Άννα Βίσση: Έφτιαξε την πιο λαχταριστή πάστα φλώρα και μας έδωσε τη συνταγή

Η Άννα Βίσση μπήκε στην κουζίνα και… έφτιαξε την πιο νόστιμη πάστα φλώρα!

Η τραγουδίστρια σε μια προσπάθειά της λοιπόν να βοηθήσει το έργο της κυπριακής ΜΚΟ «Sophia for Children», η οποία στηρίζει τα παιδιά που βρίσκονται σε ανάγκη, απάντησε στο «The Food Challenge» της οργάνωσης και κάλεσε τους διαδικτυακούς της φίλους στο instagram να κάνουν δωρεά.

«Η «γλυκιά» μου συνταγή… Πάστα Φλώρα! Με αγάπη για την προσπάθεια του Sophia for Children να μην εγκαταλείπει ποτέ τα παιδιά, όπως πάντα υπόσχεται… Δοκιμάστε να το φτιάξετε είναι η πιο νόστιμη πίτα ever! Στο site του foundation αφήστε ό,τι θέλετε και μπορείτε για την ολοκλήρωση αυτού του σκοπού» έγραψε και μας έδωσε την συνταγή!

Υλικά για την πάστα φλώρα:

250 γρ. μαρμελάδα βερύκοκο ή βύσσινο

½ φλιτζάνι βούτυρο γάλακτος

1 κ.σ. ζάχαρη

½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 αυγό

½ κ.σ κονιάκ

Χυμό από ½ πορτοκάλι

Ξύσμα από ½ πορτοκάλι

¾ κ.γ. baking powder

Εκτέλεση:

Χτυπάμε το βούτυρο τη ζάχαρη και το αυγό (ή στο χέρι ή σε μίξερ)

Προσθέτουμε το κονιάκ, το χυμό πορτοκάλι, το baking powder και το αλεύρι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί

Όταν η ζύμη είναι έτοιμη κρατάμε χωριστά λίγη ζύμη για γαρνίρισμα στο τέλος

Στρώνουμε τη ζύμη σε στρογγυλή φόρμα ή οβάλ

Απλώνουμε τη μαρμελάδα και διακοσμούμε με ό,τι σχέδιο θέλουμε με τη ζύμη που κρατήσαμε πλάθοντας λωρίδες

Ψήνουμε σε 200-250 βαθμούς, ώσπου να ψηθεί το γλυκό για περίπου 30-40 λεπτά.

 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από