Κορονοϊός: Ακινητοποιημένα στο έδαφος τα περισσότερα αεροσκάφη των Ryanair, British Airways, Iberia

Η Ryanair έχει επιβεβαιώσει ότι θα πραγματοποιεί το 40% των προγραμματισμένων της πτήσεων από την 1η Ιουλίου.

Η ιρλανδική αεροπορική εταιρία, ο μεγαλύτερος αερομεταφορέας χαμηλού κόστους στην Ευρώπη, αναμένεται να ξεκινήσει να καλύπτει το 90% του δικτύου που είχε πριν από την κρίση αλλά με λιγότερα δρομολόγια.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρία α απαιτεί από τους επιβάτες να φορούν κάλυμμα προσώπου και να ζητούν από το προσωπικό καμπίνας την άδεια να χρησιμοποιήσουν την τουαλέτα, χωρίς όμως να επιβάλει κοινωνική αποστασιοποίηση.

Η Ryanair εξήγησε στην ανακοίνωσή της ότι το σχέδιό της βασίζεται στην προϋπόθεση ότι θα αρθούν από τις κυβερνήσεις οι περιορισμοί για πτήσεις εντός της Ευρώπης και ότι θα τεθούν σε εφαρμογή υγειονομικά μέτρα στα αεροδρόμια.

Καθηλωμένα και τα αεροσκάφη των British Airways και Iberia
Σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, η εταιρεία IAG, ιδιοκτήτρια των British Airways και της Iberia σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει το 45% του στόλου της, αλλά αυτά τα σχέδια πρόκειται να επανεκτιμηθούν ανάλογα με τις προτάσεις που θα κάνει η βρετανική κυβέρνηση.

Παράλληλα, ο γερμανικός όμιλος της Lufthansa αναμένεται να παρουσιάσει τα σχέδιά του για τις πτήσεις της καλοκαιρινής περιόδου αυτήν την εβδομάδα, ανακοινώνοντας τους προορισμούς στους οποίους θα χρησιμοποιήσει 160 αεροσκάφη, ήτοι το 21% του στόλου της.

Η EasyJet από την πλευρά της δεν έχει παρουσιάσει τα σχέδιά της για την επανέναρξη των πτήσεων.

Όπως αναφέρει το περιοδικό, ο γαλλο-ολλανδικός όμιλος Air France-KLM σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει μόνο το 20% του στόλο του, αλλά επανεξετάζει τα σχέδιά του για να μην χάσει σημαντικό μερίδιο της αγοράς. «Σκοπός μας είναι να λειτουργήσουμε στο ίδιο σχετικά επίπεδο με τους ανταγωνιστές μας», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Air France-KLM Benjamin Smith πριν από λίγες ημέρες.

Η EasyJet και η Ryanair προσφέρουν μόνο πτήσεις μικρών αποστάσεων ενώ η Iberia σχεδιάζει να προσθέσει πτήσεις αυτό το καλοκαίρι μεταξύ των ΗΠΑ και της Ισπανίας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από