Όταν ο Τόρες κατέκτησε τις καρδιές των Ισπανών (pic, vid)

Σαν σήμερα, πριν από 10 χρόνια, ο Φερνάντο Τόρες έβαζε το πρώτο λιθαράκι στο κτίσιμο της κραταιάς (για μια τετραετία) ισπανικής ποδοσφαιρικής αυτοκρατορίας

Euro 2008, 29 Ιουνίου, Βιέννη: Οι παίκτες του Λουίς Αραγονές έτοιμοι να βγουν στο χορτάρι, να τελειώσουν… τη δουλειά επικρατώντας των Γερμανών. Ακούν τις τελευταίες οδηγίες, τα λόγια του προπονητή τους. Μόνο μία προοπτική υπάρχει, η νίκη.

Πέρασαν 10 χρόνια από εκείνο το βράδυ. Η επικράτηση της Ισπανίας επί της Γερμανίας (1-0) στο Ερνστ Χάπελ και η επιστροφή (μετά από 44 χρόνια!) στην κορυφή της Ευρώπης δεν θα ξεχασθεί ποτέ. Εκείνο τη νύχτα το ισπανικό ποδόσφαιρο άρχισε να γράφει τα δικά του κεφάλαια στην ποδοσφαιρική Βίβλο. Ήρωας, ο Φερνάντο Τόρες!

Οι Φούριας Ρόχας, υπό την μαεστρία του αείμνηστου Λουίς Αραγονές, έκαναν τρεις νίκες στους ομίλους, απέκλεισαν την παγκόσμια πρωταθλήτρια – Ιταλία στα προημιτελικά, πέρασαν με άνεση τον σκόπελο της Ρωσίας στα ημιτελικά και έκοψαν αήττητοι το νήμα του τερματισμού.

Στον τελικό, λίγο μετά την συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού (33′) ο Σεσκ Φάμπρεγκας βρήκε με κάθετη πάσα τον Τόρες, που πέρασε τον Λαμ και προ του Λέμαν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των Γερμανών!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Γερμανία (Γιόακιμ Λεβ): Λέμαν, Φρίντριχ, Σβάινσταϊγκερ, Φρινγκς, Κλόζε (79′ Γκόμεζ), Μπάλακ, Χίτσλσπεργκερ (58′ Κουράνι), Λαμ (46′ Γιάνσεν), Μέρτεσακερ, Ποντόλσκι, Μέτσελντερ

Ισπανία (Λουίς Αραγονές): Κασίγιας, Μαρτσένα, Πουγιόλ, Ινιέστα, Τσάβι, Τόρες (78′ Γκουίθα), Φάμπρεγας (63′ Αλόνσο), Καπντεβίλα, Σέρχιο Ράμος, Σένα, Σίλβα (66′ Καθόρλα)

Στη συνέχεια, η χρυσή γενιά Ισπανών κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010 και το Euro του 2012. «Πριν 10 χρόνια η ομάδα μας έδειξε στον κόσμο ότι η πορεία της ιστορία μπορεί να αλλάξει», έγραψε ο El Niño​ στο προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.

https://twitter.com/Torres/status/1012647043360280576

Θυμηθείτε το τέρμα:

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από