνημα σταματά οριστικά. Λίγα λεπτά αργότερα, ο Μαζωνακης φτάνει στο «Ελπίς» και τελικά στις 17:40 ανακοινώνεται ο θάνατός του.