ΠΑΟΚ: Το ταμείο είναι… μείον για Φερέιρα και Ιβάν

Η τραγική ανασταλτική λειτουργία του ΠΑΟΚ το μεγάλο πρόβλημα του Φερέιρα που αφέθηκε μόνος του από τον Σαββίδη στον δύσκολο δρόμο.

Είναι λογικό ο Άμπελ Φερέιρα μετά από ένα τόσο μικρό διάστημα στον πάγκο του ΠΑΟΚ να βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο; Πόσο μεγάλες είναι τελικά οι δικές του ευθύνες για την κακή αγωνιστική εικόνα του ΠΑΟΚ και για τις έως τώρα αποτυχίες του;

Ο Πορτογάλος τεχνικός έχει ελαφρυντικά και σοβαρές δικαιολογίες από την άλλη όμως και αυτός είναι δεδομένο πως δεν έχει δώσει το στίγμα του στον ΠΑΟΚ. Το χειρότερο είναι πως δεν έχει καταφέρει να διατηρήσει έστω τα καλά που είχε ο ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου. Πράγμα που έτσι και αλλιώς δεν θα ήταν εύκολο καθώς δεν έχει και τους ίδιους παίκτες που είχε ο Ρουμάνος μια και το ρόστερ του ΠΑΟΚ είναι χειρότερο από το περσινό.

Και για αυτό ευθύνεται ο Ιβάν Σαββίδης που άφησε το καράβι να πάει στα βράχια (βλέπε Financial Fair Play) και μαζί τον Φερέιρα απροστάτευτο, χωρίς την ενίσχυση που ήθελε, και με ποδοσφαιριστές στο ρόστερ του που δεν βάζει ούτε καν στο ροτέισον, όπως η επιλογή του… Γιώργου Σαββίδη, ο Στόχ.

Οι ευθύνες του Ιβάν Σαββίδη για τον κακό έως τώρα ΠΑΟΚ είναι τεράστιες, και κυρίως για τον ΠΑΟΚ που δεν δείχνει ικανός να βελτιωθεί άμεσα με τον Ιανουάριο να μην δίνει ελπίδες καθώς δεν πρόκειται να γίνουν μεταγραφές αλλά πωλήσεις.

Από την άλλη όμως είναι αλήθεια πως και ο Άμπελ Φερέιρα δεν έχει πετύχει έως τώρα στο έργο του. Η παταγώδης αποτυχία ήρθε στην Ευρώπη, όχι βεβαίως με τον Άγιαξ που έτσι και αλλιώς ήταν δύσκολο το έργο του και δεν ευθύνεται αυτός που ο ΠΑΟΚ ήταν στους αδύναμους επειδή τα τελευταία χρόνια έχει γνωρίσει διασυρμούς στην Ευρώπη. Ο αποκλεισμός από την Σλόβαν Μπρατισλάβας «χρεώνεται» αποκλειστικά στον Πορτογάλο τεχνικό.

Όπως και η κακή ανασταλτική λειτουργία του ΠΑΟΚ που σε κάθε ματς δέχεται γκολ! 14 γκολ έχει προλάβει να δεχθεί η άμυνα του ΠΑΟΚ μέσα σε 8 επίσημα ματς. Πέρσι η δύναμη του ΠΑΟΚ ήταν η άμυνα, φέτος είναι το μεγάλο πρόβλημα.

Αν βάλουμε στην εξίσωση και το γεγονός ότι συνολικά το αγωνιστικό πλάνο Φερέιρα δεν αποδίδει τότε γίνεται εύκολα αντιληπτό πως το πράγμα είναι σοβαρό για τον Πορτογάλο προπονητή.

Ο ΠΑΟΚ δεν έχει καταφέρει ούτε καν τον Παναιτωλικό και τον ΠΑΟΚ να τους νικήσει με άνεση στην Τούμπα, έχει σωθεί από τα λάθη των αμυντικών του Ατρομήτου στο Περιστέρι και στο 97΄με τον Άρη. Μπορεί αυτή την κατάσταση να την αλλάξει ο Φερέιρα;

Ή μήπως η σωστή ερώτηση είναι αν προλαβαίνει;

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από