Μουντιάλ : Δήμιος των Νοτιοαμερικάνων η Γαλλία

Η Γαλλία με τη νίκη της απέναντι στην Ουρουγουάη σημείωσε ρεκόρ στην ιστορία των Μουντιάλ.

Η Γαλλία έκλεισε εισιτήριο για τα ημιτελικά του Μουντιάλ της Ρωσίας, καθώς επικράτησε με 2-1 της Ουρουγουάης στον προημιτελικό που διεξήχθη στο Νίζνι-Νόβγκοροντ. Οι «τρικολόρ» με τη νίκη τους απέναντι στη Σελέστε, έκαναν ρεκόρ στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ειδικότερα, η Γαλλία έγινε η δεύτερη εθνική ομάδα που νίκησε 3 ομάδες από τη Νότια Αμερική στην ίδια διοργάνωση. Στη φάση των ομίλων είχε επικρατήσει του Περού με 1-0, στη φάση των 16 απέκλεισε με 4-3 την Αργεντινή του Λιονέλ Μέσι, ενώ σήμερα επιβλήθηκε της Ουρουγουάης.

Η πρώτη ομάδα που έχει καταφέρει κάτι ανάλογο είναι η Ολλανδία στο Μουντιάλ του 1974. Οι «Οράνιε» είχαν επιβληθεί της Ουρουγουάης στην πρεμιέρα της πρώτης φάσης με 2-0. Στη δεύτερη φάση είχε επικρατήσει της Αργεντινής και της Βραζιλίας με 4-0 και 2-0 αντίστοιχα. Για την ιστορία, να αναφέρουμε ότι στον τελικό ηττήθηκε με 2-1 από την τότε πρωταθλήτρια κόσμου, Δυτική Γερμανία.

Σε περίπτωση λοιπόν που απόψε προκριθεί η Βραζιλία, η Γαλλία έχει την ευκαιρία να νικήσει και 4η ομάδα από τη Λατινική Αμερική.

https://twitter.com/OptaJean/status/1015264992143249413

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από