Ανάλυση: Τα συμπεράσματα του Λαύριο – Ολυμπιακός (vids)

Οι Ερυθρόλευκοι έπαιξαν με τη «φωτιά» και παραλίγο να καούν. Τι συμπεράσματα μπορούν να εξαχθούν από την συγκεκριμένη αναμέτρηση;

Στο πρόσφατο κείμενο με αφορμή την αναμέτρηση της ΑΕΚ, γράφαμε πως η μεγάλη διακοπή του ελληνικού πρωταθλήματος μπάσκετ ουσιαστικά αποτελεί ένα μεγάλο μυστήριο – είναι πρακτικά αδύνατο να προβλέψουμε τον τρόπο που θα επηρεάσει την αγωνιστική συμπεριφορά των συλλόγων.

Σε γενικές γραμμές η αποχή από την ενεργό δράση, μπορεί να έχει τόσο θετικά όσο και αρνητικά στοιχεία. Αφενός προσφέρεται μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για ξεκούραση, ώστε να καθαρίσει το μυαλό. Αφετέρου βέβαια υπάρχει πιθανότητα να διαταραχθεί ο αγωνιστικός ρυθμός των ομάδων και να οδηγηθούμε, σε αναπάντεχα αποτελέσματα. Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, συναντήσαμε διάφορα τέτοια φαινόμενα – η Ένωση ζορίστηκε απέναντι στο Χολαργό, ο Άρης ηττήθηκε στη Θεσσαλονίκη από τον Κολοσσό και ο Προμηθέας, χρειάστηκε την παράταση για να κάμψει την αντίσταση του μαχητικού Ρεθύμνου.

Από την πλευρά του ο Ολυμπιακός, μπήκε και αυτός στη λίστα των υποψήφιων «θυμάτων», καθώς τα βρήκε πραγματικά σκούρα κόντρα στο αξιόλογο Λαύριο. Θα μου πείτε πως οι Πειραιώτες αγωνιζόντουσαν τόσο καιρό στην Ευρωλίγκα, όμως το ένα παιχνίδι λιγότερο την εβδομάδα διαδραματίζει και αυτό το δικό του ξεχωριστό ρόλο. Οι Ερυθρόλευκοι πραγματοποίησαν μια κακή εμφάνιση, παρουσίασαν σοβαρό έλλειμμα συγκέντρωσης και ενέργειας, φλερτάροντας ουσιαστικά με την ήττα. Οι παρακάτω φάσεις είναι νομίζω χαρακτηριστικές.

Στην πρώτη ο Λούντζης ξεπερνά μάλλον εύκολα τον προσωπικό του αντίπαλο, φτάνοντας μέχρι το εντυπωσιακό κάρφωμα. Οι ερυθρόλευκες περιστροφές δεν λειτούργησαν ποτέ – παρατηρείστε πως ολόκληρη η πεντάδα των Πειραιωτών ουσιαστικά τον παρακολουθεί, χωρίς κανένας να έχει διάθεση να τον ενοχλήσει.

Στη δεύτερη ο Toupane έχει την προσοχή του στραμμένη στην μπάλα, ξεχνώντας τον Χαραλαμπόπουλο που κόβει κάθετα στην πλάτη του.

Φυσικά υπάρχουν ένα σωρό βάσιμες δικαιολογίες. Είναι απολύτως λογικό, ο οργανισμός να σκέφτεται ήδη το κρίσιμο επόμενο ευρωπαϊκό παιχνίδι με την Armani, από το οποίο θα αποφασιστεί σε μεγάλο βαθμό η τελική κατάταξη της οκτάδας. Αν ο Ολυμπιακός κερδίσει στο Μιλάνο, τότε αποκτά βάσιμες ελπίδες για την κατάληψη της έκτης θέσης. Μιλάμε δηλαδή για το καθοριστικότερο ματς της σεζόν.

Υπάρχουν βέβαια και καλά νέα. Αυτά αφορούν την απόδοση του Briante Webber, ο οποίος δείχνει πως έχει προσαρμοστεί ταχύτατα στο καινούριο του αγωνιστικό περιβάλλον. Η ικανότητα του να διεισδύει συστηματικά προς τα μέσα, είναι ένα στοιχείο που μέχρι πρότινος απουσίαζε από την επίθεση της ομάδας του.

Εντωμεταξύ σιγά σιγά, έχει αρχίσει να αναπτύσσει κώδικες επικοινωνίας με τους συμπαίκτες του, διαβάζοντας τις κινήσεις τους ώστε να τους τροφοδοτήσει με πάσες στην καρδιά του ζωγραφιστού. Δεν νομίζω ότι κάποιος έχει παράπονο από την απόδοση του Αμερικανού, στο μικρό διάστημα της παρουσίας του στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από