Ο Ολυμπιακός, η κοινωνική προσφορά και τα αποτελέσματα

Ο Ολυμπιακός, η κοινωνική προσφορά και τα αποτελέσματα

Μήπως τελικά αυτό που ενοχλεί -τους νυν και τους εκάστοτε κυβερνώντες- είναι ότι ένας αθλητικός σύλλογος ενεργεί πολύ πιο άμεσα, μεθοδικά και αποτελεσματικά από ένα ολόκληρο κράτος;

Οι πολιτικοί σκοταδιστές και η ιδιωτική πρωτοβουλία είναι δύο κόσμοι εντελώς ξένοι μεταξύ τους. Οι πρώτοι είναι εκείνοι που αναζητούν την ευκαιρία να κάνουν το άσπρο μαύρο, να… αποβάλουν την ευθύνη, βρομίζοντας όποιον τους εναντιώνεται. Είναι εκείνοι που προσπαθούν να στρέψουν την κοινή γνώμη στα ασήμαντα, με στόχευση στη δική τους «αθώωση». Με τη διαφορά, ωστόσο, πως όταν στην εξίσωση μπαίνουν νεκροί, δεκάδες νεκροί, αθώοι συμπολίτες μας, τότε κανενός είδους προπαγάνδα δεν μπορεί να κρύψει τις ευθύνες και την ανικανότητα. Τωρινών και προηγούμενων. Για αυτό και όποιος προσπαθεί να το κάνει, απλώς γίνεται γελοίος και εμετικός.

Αυτές τις ημέρες ζούμε την εποχή των σκοταδιστών. Ξεδιάντροπες, επαίσχυντες ημέρες για την ελληνική κοινωνία. Ημέρες που βρίσκουν πολιτικούς γκεμπελίσκους να βρίσκουν κάθε τρόπο για να αποκρούσουν-δαιμονοποιήσουν την ιδιωτική πρωτοβουλία, γιατί δήθεν έχει άλλη πολιτική αφετηρία. Ιδιωτική πρωτοβουλία, που οι ίδιοι δεν γνωρίζουν τι σημαίνει, καθώς είναι άρρηκτα συνδε-δεμένοι με το (δημόσιο) συμφέρον ΤΟΥΣ. Αυτοί που αντί να πράττουν και να συμπράττουν ακόμη και με τους «εχθρούς» τους για να βοηθήσουν τον πολίτη που έχει ανάγκη, ακόμη και την ώρα της θλίψης και της ανάγκης για παροχή βοήθειας, έβαλαν μπρος τους ανεμιστήρες της διαβολής και της λάσπης, σπιλώνοντας ανθρώπους για την προσφορά τους, αλλά και ολόκληρα κοινωνικά σύνολα που ενεργούν και εκφέρουν άποψη.

Ο Ολυμπιακός έχει συνηθίσει να βρίσκεται στο επίκεντρο των επιθέσεων, νυν και προηγούμενων. Και θα συνεχίσει να βρίσκεται, διότι είναι μεγαλύτερος και σημαντικότερος από κάθε πολιτικό αγκάθι που φυτρώνει σε αυτή τη χώρα και τη ματώνει όπου την ακουμπήσει. Και αποδείχθηκε παρασάγγας μεγαλύτερος και από τους πολιτικούς άνδρες του τόπου και τους αρμόδιους φορείς του κράτους στα δύσκολα, στα γεγονότα που πλήγωσαν την κοινωνία.

Και τώρα ο Ολυμπιακός είναι αναγκασμένος να πρέπει να κινητοποιηθεί και να βοηθήσει. Ενα θλιβερό καθήκον, στο οποίο ο κορυφαίος σύλλογος της χώρας και προσωπικά ο Βαγγέλης Μαρινάκης πάντοτε δήλωναν, δηλώνουν και θα δηλώνουν παρόντες. Η προσφορά του 1.000.000 € από την ΠΑΕ και τον διοικητικό ηγέτη των Πειραιωτών για την ανακούφιση των πληγέντων από τις φονικές πυρκαγιές, όπως και το άνοιγμα λογαριασμών σε τρείς τράπεζες (Πειραιώς, Εθνική, Alpha) ώστε οι φίλαθλοι του Συλλόγου και όποιος άλλος επιθυμεί να προσφέρουν ανάλογα με τις δυνατότητές τους, είναι απλώς μια συνέχεια της κοινωνικής προσφοράς του Ολυμπιακού.

Κοινωνική προσφορά που εντός Ελλάδος δαιμονοποιείται από τους σκοταδιστές που προαναφέραμε, αλλά που την ίδια στιγμή κάνει τον γύρω του κόσμου, με τα κορυφαία ειδησεογραφικά δίκτυα να αναφέρονται με απέραντο σεβασμό στους Ερυθρόλευκους και τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Διότι, επαναλαμβάνουμε, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ολυμπιακός και ο κόσμος του βοηθούν τον συνάνθρωπο. Ούτε θα είναι η τελευταία.

Ο Ολυμπιακός ήταν στην Κεφαλλονιά το 2014, με τον Βαγγέλη Μαρινάκη να προσφέρει 500.000 ευρώ για να επιδιορθωθούν οι ζημιές που άφησε πίσω του ο καταστροφικός σεισμός.

Ο Ολυμπιακός ταξίδεψε μαζικά και δυναμικά στην Κάλυμνο και την Ψέριμο, περιοχές που είχαν πληγεί από καταστροφικές πλημμύρες τον Νοέμβριο του 2014, προσφέροντας χρήματα, είδη πρώτης ανάγκης και κάθε είδους στήριξη στους πολίτες.

Ο Ολυμπιακός, με απόφαση του Βαγγέλη Μαρινάκη, έμεινε για σχεδόν 7 μήνες στην πολύπαθη Μάνδρα, πληρώνοντας σχεδόν 600.000 ευρώ και αλλάζοντας μια ολόκληρη πόλη, που βίωσε την απώλεια και την απόλυτη καταστροφή.

Ο Ολυμπιακός περιέθαλψε, προσέφερε τροφή και ρουχισμό σε χιλιάδες πρόσφυγες, επί εβδομάδες, στέλνοντας παγκόσμιο μήνυμα ανθρωπιάς, σε ένα διεθνές μείζον ζήτημα.

Μήπως, τελικά αυτό που ενοχλεί -τους νυν και τους εκάστοτε κυβερνώντες- είναι ότι ένας αθλητικός σύλλογος ενεργεί πολύ πιο άμεσα, μεθοδικά και αποτελεσματικά από ένα ολόκληρο κράτος; Σε μια τέτοια περίπτωση καλό θα ήταν να ακολουθήσουν τον Ολυμπιακό και όχι να προσπαθούν να τον υποβιβάσουν στα δικά τους στάνταρ ανικανότητας.

Η κοινωνική προσφορά είναι συνειδητή επιλογή, ανθρώπινη απόφαση – στάση ζωής για τον Ολυμπιακό και τον Βαγγέλη Μαρινάκη: Πάντα δίπλα στον συνάνθρωπο. Με ευχή όλων, αυτή να είναι η τελευταία φορά που οι Ερυθρόλευκοι αναγκάζονται να κινητοποιηθούν για τόσο θλιβερά γεγονότα. Αλλά και με τη διαχρονική δέσμευση ότι παντού και πάντα ο Ολυμπιακός θα είναι εκεί για να προσφέρει. Αδιαφορώντας επιδεικτικά, όποιος και αν τον εχθρεύεται.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ