Μόντριτς, ο έκτος διαδοχικός MVP του Μουντιάλ που δεν είναι πρωταθλητής

Ο Κροάτης μέσος, Λούκα Μόντριτς, έγινε ο έκτος διαδοχικός MVP σε διοργάνωση Παγκοσμίου Κυπέλλου που δεν κατακτά το τρόπαιο!

Ένα στοιχείο που τείνει να γίνει… παράδοση χαρακτηρίζει (και) αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο, καθώς ο Λούκα Μόντριτς αποτελεί τον έκτο διαδοχικό παίκτη που κατακτά τον τίτλο του πολυτιμότερου της διοργάνωσης, αλλά όχι και το τρόπαιο! Η εθνική Κροατίας, της οποίας ηγήθηκε στη διάρκεια του τουρνουά ο μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης, ηττήθηκε με 4-2 από την αντίστοιχη της Γαλλίας και έχασε μια τεράστια ευκαιρία να πάρει την κούπα, ωστόσο ο 32χρονος κρίθηκε και αναδείχθηκε από τους αρμόδιους κορυφαίος ποδοσφαιριστής του Μουντιάλ που διεξήχθη στα γήπεδα της Ρωσίας.

Ο τελευταίος ποδοσφαιριστής που στέφθηκε πρωταθλητής κόσμου και παράλληλα κέρδισε το βραβείο του MVP του τουρνουά ήταν ο Ρομάριο της Βραζιλίας, το 1994 στις ΗΠΑ. Τον Ρομάριο διαδέχθηκε ο Ρονάλντο το 1998, με τη Βραζιλία να χάνει στον τελικό από τη Γαλλία. Το 2002 συνέβη το ίδιο με τον Γερμανό, Όλιβερ Καν, ο οποίος ηττήθηκε από τη Βραζιλία, και το 2006 ο Ζινεντίν Ζιντάν οδήγησε τη Γαλλία μέχρι τον τελικό και κατέκτησε τον τίτλο του πολυτιμότερου, παρά την ήττα από την Ιταλία στα πέναλτι.

Το 2010 η Ουρουγουάη τερμάτισε στην τέταρτη θέση, όμως είδε τον Ντιέγκο Φορλάν να παίρνει το κορυφαίο ατομικό βραβείο του θεσμού, ενώ στα γήπεδα της Βραζιλίας το 2014 ο Λιονέλ Μέσι πήρε τη «Χρυσή Μπάλα» του τουρνουά και ταυτόχρονα τη δεύτερη θέση με την εθνική Αργεντινής.

Αναλυτικά οι κάτοχοι:

1982: Πάολο Ρόσι (Ιταλία)

1986: Ντιέγκο Μαραντόνα (Αργεντινή)

1990: Σαλβατόρε Σκιλάτσι (Ιταλία)

1994: Ρομάριο (Βραζιλία)

1998: Ρονάλντο (Βραζιλία)

2002: Ολιβερ Καν (Γερμανία)

2006: Ζινεντίν Ζιντάν (Γαλλία)

2010: Ντιέγκο Φορλάν (Ουρουγουάη)

2014: Λιονέλ Μέσι (Αργεντινή)

2018: Λούκα Μόντριτς (Κροατία)

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από