Άρης: Παίρνει καλύτερους παίκτες και «ψηλώνει»

Άρης: Παίρνει καλύτερους παίκτες και «ψηλώνει»

Οι κιτρινόμαυροι καλύπτουν με μεταγραφική αντεπίθεση τα κενά στο ρόστερ τους, με την απόκτηση ποδοσφαιριστών από το πάνω «ράφι», οι οποίοι, σε αντίθεση με την περσινή αγωνιστική περίοδο, θα αγωνιστούν στα ευρωπαϊκά παιχνίδια, ενώ ανεβάζουν και τον μέσο όρο ύψους της ομάδας τους.

Ένα μεταγραφικό «ντεμαράζ» έχει ξεκινήσει τις τελευταίες ώρες ο Άρης, σε μια προσπάθεια κάλυψης των κενών που έχει στο ρόστερ του. Η αλήθεια, μάλιστα, είναι, ότι από τις μέχρι τώρα κινήσεις, φαίνεται ότι παίρνει καλύτερους παίκτες στις θέσεις που πονάει.

Αυτό, βέβαια, ισχύει στα «χαρτιά», γιατί άπαντες θα κριθούν στον αγωνιστικό χώρο, όχι από το τι περγαμηνές έχουν στο βιογραφικό τους, αλλά το τι προσφέρουν. Δεν μπορεί, όμως, να μην αναγνωρίσει κανείς ότι οι κινήσεις που γίνονται είναι από το πάνω «ράφι».

Σε ότι αφορά το αριστερό άκρο της αμυντικής γραμμής, με την απόκτηση του Πίρσμαν και την παρουσία του Μαζικού, ο Άρης όχι μόνο είναι πλήρης, αλλά διαθέτει ένα από τα καλύτερα δίδυμα αριστερών μπακ του πρωταθλήματος.

Πάμε στα χαφ, εκεί όπου έφυγε ένας πολύ καλός παίκτης, όπως είναι ο Σάσα. Ο οποίος, όμως, δεν φαινόταν από το τέλος του προηγούμενου πρωταθλήματος να βρίσκεται στις βασικές επιλογές του προπονητή. Ήρθε στη θέση του ο Ντιόπ, για τον οποίο η Λιόν είχε δώσει 10 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσει.

Η απόκτηση του Ντιόπ αλλά και το ενδιαφέρον για τον Νταμπό από την Μπουρκίνα Φάσο, οι κιτρινόμαυροι δείχνουν ότι πάνε για δυο πράγματα, ειδικά στον νευραλγικό χώρο των χαφ. Να κατέβει ο μέσος όρος ηλικίας του ρόστερ αλλά και να ανέβει ο μέσος όρος ύψους της ομάδας τους.

Το τελευταίο, άλλωστε, είναι κάτι που είχε σταθεί και ο Χερμάν Μπούργος, σύμφωνα με πληροφορίες, στις συζητήσεις που είχε με τον Θόδωρο Καρυπίδη και στις εισηγήσεις που έκανε.

Σε ότι αφορά την επίθεση, έφυγε ένας εξαιρετικός παίκτης, όπως είναι ο Καμαρά. Ένας παίκτης ποιότητας, που έκανε πολλά μέσα στο γήπεδο, που μπορούσε να προσφέρει το κάτι παραπάνω, όμως, δεν ήταν ο φορ κορυφής που ήθελε ο Άρης. Αντίθετα, ο Γκρέι, φαίνεται πως είναι ο επιθετικός που χρειάζεται. Ο Τζαμαϊκανός φορ μπορεί να παίξει στο «κουτί» και να δώσει στον Άρη αυτό που του λείπει τα τελευταία χρόνια. Το εύκολο γκολ.

Ένα στοίχημα για τον Άρη είναι και ο Λοβέρα. Ο οποίος, μάλιστα, προορίζεται κυρίως για τη θέση του επιτελικού χαφ, στο 4-2-3-1. Είναι άδικη η κριτική που δέχεται ο Αργεντινός χαφ, χωρίς να έχουμε δει ακόμα, τι μπορεί να κάνει στον Άρη. Ο Ολυμπιακός δαπάνησε 3,5 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσει από τη Ροσάριο Σεντράλ και είναι παίκτης με καλά στοιχεία, τον οποίο ο Μπούργος μπορεί να «φτιάξει».

Ο Άρης θα κινηθεί και για άλλες μεταγραφές στη συνέχεια. Το σημαντικό, όμως, είναι ότι σε αντίθεση με την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο, φαίνεται ότι καλύπτει εγκαίρως τα βασικά κενά του, ενόψει και των αγώνων της προκριματικής φάσης του Europa Conference League με τη Γκόμελ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ