Το… γαϊτανάκι της κιτρινόμαυρης «ηλεκτρικής καρέκλας»

Οι αλλαγές προπονητών που αποτελούν… συνήθεια για την ΑΕΚ από το 2013 και οι δύο περιπτώσεις που παρέμειναν για πάνω από ένα χρόνο στον πάγκο της ομάδας.

Η ΑΕΚ για ακόμα μια χρονιά, από το ξεκίνημα αυτής της νέας εποχής της μετά το 2013, αλλάζει προπονητή μεσούσης της σεζόν. Πρόκειται για μια εξέλιξη που τείνει να γίνει… θεσμός στον Δικέφαλο, μιας και από τότε μέχρι σήμερα, έχουν περάσει από τον πάγκο της ομάδας 7 διαφορετικοί τεχνικοί!

Εκ των οποίων, μόλις δύο κατάφεραν να μείνουν στο τιμόνι της Ένωσης και για δεύτερη χρονιά. Ο Τραϊανός Δέλλας και ο Μανόλο Χιμένεθ.

Το πρώτο μεγάλο «στοίχημα» της ΑΕΚ και προσωπικά του Δημήτρη Μελισσανίδη, ήταν ο Τραϊανός Δέλλας. Ο «Τράι» έμεινε στον πάγκο της ΑΕΚ στα δύσκολα χρόνια της Γ’ Εθνικής και της Football League, με τον ηγέτη του Δικεφάλου να του δίνει τα κλειδιά του συλλόγου και στη σεζόν της επιστροφής στη μεγάλη κατηγορία.

Ωστόσο, το συγκεκριμένο «στοίχημα» χάθηκε σχετικά γρήγορα, με την ήττα της ΑΕΚ από τον Ολυμπιακό στο Φάληρο τον Οκτώβρη του 2015, να ρίχνει τους τίτλους τέλους στη συνεργασία των δύο πλευρών.

Από τον Πογέτ στον Μανωλά

Η απόφαση της ΑΕΚ τότε ήταν να ακολουθηθεί ένα διαφορετικό πλάνο. Οι Κιτρινόμαυροι στράφηκαν στην αναζήτηση ενός προσώπου με εμπειρίες από το κορυφαίο επίπεδο, εξελίξιμο και φιλόδοξο.

Οι αναζητήσεις της Ένωσης οδήγησαν στον Γκουστάβο Πογέτ, με τον Ουρουγουανό τεχνικό να αναλαμβάνει τον ίδιο κιόλας μήνα την ομάδα, υπογράφοντας συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι, με προοπτική ανανέωσης για ακόμα μια χρονιά.

Η ΑΕΚ έδειξε ένα βελτιωμένο πρόσωπο, απέκτησε ταυτότητα, πέτυχε μεγάλες νίκες (όπως εκείνη επί του Ολυμπιακού) και την άνοιξη οι δύο πλευρές συζήτησαν για το ενδεχόμενο επέκτασης της συνεργασίας τους.

Ωστόσο συμφωνία δεν υπήρξε, με το θέμα να μένει ανοικτό και την συζήτηση να ανανεώνεται για το μέλλον. Ο Πογέτ αποφάσισε τότε να εγκαταλείψει την ΑΕΚ με μια ανακοίνωση στα Μέσα (!), παραμονές της ρεβάνς του ημιτελικού κυπέλλου με τον Ατρόμητο, «χρεώνοντας» μεταξύ άλλων στην Ένωση τη… διαρροή του περιεχομένου του ραντεβού τους!

Τότε, τα… κάστανα από τη φωτιά ανέλαβε να βγάλει ο Στέλιος Μανωλάς, μέχρι πρότινος προπονητής της Κ20. Με τον παλαίμαχο άσο να αναλαμβάνει την ΑΕΚ και να την οδηγεί μέχρι την κατάκτηση του κυπέλλου.

Κετσπάγια, Μοράις και… Μανόλο

Το καλοκαίρι η Ένωση έκανε επαφές με πολλούς, καταξιωμένους τεχνικούς, όμως λόγω αδυναμίας να προκύψει συμφωνία με κάποιον εξ αυτών, κατέληξε στη λύση του Τιμούρ Κετσπάγια. Που από την αρχή έδειχνε να εμπεριέχει ρίσκο. Ο Γεωργιανός πρόλαβε να μείνει στον πάγκο της ΑΕΚ μέχρι τον Οκτώβριο, με την Ένωση να τον απομακρύνει μετά από μια βαριά ήττα από τον Ολυμπιακό.

Η… διάδοχη κατάσταση πάντως αποδείχθηκε ακόμα πιο αποτυχημένη, με τον Ζοσέ Μοράις να έρχεται στους Κιτρινόμαυρους τον Οκτώβριο και να αποχωρεί τον Ιανουάριο.

Ο αντικαταστάτης του ήταν ο Μανόλο Χιμένεθ, με τον Ισπανό χαφ να συμμαζεύει την ομάδα, να την οδηγεί στην πρώτη θέση των Play Offs και να ανανεώνει το συμβόλαιό του και για τον επόμενο χρόνο.

Που βρήκε την ΑΕΚ πρωταθλήτρια. Με τη λήξη της περυσινής σεζόν να φέρνει την αποχώρηση του Χιμένεθ και την άφιξη του Ουζουνίδη και την ιστορία να επαναλαμβάνεται αλλά από την… ανάποδη, σήμερα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από