Σβήνει το όνειρο για την Παναχαϊκή, «αγγίζει» τα μπαράζ ο Πλατανιάς

Η ομάδα της Πάτρας δεν κατάφερε να κερδίσει τον Βόλο (1-1) και χάνει το τρένο για τα μπαράζ, ενώ αντίθετα ο Πλατανιάς έριξε πεντάρα στον Αιγινιακό (0-5) και εδραιώθηκε στη 2η θέση.

Ονειρο ήταν και πάει. Η Παναχαϊκή έμεινε στο 1-1 με τον Βόλο στην Αγυιά για την 27η αγωνιστική της Football League και πλέον μόνο με… θαύμα θα προλάβει τη δεύτερη θέση που οδηγεί στα μπαράζ ανόδου.

Αντίθετα, ο Πλατανιάς πέρασε σαν… σίφουνας από την έδρα του Αιγινιακού και απέδειξε περίτρανα για μια ακόμα φορά ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Οι Κρητικοί διέλυσαν τον αντίπαλό τους με 5-0 και εδραιώθηκαν στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Η ομάδα των Χανιών είναι στο +4 από τον τρίτο Απόλλων Λάρισας και έχει μπροστά της ορθάνοιχτο τον δρόμο για τα μπαράζ ανόδου.

Δεν «χ»άρηκε κανείς στην Πάτρα

Στην Αγυιά ο Βόλος κυριάρχησε στο πρώτο ημίχρονο και στο 41’ πήρε προβάδισμα με τον Κοκκόρη. Οι γηπεδούχοι στο δεύτερο μέρος αντέδρασαν και στο 81’ ισοφάρισαν σε 1-1 με τον Λουμπαρδέα. Η ομάδα της Πάτρας έσωσε τον βαθμό της ισοπαλίας, έφτασε τους 42 πόντους, αλλά έμεινε στο -7 από τον δεύτερο Πλατανιά και πλέον πολύ δύσκολα θα καταφέρει να προλάβει το τρένο των μπαράζ. Ο Βόλος από την άλλη, έφτασε τους 57 βαθμούς και παρέμεινε στο +8 από τους Κρητικούς.

Μπαλάρα και πεντάρα από τον Πλατανιά

Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε ο Πλατανιάς τον αγώνα με τον Αιγινιακό, με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν εύκολα τη νίκη με 5-0. Το σκορ άνοιξε ο Βάις στο 29’, με τον Λουκίνα στο 36’ να κάνει το 2-0. Στο 63’ ο Παπουτσογιαννόπουλος ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0, με τον Μπιανκόνι στο 71’ να πετυχαίνει το τέταρτο γκολ του Πλατανιά. Ο ίδιος παίκτης στις καθυστερήσεις του αγώνα διαμόρφωσε το τελικό 5-0, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην νίκη της ομάδας του.

Επέστρεψε στις νίκες η Κέρκυρα

Μετά από τρία σερί ανεπιτυχή αποτελέσματα η Κέρκυρα επέστρεψε και πάλι στις νίκες. Οι Φαίακες επικράτησαν με 2-0 του Ηροδότου, χάρη στα γκολ των Σιατραβάνη (23’) και Πασά (68’). Οι γηπεδούχοι με το τρίποντο που πανηγύρισαν έφτασαν τους 41 βαθμούς και ανέβηκαν στην 8η θέση, ενώ ο Ηρόδοτος έμεινε στους 28 βαθμούς και στην 13η θέση. Οι φιλοξενούμενοι είναι εντός της ζώνης του υποβιβασμού και στο -1 από τα Τρίκαλα.

Το πρόγραμμα της 27ης αγωνιστικής: 

Σάββατο (13/04) 

Κέρκυρα-Ηρόδοτος 2-0
(22′ Σιατραβάνης, 68′ Πασάς)

Αιγινιακός-Πλατανιάς 0-5
(29′ Ουές, 36′ Λουκίνας, 63′ Παπουτσογιαννόπουλος, 73′,90′ Μπιανκόνι)

Παναχαϊκή-Βόλος 1-1
(81′ Λουμπαρδέας – 41′ Κόκκορης)

Εργοτέλης-Ηρακλής (16:00)
Σπάρτη-Δόξα Δράμας (16:00)

Κυριακή (14/04) 

Απόλλων Λάρισας-Τρίκαλα (15:00)
Απόλλων Πόντου-ΑΕ Καραϊσκάκης (16:00)

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από