Ολυμπιακός : Πάει για κυβέρνηση με «αυτοδυναμία»!

Ολυμπιακός : Πάει για κυβέρνηση με «αυτοδυναμία»!

Το τρίγωνο των Τοροσίδη-Χριστοδουλόπουλου-Φορτούνη και οι υπόλοιποι Έλληνες δίνουν ξεχωριστή ταυτότητα στον Ολυμπιακό!

Αλλάζει ο Ολυμπιακός και αλλάζει κατά πολύ! Αυτός ήταν άλλωστε και ο στόχος στο φινάλε της προηγούμενης σεζόν, καθώς η πλειοψηφία των παικτών θεωρήθηκε υπεύθυνη, όχι μόνον για την απώλεια του τίτλου, αλλά κυρίως για την εικόνα που παρουσίασε η ομάδα. Κι από τη στιγμή που το μάρμαρο το είχαν πληρώσει τρεις προπονητές (Χάσι, Λεμονής, Γκαρθία) μοιραία ο κλήρος θα έπεφτε και σε αυτούς.

Το να χάσεις ένα πρωτάθλημα είναι μέσα στο παιχνίδι, πόσο μάλλον όταν προέρχεσαι από κατακτήσεις επτά συνεχόμενων και έχεις και να αντιμετωπίσεις τις συμμαχίες και τα υπόλοιπα συνεργεία… καθαριότητας που ανέλαβαν εθελοντικά την «εξυγίανση» του ελληνικού ποδοσφαίρου, μόνο και μόνο για να σταματήσουν την κυριαρχία του Ολυμπιακού.

Το πρόβλημα και σε τελική ανάλυση αυτό που καταδίκασε τους παίκτες ήταν η αδιαφορία. Το γεγονός ότι δεν έδωσαν τη μάχη, όπως όφειλαν, παρά το ότι η διοίκηση είχε φτιάξει το ακριβότερο ρόστερ της λίγκας, που ξεπερνούσε τον προϋπολογισμό των 70 εκατομμυρίων ευρώ κι ενώ οι οπαδοί της ομάδας είχαν πάρει από νωρίς τη θέση τους στη σκοπιά του Καραϊσκάκη, πραγματοποιώντας ρεκόρ στη διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας.

Σε αυτήν τη «ριζική ανακαίνιση» που επιχειρείται στο λιμάνι είναι σαφές ότι οι Έλληνες παίκτες φτάνουν στην πλειοψηφία στο ρόστερ και θα αποτελέσουν το «ατού», με το οποίο ο Ολυμπιακός μπορεί να γίνει ξανά κυβέρνηση στο ελληνικό ποδόσφαιρο και μάλιστα με αυτοδυναμία.

Η επιστροφή του Τοροσίδη σημαίνει πολλά περισσότερα από μία μεταγραφή, καθώς ο Βασίλης μπορεί να βοηθήσει σε όλο το μήκος και το πλάτος του γηπέδου, αλλά και … έξω από αυτό. Τα αποδυτήρια είναι το «μυστικό» της επιτυχίας και στην προηγούμενη εκδοχή οι ερυθρόλευκοι δεν είχαν την πρέπουσα συνοχή, καθώς οι «παρέες» με τους Βέλγους, τους Σέρβους, τους Πορτογάλους και του Έλληνες δεν βρήκαν ποτέ κοινό σημείο επαφής.

Τώρα ο Ολυμπιακός στηρίζεται στο ντόπιο στοιχείο, καθώς εκτός του Τοροσίδη υπάρχει ο Φορτούνης, αποκτήθηκε ο Χριστοδουλόπουλος, που πριν να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα τραγούδησε τον ύμνο της ομάδας κι έχουν επιστρέψει παιδιά που γνωρίζουν καλά τα κατατόπια στο Ρέντη, όπως ο Γιαννιώτης, ο Φετφατζίδης, ο Τσιμίκας, ο Μπουχαλάκης.

Σε αυτούς αν προσθέσετε και τους «παραμένοντες», τον Ανδρούτσο, τον Νικολάου (που είναι πιθανό να συνεχίσει στην Ιταλία), τον Χουτεσιώτη, τον Βρουσάι, τον Κούτρη αλλά και τους «νεοσύλλεκτους» Μάνο, Μασούρα και Ευαγγέλου, τότε το σύνολο θα προσεγγίσει το μισό ρόστερ.

Οι Έλληνες θα έχουν μάλιστα και πρωταγωνιστικό ρόλο στην ενδεκάδα- χωρίς να ξέρουμε έως το πέρας της μεταγραφικής περιόδου τι άλλο μπορεί να μας προκύψει- και δεν θα υπάρχουν απλά για να συμπληρώνουν το πρόγραμμα.  Θα αποτελέσουν τη βάση του σχεδίου και θα πλαισιωθούν με ικανούς ξένους. Και προφανώς θα έχουν ένα λόγο παραπάνω για να δώσουν τη μάχη που δεν έδωσαν οι προηγούμενοι ξένοι…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ