Τα κορυφαία χατ-τρικ του Σουάρες (vid)

Από τη Λίβερπουλ και την εθνική Ουρουγουάης, μέχρι το χθεσινό Clasico και την εμφατική νίκη επί της Ρεάλ, τα κορυφαία χατ-τρικ στην καριέρα του Λουίς Σουάρες.

Ο Λουίς Σουάρες στο χθεσινό ντέρμπι απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης έκανε κάτι που μόνο ένας παίκτης έχει καταφέρει από το 2000 και μετά. Ο Ουρουγουανός σταρ της Μπαρτσελόνα σκόραρε τρία τέρματα απέναντι στη βασίλισσα στο εμφατικό 5-1 των μπαλουγκράνα κι έγινε ο δεύτερος μετά τον Λιονέλ Μέσι που το καταφέρνει.

Χωρίς τον Αργεντινό σούπερ σταρ, καθώς είναι τραυματίας, ο Σουάρες έπρεπε να βγει μπροστά και να οδηγήσει την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε στο σκοράρισμα και ο Ουρουγουανός το έκανε και με το παραπάνω πετυχαίνοντας χατ-τρικ και γράφοντας ιστορία. Ο επιθετικός των μπλαουγκράνα «σκόρπισε» την άμυνα των μερένχες, ενώ θα μπορούσε να σκοράρει ακόμα περισσότερα τέρματα αν δεν υπήρχε το δοκάρι και κυρίως ο Τιμπό Κουρτουά.

Αξίζει να σημειωθεί πως το χατ-τρικ του Σουάρες στο Clasico ήταν το 26ο στην καριέρα του κι αναμφίβολα ένα από τα κορυφαία και ίσως το πλέον αξέχαστο. Tο10.gr έψαξε και βρήκε τα πέντε κορυφαία χατ-τρικ του Ουρουγουανού, από τα χρόνια στη Λίβερπουλ και την εθνική Ουρουγουάης, μέχρι το Καμπ Νου και το ντέρμπι με τη Ρεάλ.

2013: Λίβερπουλ – Νόριτς 4-0

Αυτή ήταν η χρονιά που ο Σουάρες ήταν στην κορυφαία κατάσταση στην Premier League και τη Λίβερπουλ. Με τους Στάριτζ και Στέρλινγκ στο πλάι του και τον Μπρένταν Ρότζερς στον πάγκο, πραγματοποιούσε εκπληκτικές εμφανίσεις. ενώ στο παιχνίδι απέναντι στη Νόριτς προσέφερε μια μοναδική παράσταση σκοράροντας τέσσερα τέρματα.

https://www.youtube.com/watch?v=gynxgqupH8I

2016: Μπαρτσελονα – Ρεάλ Μπέτις 6-2

Ο Λουίς Σουάρες ήταν η κύρια αιτία που η Μπαρτσελόνα είχε διαλύσει σε εκείνο το παιχνίδι τη Ρεάλ Μπέτις με 6-2 στο Καμπ Νου, καθώς είχε σκοράρει τρία τέρματα. Αυτό που έχει μείνει από εκείνη την αναμέτρηση είναι το ανεπανάληπτο φάουλ που εκτέλεσε για να ολοκληρώσει το χατ-τρικ. Ένα γκολ που είναι ένα από τα ομορφότερα που έχει σκοράρει στην καριέρα του.

2012: Nόριτς – Λίβερπουλ 2-5

H αγαπημένη αντίπαλος για τον Λουίς Σουάρες ήταν η Νόριτς στην Αγγλία, διότι από τα έξι χατ-τρικ που έχει πετύχει αγωνιζόμενος με τη φανέλα της Λίβερπουλ τα τρία ήταν απέναντι στα καναρίνια. Στο ένα από αυτά το 2012 ο Ουρουγουανός σταρ σκόραρε τρία τέρματα στη νίκη με 5-2 στο Κάροου Ρόουντ, με το τρίτο του να είναι χάρμα οφθαλμών κι ένα από τα κορυφαία στην ιστορία της Premier League. Ο Σουάρες σημείωσε μια ασύλληπτη λόμπα από το κέντρο σχεδόν του γηπέδου κάνοντας ακόμα και τους αντίπαλους φίλαθλους να τον χειροκροτήσουν.

2018: Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης 5-1

Ο Σουάρες στο ντέρμπι της Κυριακής απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης μπήκε και στα παπούτσια του Λιο Μέσι, ο οποίος απουσίαζε λόγω του τραυματισμού του στο χέρι και πραγματοποίησε μια από τις πιο ολοκληρωμένες εμφανίσεις του με τους μπλαουγκράνα. Ένα πανέμορφο πέναλτι. Μια απίθανη κεφαλιά κι ένα τελείωμα που θύμισε Μέσι και ο Σουάρες έγραψε ιστορία σε μια από τις πιο μεγάλες νίκες της Μπάρτσα απέναντι στην αιώνια αντίπαλο.

Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε σκόρπισε τη Ρεάλ με 5-1, ο Σουάρες πέτυχε χατ-τρικ και έγραψε ιστορία, καθώς πέτυχε το 10 προσωπικό του με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, ενώ αυτόματα έγινε ο πέμπτος κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών σε Clasico.

2014: Ουρουγουάη – Χιλή 4-2

Το 2014 απέναντι στη Χιλή ο Σουάρες πέτυχε το ένα από τα δύο συνολικά χατ-τρικ που έχει σημειώσει με τη εθνική ομάδα της Ουρουγουάης. Ο σταρ της Μπαρτσελόνα έχει σκοράρει και τέσσερα τέρματα απέναντι στη Χιλή το 2011, όμως αυτό του 2014 ήταν ένα από τα πλέον κρίσιμα και πιο δύσκολα χατ-τρικ στην καριέρα του.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από