Η μέρα που το Μπερναμπέου «υποκλίθηκε» στον Ροναλντίνιο (vid)

Πέρασαν 14 χρόνια από τη βραδιά που ο Ροναλντίνιο ανάγκασε το «Σαντιάγο Μπερναμπεόυ» να υποκλιθεί

Κάθε χρόνο Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα προσφέρουν τουλάχιστον δύο παραστάσεις καθηλώνοντας την ποδοσφαιρική υφήλιο. Η «παράσταση» όμως που εκτυλίχθηκε πριν από ακριβώς 14 χρόνια θα μείνει για πολλά χρόνια χαραγμένη στη μνήμη των φιλάθλων, τόσο των Μαδριλένων, όσο και των «μπλαουγκράνα».

Στις 19 Νοεμβρίου του 2005 η Ρεάλ Μαδρίτης υποδέχθηκε την «μισητή» της αντίπαλο Μπαρτσελόνα, επιδιώκοντας στην νίκη που θα έδινε σαφές μήνυμα. Στα χρόνια όπου η Βαρκελώνη ξεκινούσε να ζει την ποδοσφαιρική ακμή της, η «Βασίλισσα» γεμάτη λαμπρά αστέρια επεδίωκε να δείξει ότι παραμένει το «αφεντικό». Μόνο που υπήρχε το χαμογελαστό παιδί… ο Ροναλντίνιο.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τους φιλοξενούμενους να ανοίγουν το σκορ με τον Ετό. Ο Καμερουνέζος με τον Ροναλντίνιο «ζωγράφιζαν» στον αγωνιστικό χώρο, με τον Βραζιλιάνο να αναστατώνει σε κάθε ευκαιρία την άμυνα της «βασίλισσας».

Στο δεύτερο ημίχρονο η παράσταση ήταν… φτιαγμένη μονάχα για έναν. Ο Ροναλντίνιο χάρισε ποδοσφαιρικές στιγμές μαγείας, με τους Σαλγκάδο, Σέρχιο Ράμος, Ελγκέρα και Ρομπέρτο Κάρλος να καθηλώνονται από τις κινήσεις του Βραζιλιάνου ζογκλέρ.

Δύο προσωπικές στιγμές του «Ρόνι» ήταν αρκετές ώστε να δημιουργηθεί ένα βαρύ 3-0 για την «Βασίλισσα», το οποίο θα μείνει για πάντα χαραγμένο στις μνήμες όσων βρέθηκαν στο γήπεδο.

Μετά το δεύτερο προσωπικό του τέρμα και τρίτο για τους «Μπλαουγκράνα» ακολούθησε η σκηνή, στην οποία δυσκολεύεσαι να διαλέξεις αν πρέπει ν’ αποθεώσεις περισσότερο τον πρωταγωνιστή ή το κοινό, με τους 80.000 φιλάθλους των γηπεδούχων να  χαρίζουν ένα ανεπανάληπτο standing ovation στον Ροναλντίνιο.

Ρεάλ Μαδρίτης (Βαντερλέι Λουξεμπούργκο): Κασίγιας, Σαλγκάδο, Ράμος, Ελγκέρα, Ρομπέρτο Κάρλος, Μπέκαμ, Πάμπλο Γκαρσία (67’ Μπαπτίστα), Ζιντάν, Ραούλ (58’ Γκούτι), Ρομπίνιο, Ρονάλντο.

Μπαρτσελόνα (Φρανκ Ράικαρντ): Βαλντές, Φαν Μπρόνκχορστ, Πουγιόλ, Ολεγέρ, Μάρκες, Εντμίλσον, Μέσι (70’ Ινιέστα), Τσάβι, Ντέκο, Ετό, Ροναλντίνιο.

Δείτε στιγμιότυπα της αναμέτρησης:

https://www.youtube.com/watch?v=pzmYNw_lV6I

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από