Μουντιάλ : Έπιασε πέναλτι και έγραψε ιστορία ο Ελ Χανταρί

Ο Εσάμ Ελ Χανταρί έγινε ο 4ος τερματοφύλακας στην ιστορία των Μουντιάλ που αποκρούει πέναλτι στο ντεμπούτο του.

Η σημερινή είναι μια ξεχωριστή μέρα για τον Εσάμ Ελ Χανταρί. Ο τερματοφύλακας της Αιγύπτου σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο στο Μουντιάλ, μόλις στο πρώτο του παιχνίδι με το εθνόσημο της Αιγύπτου στο ματς. Ο 45χρονος γκολκίπερ των «Φαραώ» με την παρουσία του στο ματς με τη Σαουδική Αραβία για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου έγραψε ιστορία όντας ο γηραιότερος παίκτης που αγωνίζεται στη διοργάνωση!

Στο 41′ της αναμέτρησης, ο Ελ Χανταρί έπιασε πέναλτι του Αλ-Μουαλάντ και έκανε άλλο ένα ρεκόρ. Συγκεκριμένα, έγινε ο 4ος τερματοφύλακας που αποκρούει πέναλτι στο ντεμπούτο του στην κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση! Ο πολύπειρος πορτιέρε πλαισίωσε τους Χάλντορσον, Μεολά και Κιρόγκα.

Ο πρώτος έπιασε το πέναλτι του Μέσι στην πρεμιέρα και βοήθησε την Ισλανδία να πάρει τον βαθμό στο ματς με την Αργεντινή (1-1). Ο Αμερικανός Μεολά είχε αποκρούσει πέναλτι στο Μουντιάλ του 1990 στην Ιταλία με αντίπαλο την Τσεχοσλοβακία, ενώ ο Περουβιανός Κιρόγκα στο Μουντιάλ της Αργεντινής το 1978 κόντρα στη Σκωτία.

Και θυμίζουμε, ο Ελ Χανταρί τα έκανε όλα αυτά σε ηλικία 45 ετών!

https://twitter.com/OptaJean/status/1011261653814513664

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από