Είδες πως τα πεναλτάκια στον Κούρτιτς άλλαξαν τη χρονιά στον ΠΑΟΚ; (vids)

Ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε σήμερα να είναι στη θέση της ΑΕΚ. Αλλά δεν είναι…

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει μια μεγάλη πρόκριση κόντρα στην ΑΕΚ και μέσα στο ΟΑΚΑ με 2-1, κάνοντας μια επική ανατροπή στις καθυστερήσεις. Ο Δικέφαλος του βορρά παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 83ο λεπτό με τέρμα του Σιμόες, βρήκε δυο γκολ με τους Κούρτιτς και Μιτρίτσα και «τελείωσε» την Ένωση, παίρνοντας εκείνος το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου, όπου θα βρει απέναντι του τον Ολυμπιακό.

Η ΑΕΚ από την πλευρά μετά την αποτυχία της στο πρωτάθλημα όπου βρίσκεται στο -14 από την κορυφή και στην τρίτη θέση, αποκλείστηκε και στο Κύπελλο και αναπόφευκτα οδηγείτε σε ακόμη μια απογοητευτική σεζόν την τελευταία τριετία. Από την άλλη ο ΠΑΟΚ κατάφερε μέσα σε λίγους μήνες να αλλάξει όλη τη χρονιά του. Και υπάρχει ένας συγκεκριμένος λόγος για αυτό.

Οι δυο Δικέφαλοι ξεκίνησαν τον περασμένο Νοέμβριο από την ίδια αφετηρία, καθώς είχαν μείνει αρκετά πίσω στη βαθμολογία του πρωταθλήματος, υπήρχε έντονη γκρίνια και εσωστρέφεια και προσπαθούσαν τόσο οι μεν, όσο και οι δε να σώσουν μια χρονιά, όπου έδειχνε το πλοίο να πέφτει στα… βράγχια. Εκείνο το διάστημα φαινόταν η ΑΕΚ να είναι εκείνη που θα καταφέρει να επιβιώσει και να μην οδηγηθεί στην αποτυχία, σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ, όμως ο χρόνος έδειξε άλλα…

Ο ΠΑΟΚ αυτούς τους τρεις μήνες που ήταν σε δύσκολη θέση όπως και η ΑΕΚ είχε και μια μεγάλη διαφορά. Κάτι που έλειπε από την Ένωση και τα παιχνίδια της. Οι Θεσσαλονικείς βρήκαν λύσεις στα ματς που ήταν με την πλάτη στον τοίχο από την άσπρη βούλα, καθώς ο Κούρτιτς εκτέλεσε μέσα σε λίγους μήνες 10 πέναλτι που έφεραν πολλούς βαθμούς και διατήρησαν τον ΠΑΟΚ στο «κυνήγι» του Ολυμπιακού.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου είχε αυτό το… κάτι που δεν είχε η ΑΕΚ στο αντίστοιχο διάστημα, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή ο Δικέφαλος του βορρά να είναι μέσα σε τρεις διοργανώσεις και η ΑΕΚ ουσιαστικά χωρίς στόχο και κίνητρα. Οι κιτρινόμαυροι εκτός από αυτή τη διαφορά είχαν ακόμη μια, αφού σε ματς που πήραν ότι και ο ΠΑΟΚ (αμφισβητούμενα πέναλτι), όπως το ματς με τον Βόλο, κατάφεραν να μην το εκμεταλλευτούν, με τον Τσούμπερ να «πετάει» την ευκαιρία.

Με λίγα λόγια ο ΠΑΟΚ είχε αυτό που η ΑΕΚ δεν είχε, πήρε βαθμούς που υπό προϋποθέσεις δύσκολα θα έβρισκε. Βαθμούς που η ΑΕΚ δεν βρήκε και που έφερε τις δυο ομάδες να έχουν αντίθετες πορείς.

Ο μεν ΠΑΟΚ είναι μέσα σε όλα, ο Λουτσέσκου είναι ξανά ο «στρατηγός» της ομάδας, τυπικά είναι και στη «μάχη» του πρωταθλήματος, μιας και οι παραπάνω βαθμοί από τα εύστοχα χτυπήματα πέναλτι του Κούρτιτς τον διατηρούν στο -9 και τη δεύτερη θέση, ενώ σαφώς ο Δικέφαλος είχε και την ικανότητα αλλά και την τύχη να αρπάξει την όποια ευκαιρία του δόθηκε. Όπως συνέβη και στο χθεσινό ματς με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, όπου από αποκλεισμένος και χωρίς μεγάλη ευκαιρία, βρέθηκε στους «4» και μάλιστα με διπλό.

Η ΑΕΚ από την άλλη κατάφερε αυτό που κάνει καλά εδώ και περίπου τέσσερα χρόνια. Να αποτύχει, να χάσει άλλη μια σεζόν και να βρεθεί στην ίδια κατάσταση που συνηθίζει να βρίσκεται κάθε τρεις μήνες περίπου, αφού δεδομένα θα ψάξει προπονητή, μιας και ο Αργύρης Γιαννίκης δεν έπιασε σαν επιλογή.

Το ερώτημα όμως που θα μείνει και θα πλανάται από τη φετινή χρονιά για ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, είναι ένα. Τι θα γινόταν αν ο Δικέφαλος του βορρά δεν είχε αυτό το εντυπωσιακό ρεκόρ με τα κερδισμένα πέναλτι, και σε τι κατάσταση θα βρίσκονταν οι δυο ομάδες με τον ΠΑΟΚ να έχει άλλη αντιμετώπιση; Το μόνο σίγουρο είναι ότι η Ένωση απέτυχε ξανά και ο ΠΑΟΚ με ηγέτη τον «πεναλτάκια» Κούρτιτς (που έβαλε και γκολάρα χθες) είναι μέσα και στο Europa Conference League και στο Κύπελλο και στο -9 από τον Ολυμπιακό και τη δεύτερη θέση.

Η πρόκριση του ΠΑΟΚ επί της ΑΕΚ:

Το γκολ του ΟΦΗ που έγινε πέναλτι για τον ΠΑΟΚ στο 1:40:

Το πέναλτι με τον Απόλλωνα Σμύρνης:

Το πέναλτι με τον Βόλο:

To πέναλτι με τον Παναθηναϊκό:

Tο πέναλτι με την ΑΕΚ:

Το πέναλτι με τον Αστέρα Τρίπολης:

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από