Δεν σταματά να «σπάει» ρεκόρ ο Κάρι – Πρώτος σε εύστοχα τρίποντα στην ιστορία του NBA (vid)

Ο Στεφ Κάρι έχει εξελίξει το τρίποντο όσο κανείς άλλος και συνεχίζει να γράφει ιστορία, όντας πλέον ο πρώτος παίκτης σε εύστοχα τρίποντα στην ιστορία του NBA.

Στεφ Κάρι και τρίποντα είναι δύο έννοιες ταυτόσημες, με τον «θόρυβο» που έχει προκληθεί από το βεληνεκές του στο NBA, ειδικά την τελευταία εξαετία, να μην έχει προηγούμενο. Ο ηγέτης των Γουόριορς στο διάστημα αυτό ανέβαινε όλο και ψηλότερα στη λίστα με τα περισσότερα τρίποντα όλων των εποχών στην ιστορία της λίγκας και ήταν θέμα χρόνου να βρεθεί μόνος πρώτος.

Αυτό έγινε με τη μυθική του εμφάνιση κόντρα στους Χοκς, όπου πέτυχε 50 πόντους με 9 τρίποντα. Έφτασε έτσι τα 2.284 εύστοχα στην κανονική περίοδο και μαζί με τα 470 στα playoffs έχει συνολικά 3.366.

Ξεπέρασε δηλαδή τον Ρέι Άλεν που ναι μεν έχει, για την ώρα, περισσότερα στην κανονική περίοδο με 2.973, αλλά λιγότερα στα playoffs με 385, σύνολο 3.358 δηλαδή 6 λιγότερα.

Το μόνο σίγουρο είναι πως τα 90 τρίποντα που πρέπει να βάλει ακόμα ο Κάρι, για να είναι μόνος πρώτος και στον αριθμό εύστοχων της κανονικής περιόδου είναι πολύ λίγα για έναν σουτέρ της κλάσης του. Άρα το θέμα δεν είναι το εάν θα αφήσει δεύτερο τον Άλεν και εκεί, αλλά το πότε αυτό θα συμβεί.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από