Το δεδικασμένο αλλάζει τους όρους της υπόθεσης Μαρινάκη

Για απειλή σε διαιτητή ο Μάκης Γκαγκάτσης τιμωρήθηκε με 1 μήνα από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ. Πόσο θα τιμωρηθεί η «εξύβριση» στην υπόθεση του προέδρου του Ολυμπιακού;

Συμπτωματικά, την Τετάρτη: Ακριβώς στα 96α γενέθλια του Ολυμπιακού (10/3). Και στην παραμονή της πρώτης αναμέτρησης με την Άρσεναλ που προφανώς και αποτελεί τη σημαντικότερη φετινή στιγμή για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Λες και κάποιοι το κάνουν επίτηδες, για να αποπροσανατολίσουν. Όχι πως θα καταφέρουν κάτι. Απλά το timing είναι τέτοιο που προκαλεί ενδιαφέρον.

Από την άλλη, δεν χρειάζεται παντού να σκέφτεται κάποιος μόνο συνομωσίες. «Οκ» μπορεί να συμβεί. Στις 2 Μαρτίου το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Σούπερ Λιγκ τιμώρησε τον Βαγγέλη Μαρινάκη με 5μηνη στέρηση εισόδου στα γήπεδα. Άμεσα έγινε η Έφεση από την ΠΑΕ. Άμεσα πιάνει δουλειά και η ΕΠΟ που μην κοιτάτε που δεν είχε τρεις-τέσσερις μήνες Πειθαρχικό Όργανο κατόπιν απόφασης των «βλαχοπροέδρων». Τώρα διαθέτει. Και μάλιστα με τους Δικαστές να απολαμβάνουν άπαντες την εκτίμηση της Γενικής Συνέλευσης. Όλοι με τους ίδιους 40-45 ψήφους εξελέγησαν. Ακριβώς δηλαδή με τον αριθμό των ΕΠΣ που φέρεται να έχει «δεμένες» η νυν διοίκηση της Ομοσπονδίας.

Αν διευκολύνει κάποιους για την μεγαλύτερη κατανόηση της ιστορίας: Πρόκειται για την ίδια Επιτροπή που αθώωσε τον ΠΑΟΚ στην υπόθεση «πολυιδιοκτησίας». Αυτή ανοίγει τον φάκελο του προέδρου του Ολυμπιακού ο οποίος φέρεται (με βάση το φύλλο αγώνα της αναμέτρησης Ολυμπιακός-Άρης 1-1) να εξύβρισε τον διαιτητή Τάσο Σιδηρόπουλο.

«Ασυνήθιστα βαριά ποινή» συμφώνησαν όλοι, διαβάζοντας την απόφαση του Χριστόφορου Μάρκου. Και αυτό έχοντας κατά νου και τη φύση του «αδικήματος» αλλά κυρίως άλλες περιπτώσεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Όπως για παράδειγμα εκείνη του Δημήτρη Μελισσανίδη με τον Πορτογάλο επόπτη της περσινής αναμέτρησης κυπέλλου ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Άρη. Τότε που ο ιδιοκτήτης της Ένωσης –σύμφωνα πάντα με το φύλλο αγώνα- δεν έμεινε μόνο στα λόγια αλλά έφτασε στο σημείο να τον… αρπάξει τον συγκεκριμένο. Με έξι μήνες τιμωρήθηκε τότε.

Είναι δεδομένο ότι στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ η ποινή του αφεντικού του Ολυμπιακού θα είναι αισθητά μικρότερη. Και δεν χρειάζεται να ανατρέξει κανείς στην περίπτωση του «Τίγρη» που η εκδίκαση προέκυψε από διαφορετική σύνθεση. Φτάνει να πάει στην πρόσφατη υπόθεση του Μάκη Γκαγκάτση. Του αντιπροέδρου του ΠΑΟΚ ο οποίος τιμωρήθηκε με 1 μήνα αποκλεισμό, μετά τα όσα έγραψε για εκείνον στο φύλλο αγώνα της αναμέτρησης ΠΑΟΚ-Λαμίας, ο διαιτητής Αριστείδης Βάτσιος. «Είσαι εγκληματίας και δεν θα σταματήσουμε στον Παπαπέτρου» φέρεται να του είπε ο αντιπρόεδρος του Δικεφάλου. Και δεν χρειάζεται να είναι κάποιος νομικός για να αντιληφθεί ότι εδώ δεν πρόκειται απλά για «εξύβριση» αλλά για ξεκάθαρη «απειλή». Ότι ο Βάτσιος θα έχει την τύχη του Παπαπέτρου που η «Εξυγίανση» τον έστειλε να… σφυρίζει στα τρένα σε μια κανονική επίδειξη δύναμης.

Αν λοιπόν η Επιτροπή Εφέσεων τιμωρεί την «εξύβριση και απειλή» με έναν μήνα, πως θα τιμωρήσει την εξύβριση με πέντε μήνες; Απλά δεν γίνεται. Θα πρόκειται για σκάνδαλο ακόμη μεγαλύτερο από την πρωτόδικη απόφαση.

Πραγματικά περιμένουμε την απόφαση με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Και σίγουρα δεν είμαστε οι μοναδικοί!

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από