Ο Αλέξις Σάντσες κοστίζει στη Μαν. Γιουνάιτεντ 22.835 λίρες ανά… επαφή

Ο Αλέξις Σάντσες έχει κοστίσει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 22.835 λίρες για κάθε επαφή που έχει κάνει στο πρωτάθλημα από τότε που υπέγραψε με τον σύλλογο τον περασμένο Ιανουάριο

Ο Αλέξις Σάντσες τραυματίστηκε στο ματς κόντρα στην Χάντερσφιλντ την Κυριακή (5/5) και για ακόμη μια φορά δεν μπορεί να βοηθήσει αγωνιστικά τη Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ. Με τρία χρόνια να απομένουν ακόμη στο συμβόλαιο του, οι «κόκκινοι διάβολοι» είναι έτοιμοι να πληρώνουν 13 εκατομμύρια λίρες (όσο το μισό συμβόλαιο του δηλαδή) για να τον ξεφορτωθούν.

Ο Χιλιανός έφυγε από την Άρσεναλ και πήγε στο «κόκκινο» μέρος του Μάντσεστερ, τον Ιανουάριο του 2018, σε μια κίνηση που μπέρδεψε σχεδόν τους πάντες, τόσο στην Αγγλία, όσο και στην Ευρώπη.

Η μεταγραφή του 30χρονου, πλέον, επιθετικού έγινε έπειτα από εισήγηση του τότε προπονητή του συλλόγου, Ζοσέ Μουρίνιο, καθώς ο «Special One» ήθελε να φέρει ένα «όνομα» στην επίθεση της ομάδας με σκοπό να «χτυπήσει» τον Πεπ Γκουαρδιόλα. Με τον Πορτογάλο όμως να μην υπολογίζει τα οικονομικά δεδομένα για τον Σάντσες.

Τα χρήματα που λαμβάνει κάθε εβδομάδα είναι πάρα πολλά, σε σχέση με αυτά που προσφέρει. Συγκεκριμένα ο Χιλιανός κοστίζει στη διοίκηση της ομάδας 22.835 λίρες (!) ανά… επαφή, από τότε που μετακόμισε στο Μάντσεστερ, τον Ιανουάριο του 2018.

Η Αγγλική εφημερίδα «Daily Mail» ανέφερε την Παρασκευή ότι, «η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι διατεθειμένη να πληρώσει το μισό μισθό των 26 εκατομμυρίων λιρών του Αλέξις Σάντσες για να μπορέσει να εξασφαλίσει πως θα φύγει δανεικός αυτό το καλοκαίρι.

Η τελική απόφαση για το μέλλον του Χιλιανού θα αφεθεί στον προπονητή της ομάδας, Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ, αλλά οι «κόκκινοι διάβολοι» είναι ανοιχτοί για να ξεφορτωθούν τον 30χρονο επιθετικό.

Στη διοίκηση της ομάδας γνωρίζουν ότι ο μισθός του Σαντσές, ύψους 500.000 λιρών ανά εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένων των μπόνους, θα αποδειχθεί ένα σημαντικό εμπόδιο. Έτσι, είναι κατανοητό ότι είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν το 50 τοις εκατό του μισθού του πρώην αστεριού της Άρσεναλ για να δελεάσουν ένα άλλο σύλλογο να τον πάρει».

Αυτό σημαίνει ακόμα ότι κάποιος σύλλογος θα πρέπει να πληρώνει 250.000 λίρες, την εβδομάδα, για έναν ποδοσφαιριστή που κλείνει τα 31 το Δεκέμβριο και έχει σημειώσει μόλις πέντε γκολ τους τελευταίους 16 μήνες σε όλους τους αγώνες.

Από την υπογραφή του στην Γιουνάιτεντ, ο Αλέξις έχει καταφέρει να κάνει συνολικά 36 σουτ στο πρωτάθλημα, έχοντας καταφέρει να σημειώσει μόλις τρία γκολ. Συνεπώς οι άνθρωποι των «κόκκινων διαβόλων» θα πρέπει να σκετούν πολύ σοβαρά το μέλλον του Σάντσες στην ομάδα, με τα σημερινά δεδομένα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από