Ολυμπιακός: Έξι χρόνια μετά για την πρώτη κούπα (vids)

Ολυμπιακός: Έξι χρόνια μετά για την πρώτη κούπα (vids)

Ο Ολυμπιακός έξι χρόνια μετά τον τελευταίο του τίτλο και πέντε μετά τον τελικό της Euroleague, κυνηγάει την πρώτη κούπα της σεζόν στο Final Four του Κυπέλλου.

Το Final Four του Κυπέλλου Ελλάδος μετράει αντίστροφα για την έναρξη του, καθώς την ερχόμενη Παρασκευή διεξάγονται οι δυο ημιτελικοί ανάμεσα σε Παναθηναϊκό – Προμηθέα και Ολυμπιακό – ΑΕΚ. Οι ερυθρόλευκοι επέστρεψαν στην Basket League μετά από απουσία δυο ετών και θέλουν να επιστρέψουν και στους τίτλους, αφού διεκδικούν στα «Δυο Αοράκια» την πρώτη κούπα της σεζόν.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έχει θέσει ως στόχο την κατάκτηση του νταμπλ και οτιδήποτε λιγότερο θα θεωρείται αποτυχία, ενώ ο Ολυμπιακός ψάχνει την πρώτη επιτυχία μετά το 2017 και τον τελικό της Euroleague, όπου ηττήθηκε από τη Φενέρ στην Κωνσταντινούπολη.

Από το έπος του Σπανούλη…

Οι Πειραιώτες έχουν έξι χρόνια να πανηγυρίσουν την κατάκτηση ενός τίτλου, αφού τη σεζόν 2015-16 πήραν το πρωτάθλημα κόντρα στον Παναθηναϊκό με 3-1 νίκες στους τελικούς. Με την υπογραφή του Βασίλη Σπανούλη, ο Ολυμπιακός στέφθηκε πρωταθλητής μέσα στο ΟΑΚΑ, με τον θρύλο των ερυθρόλευκων και του ευρωπαϊκού μπάσκετ να σκοράρει με δυο buzzer beater στα δυο εκτός έδρας παιχνίδια. Με το τελευταίο μάλιστα να είναι απέναντι στον μεγάλο του αντίπαλο Δημήτρη Διαμαντίδη.

Ο Σπανούλης λοιπόν τότε ήταν αυτός που είχε καθαρίσει για τον Ολυμπιακό στους καλύτερους τελικούς όλων των εποχών, με τον Kill Bill να είναι καταλυτικός και στον τρίτο τελικό στο ΣΕΦ, όπου με συνεχόμενα καλάθια στην τέταρτη περίοδο χάρισε τη νίκη στον Ολυμπιακό.

Ο τελικός της Euroleague, ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ

Ο Ολυμπιακός έξι χρόνια μετά από εκείνο το πρωτάθλημα ψάχνει την πρώτη κούπα στο Ηράκλειο, αυτή τη φορά στο Κύπελλο, όπου έχει να το κατακτήσει από το 2011. Στο διάστημα που ακολούθησε μετά το έπος του Σπανούλη και μέχρι σήμερα ο Ολυμπιακός έφτασε άλλες τέσσερις φορές κοντά σε κούπα, όμως απέτυχε. Και αν στην Πόλη το 2017 θεωρείται επιτυχία, μιας και έφτασε μια ανάσα από το να στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης απέναντι στη Φενέρ και κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, οι άλλες τρεις φορές κρίνονται αποτυχημένες.

Συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός τη σεζόν που έφτασε στον τελικό της Euroleague έχασε το πρωτάθλημα μέσα στο ΣΕΦ με πλεονέκτημα έδρας και συνολικό σκορ 3-2 από τον Παναθηναϊκό, ενώ την επόμενη σεζόν με αντίπαλο και πάλι το τριφύλλι έχασε τον τίτλο με 3-2 και πάλι, αλλά με μειονέκτημα έδρας.

Η μεγαλύτερη αποτυχία σε αυτό το «ξηρό» διάστημα από άποψης τίτλων για τον Ολυμπιακό είναι αναμφίβολα η μη κατάκτηση του Κυπέλλου τη σεζόν 2017-18 όταν και στον τελικό οι ερυθρόλευκοι ήταν το μεγάλο φαβορί κόντρα στην ΑΕΚ, όμως ηττήθηκαν με 88-83.

Ο χαμένος τελικός της Euroleague

Ο χαμένος τελικός με την ΑΕΚ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ