Ο νέος ΠΑΟΚ είναι ίδιος (έως τώρα) με πέρυσι!

Ο νέος ΠΑΟΚ είναι ίδιος (έως τώρα) με πέρυσι!

Ο ΠΑΟΚ θα προσπαθήσει να πάρει την πρόκριση απέναντι στη Βασιλεία στηριζόμενος στον περσινό του κορμό

Λίγο πριν αρχίσουν σήμερα (24/7) οι επίσημες υποχρεώσεις του ΠΑΟΚ για τη νέα σεζόν, καθώς ο Δικέφαλος υποδέχεται στις 20:30 τη Βασιλεία στην Τούμπα για τον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League, κάνουμε ένα ταμείο που βρίσκεται η ομάδα σε σχέση με πέρυσι.

ΙΔΙΑ ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΠΕΡΥΣΙ

Στον τελικό του Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ, στις 12 Μαΐου, ο ΠΑΟΚ κέρδισε το τρόπαιο κερδίζοντας με 2-0 την ΑΕΚ. Σε εκείνο το ματς (το τελευταίο της περσινής σεζόν) ο Δικέφαλος είχε ξεκινήσει του παιχνίδι με τους: Πασχαλάκη, Βιεϊρίνια, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Μαουρίσιο, Κάνιας, Πέλκας, Μπίσεσβαρ, Τζάλμα Κάμπος και Πρίγιοβιτς.

Στο σημερινό (24/7) ματς με τη Βασιλεία (το πρώτο της νέας σεζόν) ο ΠΑΟΚ αναμένεται να ξεκινήσει με τους: Πασχαλάκη, Βιεϊρίνια, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Μαουρίσιο, Κάνιας, Πέλκας, Λημνιό, Ελ Καντουρί και Πρίγιοβιτς.

Θα ξεκινούσε και ο Μπίσεσβαρ αν δεν ήταν τραυματίας, οπότε θα βλέπαμε την 11άδα του τελικού κατά τα 10/11! Τώρα θα είναι ίδια κατά 9/11 και οι δύο που θα παίξουν αντί του Τζάλμα Κάμπος (πήγε στην Αλάνιασπορ) και του Μπίσεσβαρ (είναι τραυματίας), ο Ελ Καντουρί και ο Λημνιός, είναι παίκτες που βρίσκεται από πέρυσι στην ομάδα.

ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου παρέμεινε στο τιμόνι του ΠΑΟΚ και στη δεύτερη χρονιά του, θα εμπιστευτεί στην αρχή την περσινή «φρουρά» της ομάδας, για να παρατάξει ένα σύνολο με καλύτερη χημεία, που γνωρίζει καλύτερα τα θέλω του και την τακτική του και οι παίκτες έχουν μεγαλύτερη συνοχή μεταξύ τους.

Σε πρώτη φάση ο Ρουμάνος τεχνικός προσδοκά να βγάλουν οι περσινοί του παίκτες το εξαιρετικό αγωνιστικό πρόσωπο που έδειξαν μέσα στα γήπεδα για πάνω από έξι μήνες (κάνοντας 23 νίκες σε 24 ματς στο τέλος, ενώ επίσης κέρδιζαν με 1-0 την ΑΕΚ στο 90’ πριν στηθεί το θέατρο με την τρομοκράτηση των παικτών της για να κλέψει το πρωτάθλημα στα χαρτιά και βέβαια ο Ολυμπιακός δεν κατέβηκε ποτέ να παίξει στην Τούμπα και με το θέατρο του Γκαρσία έκλεψε το ματς επίσης στα χαρτιά).

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ

Ο Λουτσέσκου έλεγε μετά το τέλος της περσινής σεζόν ότι δε θέλει πολλές αλλαγές στην ομάδα για να μη διαταραχθούν οι ισορροπίες και η χημεία, αλλά τελικά έως τώρα έχει επτά καινούρια πρόσωπα σε σχέση με πέρυσι στο ρόστερ και μέχρι το τέλος των μεταγραφών ίσως προστεθούν άλλα 3-4!

Ο βασικός κορμός παρέμεινε ίδιος και έως τώρα αποκτήθηκαν ο Εβγέν Χατσερίντι και ο Λέο Ζαμπά, ενώ επέστρεψαν από δανεισμούς οι Κίτσιου, Χαρίσης, Ουάρντα, Λάμπρου και Μυστακίδης.

Σε πρώτη φάση κανένας από αυτούς δεν προορίζεται για βασικός, παρότι ο Χατσερίντι αποκτήθηκε για να μπει στην 11άδα. Ωστόσο παρά την εμπειρία του δεν είναι αρχικά στα πλάνα για βασικός (προτιμάται ο Κρέσπο για τη Βασιλεία δίπλα στον Βαρέλα), καθώς δεν μπήκε ακόμη πλήρως στο πνεύμα της ομάδα, ενώ ο 20χρονος Λέο Ζαμπά (η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του ΠΑΟΚ), έδειξε καλά στοιχεία στην προετοιμασία, αλλά σε πρώτη φάση δεν προορίζεται για 11άδα καθώς θέλει δουλειά στην τακτική και στην αμυντική προσαρμογή του.

Όλοι τους είναι πολύτιμες μονάδες οι οποίες σταδιακά θα μπουν στο rotation του Λουτσέσκου, ο οποίος περιμένει άλλες 2-3 μεταγραφές!

ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ

Τα μεταγραφικά πάγωσαν λόγω των αγώνων με τη Βασιλεία αλλά είναι γνωστό ότι ο ΠΑΟΚ περιμένει άλλες τρεις μεταγραφές (ίσως και τέσσερις αν φύγουν Ρέι και Γλύκος, οπότε θα κινηθεί και για τερματοφύλακα η ομάδα). Ο Δικέφαλος θέλει άλλον έναν αριστερό μπακ (εφόσον ο Βιεϊρίνια λογίζεται ως ο βασικος), έναν ακόμη χαφ (το θέμα του Πόντους Βέρνμπλουμ παίζει εδώ και 2,5 μήνες!) και ενός ακόμη επιθετικού (από πέρυσι το καλοκαίρι ζητείται άλλος ένα φορ για την ομάδα!).

ΣΤΟ ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ

Ο ΠΑΟΚ παρά τα 7 νέα πρόσωπα στο ρόστερ του (δύο μεταγραφές και πέντε επιστροφές δανεικών) θα παλέψει για την πρόκριση απέναντι στη Βασιλεία με τα περσινά του ατού, καθώς ο Λουτσέσκου (που ήθελε 2-3 ποιοτικές προσθήκες ακόμη) προτιμά να εμπιστευτεί στα κρίσιμα ματς τους παίκτες που ξέρει από πέρυσι. Και στα δύο φιλικά που ο ΠΑΟΚ έπαιξε με την περσινή του ομάδα (με Στεάουα και Ντε Γκράαφσαπ) ήταν σε γενικές γραμμές ο καλός περσινός Δικέφαλος που κέρδισε κάθε ομάδα στην Ελλάδα.

Ο ΠΑΟΚ οφείλει να εκμεταλλευτεί και την κακή αγωνιστική κατάσταση που φαίνεται ότι βρίσκεται η Βασιλεία (η οποία πάντως στη βαθμολογία της UEFA είναι στη 18η θέση!) για να πάρει την πρόκριση και να βρεθεί μετά απέναντι στην Σπαρτάκ Μόσχας.

Ο ΠΑΟΚ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ…

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Ράζβαν Λουτσέσκου (ο ίδιος με πέρυσι)

ΕΜΕΙΝΑΝ ΑΠΟ ΠΕΡΥΣΙ: Πασχαλάκης, Ρέι, Γλύκος, Σιαμπάνης, Μάτος, Βιεϊρίνια, Βαρέλα, Κρέσπο, Μαλεζάς, Μιχόγεβιτς (θα φύγει σύντομα δανεικός), Μαουρίσιο, Κάνιας, Σάκχοφ, Μουλέν, Πέλκας, Ελ Καντουρί, Μπίσεσβαρ, Λημνιός, Πρίγιοβιτς.

ΑΝΕΒΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ Κ20: Μπαλογιάννης, Λύρατζης

ΗΡΘΑΝ (μεταγραφές): Εβγέν Χατσερίντι (Ντιναμό Κιέβου), Λέο Ζαμπά (Αχμάτ Γκρόζνι)

ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ (από δανεισμούς): Στέλιος Κίτσιου (Σιντ Τρούιντεν), Χάρης Χαρίσης (Σιντ Τρούιντεν), Λάζαρος Λάμπρου (Πανιώνιος), Αμρ Ουάρντα (Ατρόμητος), Γιάννης Μυστακίδης (Παναθηναϊκός)

ΕΦΥΓΑΝ: Μαρίν Λέοβατς (Ντιναμό Ζάγκρεμπ), Ρόμπερτ Μακ (Ζενίτ), Τζάλμα Κάμπος (Αλάνιασπορ), Ευθύμης Κουλούρης (δανεικός Ατρόμητο), Δεληγιαννίδης (δανεικός ΟΦΗ), Λεβέκ (γίνονται συζητήσεις αποδέσμευσης), Μάρσιο Αζεβέδο (έχει επαφές με Ατλέτικο Παραναένσε)

ΓΥΡΙΣΑΝ ΚΑΙ ΞΑΝΑΕΦΥΓΑΝ: Εργκούς Κάτσε (δανεικός Παναθηναϊκό), Πέδρο Ενρίκε (δανεικός Αστάνα), Αχιλλέας Πούγγουρας (είναι σε συζητήσεις με Παναθηναϊκό),

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ