Η περίεργη αναβάθμιση του Παπαπέτρου

Ο Τάσος Παπαπέτρου παίρνει τη θέση του Καλογερόπουλου στη διαιτητική ομάδα του Σιδηρόπουλου, αν και ο Κομίνης είναι σε υψηλότερη κατηγορία.

Τι έχει συμβεί στη διαιτητική ζωή του Τάσου Παπαπέτρου πριν τον ορισμό του στο παιχνίδι ΟλυμπιακόςΑΕΚ; Αρκετά και ενδιαφέροντα…

1) Εχει έναν μήνα να σφυρίξει παιχνίδι (Λαμία-Ξάνθη 0-1, στις 07/01/18),
2) Τιμωρήθηκε στα δυο από τα επτά παιχνίδια της Super League που είχε σφυρίξει νωρίτερα (Πλατανιάς-Παναθηναϊκός 1-1 στις 20/08/17 και ΠΑΟΚ-Ατρόμητος 2-1 στις 20/11/17),
3) Δυο μέρες νωρίτερα (23/01) είχε γραφτεί σε ανακοίνωση της ΕΠΟ ότι είναι τραυματίας, όμως πέρασε τα τεστ (25/01) με «ειδική διαδικασία». Καθώς δεν περίμενε να τρέξει σε προκαθορισμένη ημερομηνία, μαζί με τους άλλους που είτε κόπηκαν, είτε είχαν κώλυμα.

Όμως, φαίνεται πως η τρέχουσα ήταν η εβδομάδα Τάσου Παπαπέτρου (Αθηνών), καθώς όχι μόνο βραβεύτηκε από τον ΠΣΑΠ ως κορυφαίος διαιτητής της σεζόν 2016-17, όχι μόνο ορίστηκε Ολυμπιακός-ΑΕΚ, ήρθε και η πραγματοποίηση της επιθυμίας όλων των Ελλήνων διεθνών διαιτητών: Μπαίνει στην ευρωπαϊκή διαιτητική ομάδα του Σιδηρόπουλου (σ.σ. ο οποίος παρεμπιπτόντως θα είναι τέταρτος στο μεγάλο ματς του Γ. Καραϊσκάκης). Ο Σιδηρόπουλος επιλέχθηκε από την UEFA για αγώνα της φάσης των «32» του Europa League (15/2) και ο Παπαπέτρου παίρνει τη θέση του τραυματία Καλογερόπουλου, όμως ουδέν μονιμότερο του προσωρινού, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι παίρνει σπίτι του τη φανέλα του επιπρόσθετου διαιτητή!

Που είναι το περίεργο; Τη θέση του Καλογερόπουλου έπρεπε να την πάρει ο διαιτητής που είναι σε υψηλότερη κατηγορία, δηλαδή ο Γιώργος Κομίνης. Ο ρέφερι από την ΕΠΣ Θεσπρωτίας είναι στη δεύτερη κατηγορία της UEFA, ενώ ο Παπαπέτρου είναι στην τρίτη…

Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί ότι πέρσι το καλοκαίρι οι Κομίνης και Παπαπέτρου κοντραρίστηκαν για τη θέση της ανόδου και γίνεται αντιληπτό πως η UEFA έκρινε ότι την άξιζε ο Κομίνης, αν και επρόκειτο για επιλογή έκπληξη!

Επίσης, η UEFA έκρινε ότι καταλληλότερος να σφυρίξει φιλικό παιχνίδι Εθνικών Ομάδων Ελπίδων είναι ο Αρετόπουλος (σ.σ. παραμένει μέλος της ομάδας του Σιδηρόπουλου) και για αυτό ορίστηκε σε αγώνα της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (25-27/03).

Αρα, η αναβάθμιση Παπαπέτρου είναι εκ των έσω, λαμβανομένου υπόψη ότι η UEFA ορίζει μόνο τους διαιτητές. Ο Μιχάλης με τον Σταύρο τι γνώμη έχουν; Μήπως πάλι φταίει ο Περέιρα; Τον Σιδηρόπουλο τον ρωτάνε, αλλά αυτός τους πετάει το μπαλάκι, για να μην έχει πρόβλημα με τους συναδέλφους του…

Μια ακόμη αλλαγή στη διαιτητική ομάδα του Σιδηρόπουλου είναι ότι η Κουρομπύλια (Δυτικής Αττικής) πήρε τη θέση του Ευθυμιάδη (Πιερίας), που μέχρι πρότινος ήταν τέταρτος (σ.σ. στην Ευρώπη στη θέση αυτή είναι βοηθοί), καθώς ο τελευταίος αποχωρεί το καλοκαίρι. Βοηθοί του παρέμειναν οι Κωσταράς (Αιτ/νιας), Δημητριάδης (Μακεδονίας), ενώ ο άλλος επιπρόσθετος για τον αγώνα της φάσης των «32» του Europa League (15/2) θα είναι ο Αρετόπουλος (Τρικάλων).

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από