Σεισμός Αλβανία: Το μεγάλο ψέμα με την φωτογραφία του σκύλου που κάνει τον γύρο του διαδικτύου (pic)

Ανατροπή: Ιδού η αλήθεια!

Αποτελεί μια φωτογραφία που κάνει τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες, μετά και τον φονικό σεισμό της Αλβανίας!

Ο λόγος για την φωτογραφία με τον σκύλο που προσπαθεί να απεγκλωβίσει από τα συντρίμμια το αφεντικό του!

Αν και πολλοί χρήστες του διαδικτύου και ιστοσελίδες αναπαράγουν ότι ο σκύλος «δίνει κουράγιο στο αφεντικό του», σε κάποιο κτίριο που κατέρρευσε στην Αλβανία, φαίνεται πως η φωτογραφία έχει ανέβει στο διαδίκτυο μήνες πριν!

Το γύρο των social media κάνει μία φωτογραφία, η οποία απεικονίζει ένα σκύλο να κάθεται δίπλα σε έναν άνθρωπο που βρίσκεται εγκλωβισμένος κάτω από χαλάσματα κτιρίου. Πολλοί θεωρούν ότι η φωτογραφία τραβήχτηκε μετά τον χθεσινό φονικό σεισμό στην Αλβανία, όμως φαίνεται πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Αν και πολλοί χρήστες του διαδικτύου και ιστοσελίδες αναπαράγουν ότι ο σκύλος «δίνει κουράγιο στο αφεντικό του», φαίνεται πως η εικόνα έχει ανέβει μήνες πριν από το σημερινό σεισμό και συγκεκριμένα τον Ιανουάριο του 2019.

Την αναφορά περί fake news έκανε πρώτος ο αλβανικός ιστότοπος almakos.com, ενώ μία απλή αναζήτηση στο google οδηγεί στον γνωστό ιστότοπο φωτογραφιών shutterstock.com, με τα δικαιώματα να ανήκουν σε φωτογράφο από την Τσεχία.

Μάλιστα, η λεζάντα που συνοδεύει τη φωτογραφία γράφει: «Σκύλος ψάχνει για τραυματίες σε συντρίμμια μετά από σεισμό». Μόνο που ο σεισμός δεν είναι ο χθεσινός στην Αλβανία.

Πηγή: athensmagazine.gr

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από