ΠΑΟΚ: Με την πλάτη στον τοίχο ο Φερέιρα

ΠΑΟΚ: Με την πλάτη στον τοίχο ο Φερέιρα

Το ντέρμπι με την ΑΕΚ κρίνει το μέλλον του Πορτογάλου τεχνικού στον ΠΑΟΚ.

Είναι αλήθεια πως ο Άμπελ Φερέιρα ανέλαβε ένα πολύ δύσκολο έργο το καλοκαίρι. Πήρε μια ομάδα που δεν ήταν δικιά του και που δεν μπορούσε επί της ουσίας να την φτιάξει όπως ήθελε. Ο ΠΑΟΚ άλλωστε δεν του έκανε σχεδόν κανένα από τα χατίρια του ελέω Financial Fair Play.

Ο Πορτογάλος τεχνικός αναγκάστηκε να πορευτεί με το υλικό που είχε ο προκάτοχός του, Ραζβάν Λουτσέσκου. Για την ακρίβεια με χειρότερο ρόστερ καθώς παίκτες που βοήθησαν πολύ στην περσινή σεζόν όπως οι Κάνιας και Σακχόφ αποχώρησαν από την ομάδα.

Ήταν γνωστό πως ο Πορτογάλος τεχνικός το καλοκαίρι ζήτησε ενίσχυση από την διοίκηση Σαββίδη όμως δεν είδε απολύτως τίποτα. Δεν είχε το… απεριόριστο μπάτζετ που στα λόγια το προηγούμενο καλοκαίρι είχε υποσχεθεί ο Ιβάν στον Λουτσέσκου.

Έτσι ο Άμπελ Φερέιρα μπήκε στα βαθιά χωρίς εφόδια. Ήρθαν οι αποκλεισμοί από την Ευρώπη με χειρότερο βεβαίως αυτόν από την Σλόβαν Μπρατισλάβας για να αρχίσουν οι πρώτες μουρμούρες για τον Φερέιρα.

Εκεί όμως που το πράγμα δείχνει να χωλαίνει είναι στο πρωτάθλημα όπου οι συνθήκες άλλωστε είναι ιδανικές για τον ΠΑΟΚ. Ένας ΠΑΟΚ που σε καμία περίπτωση δεν θυμίζει αυτόν του Λουτσέσκου.

Και εδώ έρχονται, από την διοίκηση του ΠΑΟΚ, οι ευθύνες του Φερέιρα. Ο Πορτογάλος τεχνικός βγήκε στη φόρα από τα ΜΜΕ Σαββίδη το βράδυ της Κυριακής μετά το ντέρμπι με τον Άρη όπου σώθηκε στο 97΄το αήττητο.

Από χθες η «γραμμή» είναι να προστατευθεί ο Πορτογάλος, όχι όμως γιατί πραγματικά ο Σαββίδης τον πιστεύει και θα τον στηρίξει μέχρι τέλους, αλλά γιατί πρέπει να υπάρχει ηρεμία στην ομάδα εν όψει του Κυριακάτικου ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Λογικό καθώς στον ΠΑΟΚ βλέπουν πως το αγωνιστικό πρόβλημα είναι μεγάλο, και πως δύσκολα η ομάδα θα μπορέσει γρήγορα και κυρίως ανώδυνα να βρει τα πατήματά της. Η αλήθεια είναι πως η πίεση είναι τεράστια στον ΠΑΟΚ και το ζητούμενο είναι αν θα την αντέξουν. Ο Φερέιρα πάει στο ΟΑΚΑ για το ντέρμπι με την πλάτη στον τοίχο. Η εικόνα του ΠΑΟΚ και το αποτέλεσμα θα κρίνουν πολλά, μπορεί και τα πάντα, για το μέλλον του στον ΠΑΟΚ.

Παίζει σημαντικό ρόλο πως η αποζημίωση του είναι πολύ μεγάλη, σε περίπτωση που αποφασιστεί η απόλυσή του, όμως στον ΠΑΟΚ ήδη θέλουν να είναι προετοιμασμένοι, παρότι απολύτως λογικά φαίνεται πως πράττουν το ακριβώς αντίθετο.

Και είναι σίγουρο και αναμενόμενο πως θα διαψεύδουν οτιδήποτε έχει να κάνει με τον Άμπελ Φερέιρα και την ιδιαίτερα δύσκολη θέση που βρίσκεται ήδη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ