Κυριάκος Βελόπουλος: Αντικαταστάτης του Καμμένου στο ρόλο του κοινοβουλευτικού πιστολιού

Ο Κυριάκος Βελόπουλος σπεύδει να λειτουργήσει σαν «πιστόλι» επιχειρηματικών συμφερόντων, αναλαμβάνοντας το ρόλο που είχε ο Πάνος Καμμένος.

Κάποτε ήταν ο Πάνος Καμμένος που είχε αυτή την αποκλειστικότητα.

Ήταν ο κοινοβουλευτικό πιστόλι συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων.

Μετά αναβαθμίστηκε και σε υπουργικό πιστόλι.

Και το είδαμε σε πλήθος περιπτώσεις όπου οι παρεμβάσεις του, δημόσιες και παρασκηνιακές, δεν ήταν τίποτε άλλο παρά εξυπηρέτηση συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων, είτε για να διευκολύνει «δουλειές» είτε για να χτυπήσει αντιπάλους.

Τώρα πια ο Πάνος Καμμένος δεν είναι ούτε υπουργός ούτε βουλευτής. Δεν μπορεί να παίξει αυτό το ρόλο.

Όμως, φαίνεται πώς βρέθηκε ο αντικαταστάτης στο πρόσωπο του Κυριάκου Βελόπουλου.

Που ανάμεσα στις δεκάδες ερωτήσεις που ασταμάτητα καταθέτει στη Βουλή κατέθεσε και μία στην οποία ζητάει από την κυβέρνηση να διερευνηθεί γιατί ο Μαρινάκης ετοιμάζεται να πάρει τη Nova που με τη σειρά τα πληρώνει δικαιώματα στα κανάλια και άρα θα υπάρχει λέει θέμα επειδή το ίδιο άτομο θα ελέγχει και μια ομάδα και το κανάλι που δίνει χρήματα στις ομάδες αυτού του πρωταθλήματος.

Δεν θα αναφερθώ στον τρόπο που διατυπώνει την ερώτηση που δεν έχει καν όλα τα στοιχεία, εφόσον απλώς στηρίζεται σε κάποια δημοσιεύματα που ανέφεραν ενδιαφέρον του Μαρινάκη για τη Fortnet που με τη σειρά της έχει σημαντικό μερίδιο στη Nova.

Ούτε θα θυμίσω το πολύ απλό ότι δεν έχουμε να κάνουμε εδώ με κάποια «χορηγία» ή «δωρεά» προς επηρεασμό, αλλά για μια επιχειρηματική συναλλαγή ανάμεσα σε ποδοσφαιρικές ομάδες μια τηλεοπτική εταιρεία που αγοράζει δικαιώματα πληρώνοντας τις ομάδες.

Δεν θα θυμίσω καν ότι στο παρελθόν η ΑΕΚ βρέθηκε να είναι στην ιδιοκτησία της Net Med που ήταν ιδιοκτήτρια της Nova και τυπικό θέμα ασυμβίβαστου δεν υπήρξε.

Θα πω για την ουσία. Και αυτή είναι ότι τέτοιες ερωτήσεις δεν γράφονται από «γνήσιο ενδιαφέρον». Τέτοιες ερωτήσεις συνήθως γράφονται καθ’ υπαγόρευση. Συχνά και από επιχειρηματίες που έχουν κάνει τις σχετικές «χορηγίες».

Και εδώ δεν έχουμε να κάνουμε απλώς με έναν πολιτευτή. Πολλά έχουν ακουστεί για τη Βόρεια Ελλάδα, τον τρόπο που έχουν καταγραφεί απόπειρες ρωσικής επιρροής και μάλιστα σε σχέση και με ζητήματα όπως το Μακεδονικό και άλλα… υπερπατριωτικά.

Όπως και έχουν ακουστεί πολλά και για επιχειρηματίες που έχουν σχέση και με τη Βόρεια Ελλάδα και με τη Ρωσία. Και που θα ήθελαν κάποιος να κάνει αυτή την ερώτηση.

Απλώς καλό είναι να θυμάται ο Κυριάκος Βελόπουλος ότι τα πιστόλια κάποιες φορές αποδεικνύονται αναλώσιμα και η πολιτική τους σταδιοδρομία καταλήγει να είναι «περασμένα μεγαλεία». Ας ρωτήσει και τον Πάνο Καμμένο. Θα έχει πολλά να του πει.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από