Ο Ερντογάν στα δίχτυα Ιμάμογλου, ΗΠΑ και πρώην συνεταίρων του

Η επικράτηση του Εκρέμ Ιμάμογλου στη μάχη για τη δημαρχία της Κωνσταντινούπολης έχει μεταβάλει πολλά από τα δεδομένα στην Τουρκία, καθώς αποτελεί το πρώτο σοβαρό πλήγμα στη μέχρι πρότινος άτρωτη πανοπλία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Καθώς τα βλέμματα της πλειοψηφίας της κοινής γνώμης σε Ελλάδα και Κύπρο είναι στραμμένα στις κινήσεις των πλωτών γεωτρυπάνων της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, οι εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις στη γειτονική χώρα απασχολούν έντονα τους ιθύνοντες στα υπουργεία Εξωτερικών και Εθνικής Αμυνας – τουλάχιστον όσους δεν έχουν επηρεαστεί από την προεκλογική ραστώνη!

Η επικράτηση του Εκρέμ Ιμάμογλου στη μάχη για τη δημαρχία της Κωνσταντινούπολης έχει μεταβάλει πολλά από τα δεδομένα στην Τουρκία, καθώς αποτελεί το πρώτο σοβαρό πλήγμα στη μέχρι πρότινος άτρωτη πανοπλία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ουδείς μπορεί με ασφάλεια να προβλέψει τον τρόπο αντίδρασης του τούρκου προέδρου, ο οποίος χθες το μεσημέρι συναντήθηκε με τον Ντόναλντ Τραμπ στην Οσάκα της Ιαπωνίας (στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του G20), σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση στον γρίφο των S-400 και να αποφευχθεί η επιβολή οικονομικών κυρώσεων (η Αγκυρα επιδιώκει εσχάτως να ρίξει γέφυρες και στο εχθρικό αμερικανικό Κογκρέσο με επιστολή του πρεσβευτή της στην Ουάσιγκτον Σερντάρ Κιλίτς).

Το Βήμα της Κυριακής που κυκλοφορεί αναλύει:

Οι γεωτρήσεις, οι συμβάσεις νοτιοδυτικά της Κρήτης και ο ρόλος της Λιβύης

Το αμερικανικό νομοσχέδιο για την Ανατολική Μεσόγειο και η επιδίωξη συμφωνίας της Τουρκίας με την Λιβύη

Το μείζον λάθος η απόφαση Ερντογάν να προσωρήσει σε επαναληπτικές εκλογές στην Κωνσταντινούπολη;

Οι λόγοι της ήττας, η επόμενη ημέρα και ο καθοριστικός ρόλος των Κούρδων

Τι θα σημάνει για το πολιτικό σκηνικό της Τουρκίας η ήττα στην Κωνσταντινούπολη σε συνδυασμό με την προβληματική κατάσταστη της οικονομίας;

Με ποιο τρόπο θα ενεργοποιηθεί η εσωτερική αντιπολίτευση που ετοιμάζει νέο κόμμα στον αντίποδα του κόμματος Ερντογάν;

Ποιος ο ρόλος του Γκιουλ και Μπαμπατζάν την επόμενη ημέρα και ποιες οι κινήσεις τους προς τη δημιουργία του νέου κόμματος;

Διαβάστε αναλυτικά στο ρεπορτάζ του Άγγελου Αθανασόπουλου στο Βήμα της Κυριακής που κυκλοφορεί

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από