Ο Ρόμπερτ κόντρα στον Λεβαντόφσκι (vids)

Ο Ρόμπερτ της Μπάγερν και ο Λεβαντόφσκι της Μπαρτσελόνα. Τα φώτα πέφτουν στον Πολωνό επιθετικό που επιστρέφει στο Μόναχο δύο μήνες μετά την επεισοδιακή του αποχώρηση από τους Βαυαρούς.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μου, το προσωπικό, τη διοίκηση της ομάδας και όλους όσοι με υποστηρίζουν και μας βοήθησαν να κατακτήσουμε τρόπαια για τη Μπάγερν. Είμαι πολύ περήφανος για ό,τι καταφέραμε μαζί. Πάνω από όλα, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους οπαδούς επειδή εκείνοι μετέτρεψαν την Μπάγερν σε αυτό το ξεχωριστό κλαμπ», ανέφερε στις 17 Ιουλίου ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Το σίριαλ του καλοκαιριού είχε φτάσει στο τέλος του, με τον Πολωνό να εξασφαλίζει το πολυπόθητο… εισιτήριο για την Βαρκελώνη και την Μπαρτσελόνα. Σχεδόν δύο μήνες μετά το αποχαιρετιστήριο μήνυμα, ο 34χρονος σούπερ σταρ, καλείται να αγωνιστεί ξανά στην Allianz Arena.

Η μοίρα έπαιξε άσχημο παιχνίδι στον Λεβαντόφσκι, που απόψε θα βρεθεί και πάλι στο γήπεδο της Μπάγερν, αλλά στα αποδυτήρια των φιλοξενούμενων. Οι Βαυαροί υποδέχονται την Μπαρτσελόνα (22:00) στο μεγάλο ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League και είναι δεδομένο, πως θα αναζητήσουν… εκδίκηση για ότι συνέβη.

Διαβάστε επίσης: Οι διαιτητές του Γερμανία-Ελλάδα

Τα καλύτερά του χρόνια πέρασε στο Μόναχο ο Πολωνός σούπερ σταρ, σαρώνοντας τους τίτλους και τις διακρίσεις. Δεν είναι και λίγο πράγμα να κατακτάς οκτώ διαδοχικά πρωταθλήματα, τρία Κύπελλα, πέντε Σούπερ Καπ Γερμανίας, ένα Champions League, ένα ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ και ένα Μουντιάλ Συλλόγων. Ο Λεβαντόφσκι ήταν ο… σημαιοφόρος της Μπάγερν στις μεγάλες επιτυχίες και τα πάντα έφεραν φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του.

344 γκολ και 72 ασίστ μέτρησε σε 375 παιχνίδια, σπέρνοντας το φόβο και τον τρόμο σε Γερμανία και Ευρώπη. Για 8 χρόνια ήταν ο απόλυτος σταρ στο Μόναχο, με τους οπαδούς να πίνουν νερό στο όνομά του. Το ένα πάρτι διαδεχόταν το άλλο, με τον Πολωνό killer να κάνει σμπαράλια όποια άμυνα έβρισκε μπροστά του. Σκόραρε με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο, γράφοντας ιστορία με τη φανέλα των Βαυάρων.

Δεύτερος καλύτερος σκόρερ στην ιστορία των Βαυαρών έγινε ο Πολωνός, με το πλήρωμα του χρόνου όμως να έρχεται το εφετινό καλοκαίρι. Τα επεισόδια στη σχέση του Λεβαντόφσκι με την διοίκηση της Μπάγερν ήταν πολλά και διάφορα, με τον 34χρονο να… φωνάζει συνεχώς πως θέλει να αποχωρήσει από το Μόναχο.

Φαινόταν καιρό πως αναζητά τρόπο διαφυγής από το Μόναχο ο Λεβαντόφσκι, με τον 34χρονο να επιθυμεί μια νέα πρόκληση στην καριέρα του. Και τη βρήκε στο πρόσωπο των Μπλαουγκράνα του Τσάβι. Ο Πολωνός killer «μαγεύτηκε» από το πλάνο του κόουτς της Μπάρτσα και τα υπόλοιπα αποτελούν ιστορία.

«Δεν έφυγα γιατί η Μπάγερν Μονάχου προσπάθησε να πάρει άλλους επιθετικούς. Αυτό δεν ήταν πρόβλημα. Έφυγα και υπέγραψα στην Μπάρτσα γιατί ήθελα να εκπληρώσω ένα όνειρο», δήλωσε ο Λεβαντόφσκι, ξεδιαλύνοντας το τοπίο της αποχώρησής του από το Μόναχο.

Το αποψινό ματς θα είναι το 15ο του Πολωνού επιθετικού κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου. Ο Λεβαντόφσκι έχει αντιμετωπίσει τους Βαυαρούς μόνο ως παίκτης της Μπορούσια Ντόρτμουντ και μετράει 7 νίκες, 2 ισοπαλίες και 5 ήττες. Παράλληλα, δεν είναι και πολλές οι φορές που έχει παραβιάσει την εστία της πρώην ομάδας του. Μόλις 5 γκολ έχει σκοράρει κόντρα στην Μπάγερν και ευελπιστεί απόψε να ανέβει ο λογαριασμός.

Τα βλέμματα θα είναι στραμμένα πάνω του. Είναι η βραδιά του και το γνωρίζει καλύτερα από όλους. Είναι δεδομένο πως θα χειροκροτηθεί, αλλά και θα αποδοκιμαστεί. Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι επιστρέφει ως αντίπαλος στο Μόναχο και ο ποδοσφαιρικός πλανήτης ανυπομονεί για το ιστορικό συναπάντημα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από