Ουγγαρία – Λιθουανία 64-87: Eύκολα η πρώτη νίκη για τους Λιθουανούς

Οι Λιθουανοί πέτυχαν την πρώτη τους νίκη στο Eurobasket με 87-64 κόντρα στους αδύναμους Ούγγρους

Η Λιθουανία πέτυχε την πρώτη της νίκη στο Eurobasket αφού επικράτησε της Ουγγαρίας με 87-64 και πλέον κοιτάει τον τελικό για την πρόκριση κόντρα στη Βοσνία.

Το ματς ξεκίνησε με του Λιθουανούς φουριόζους και να προηγούνται νωρίς νωρίς με 9-17, όμως οι Ούγγροι, που δεν έχουν πλέον τον Άνταμ Χάνγκα στην ομάδα τους λόγω τραυματισμού, ξύπνησαν και έφεραν το ματς στο -4 στη λήξη της περιόδου (18-22).

Διαβάστε επίσης: Εθνική: Ο διαστημικός Γιάνναρος έκανε ρεκόρ πόντων με 41 πόντους κόντρα στην Ουκρανία (vid)

Στη δεύτερη περίοδο οι Ούγγροι προηγήθηκαν με 29-28 όμως από εκείνο το σημείο υπήρχε μόνο Λιθουανία. Σαμπόνις και Γιοκουμπάιτις συνεργάστηκαν άψογα και όταν προστέθηκε στην εξίσωση ο Βαλαντσιούνας, το σερί έφτασε στο 0-13, με το ημίχρονο να κλείνει στο 33-48.

Και στην τρίτη περίοδο το σκηνικό έμεινε το ίδιο με τους Λιθουανούς να παίζουν στο φούλ λόγω των τριών συνεχόμενων ηττών. Οι Γκριγκόνις από την περιφέρεια και ο Βαλαντσιούνας από τη ρακέτα έκαναν ότι ήθελαν στην αντίπαλη άμυνα και έφεραν το +25. Οι περιφερειακοί της Λιθουανίας έφεραν τη διαφορά στο +26 και ο Εχόντας ολοκλήρωσε το τριαντάλεπτο στο +23 (52-75).

Το τελευταίο δεκάλεπτο είχε απλά διαδικαστικό χαρακτήρα με τον Μάξβιτς να ξεκουράζει βασικούς παίκτες ώστε να είναι φρέσκοι για τον τελικό της πρόκρισης κόντρα στη Βοσνία. Με το τελικό 87-64 να αποτυπώνει πλήρως την εικόνα του αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 18-22, 33-48, 52-75, 64-87

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από