Ολυμπιακός – Κύμη 93-78

Με το μυαλό αλλά και το… σώμα στη Φενέρμπαχτσε, ο Ολυμπιακός ζορίστηκε ιδιαίτερα για 30 λεπτά απέναντι στην Κύμη (μπροστά στην αρχή της τέταρτης περιόδου οι φιλοξενούμενοι με 66-65) αλλά κατέκτησε ένα ακόμα ροζ φύλλο αγώνα για το πρωτάθλημα.

Με το μυαλό αλλά και το… σώμα στη Φενέρμπαχτσε, ο Ολυμπιακός ζορίστηκε ιδιαίτερα για 30 λεπτά απέναντι στην Κύμη (μπροστά στην αρχή της τέταρτης περιόδου οι φιλοξενούμενοι με 66-65) αλλά κατέκτησε ένα ακόμα ροζ φύλλο αγώνα για το πρωτάθλημα.

Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 93-78 στο Φάληρο με κορυφαίους τους Βασίλη Σπανούλη και Μπράιαν Ρόμπερτς με 15 πόντους, κομβικός ο Ουίλτζερ με 11 πόντους και τρία τρίποντα στο δεύτερο ημίχρονο. Για την Κύμη ξεχώρισε ο ΜακΦάντεν με 21 πόντους και 4/8 τρίποντα και ακολούθησε ο Μανωλόπουλος με 13 πόντους και ¾ τρίποντα.

Πλέον ο Ολυμπιακός κοιτάει το ματς με την Ρεάλ την Παρασκευή στη Μαδρίτη, στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας.

ΕΙΧΕ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗ ΦΕΝΕΡ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ολυμπιακός πέρασε δυνατά στο παρκέ και προηγήθηκε με 4-0 χάρις σε πόντους των Μιλουτίνοφ και Τόμπσον. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 6-5 από τους πέντε σερί πόντους του Σμιθ, αλλά το γκολ φάουλ του Μιλουτίνοφ διαμόρφωσε το 9-5. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να «στοχεύει» τον Σέρβο σέντερ και αυτός με τον έβδομο πόντο του έφτασε το ματς στο 11-7 και ο Σπανούλη με το κλασικό του ντράιβ προχώρησε στο 13-7. Η Κύμη εκμεταλλεύτηκε το χαλάρωμα των γηπεδούχων στο 15-7 και έτρεξε ένα δικό της 4-0, με το ματς να είναι ελαστικό στο κομμάτι της άμυνας και τον Μανωλόπουλο να πετυχαίνει το 19-16. Ο Σφαιρόπουλος τα είχε με τους διαιτητές, δέχθηκε τεχνική ποινή και η Κύμη σκόραρε άλλους 5 σερί ποντους (βολές του Τζόουνς και τρίποντο του Μακφάντεν) για το 19-22. Το αποτέλεσμα λοιπόν ήταν οι φιλοξενούμενοι να μπουν στο δεκάλεπτο, όντας μπροστά με 4 πόντους (21-25).

ΤΗΝ ΑΔΙΚΗ Η ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΤΗΝ ΚΥΜΗ

Η Κύμη συνέχισε βλέποντας τον Ολυμπιακό να μην είναι στο γήπεδο και με τρίποντο φάουλ του ΜακΦάντεν έκανε το 23-29. Ο Αμερικάνος γκαρντ της ομάδας του Γιάννη Καστρίτη σκόραρε για το 23-31, με τον Κάιλ Ουίλτζερ να μειώνει από τις βολές (25-31) αλλά να δίνει χαζό φάουλ στον Μπάρλο που από το ίδιο σημείο διαμόρφωσε το 25-33.

Οι «ερυθρόλευκοι» από το 13/17 τρίποντα της Πέμπτης ειχαν 0/5 την Κυριακή και η Κύμη δίκαια είχε την πρωτοβουλία στα πρώτα 13 λεπτά του ματς. Ανενόχλητος ο Μπάρλος πήρε τον διάδρομο για το 27-35 και ο Σφαιρόπουλος μοιραία φώναξε και πάλι τους παίκτες του για να τους ξυπνήσει. Η Κύμη προηγήθηκε με 8 πόντους (29-37), για να έρθει η… Σπανούλια αντίδραση. Με 5 σερί πόντους του αρχηγού του Ολυμπιακού έφτασε το ματς στο 34-37 και ο Τολιόπουλος (υπερδραστήριος στο πέρασμά του) έφερε το ματς στα ίσα.

Ο νεαρός γκαρντ έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους και ο Παπαπέτρου έκανε το 41-38. Η Κύμη προέβαλε εκ νέου αντίσταση και προηγήθηκε με έναν πόντο (43-44) με 1:54 να απομένει για το τέλος του ημιχρόνου. Ο όγδοος πόντος του Τολιόπουλου (τρίποντο) πραγματοποίησε το 46-46 που ήταν και το σκορ του πρώτου μισού της αναμέτρησης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΜΑΚΦΑΝΤΕΝ ΣΗΜΕΙΩΣΑΤΕ ΔΙΠΛΟ

Και είχαμε ντέρμπι στο ΣΕΦ. Δεν υπήρχε λόγος να το παρατήσει η Κύμη όσο η άμυνα του Ολυμπιακού ήταν ανύπαρκτη. Έτσι οι φιλότιμοι παίκτες του Καστρίτη με προεξέχοντα τον Μανωλόπουλο προηγήθηκαν με τέσσερις ποντους (51-55). Ο Ολυμπιακός αντέδρασε και από τα 6,75μ προσπέρασε με 60-57 για να έρθει και πάλι ο ημίτρελος (σ.σ. και παικταράς) ΜακΦάντεν να σκοράρει με τον ίδιο τροπο για την ισοπαλία. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν βρήκαν σκορ και ο Τσαγκαράκης έδωσε εκ νέου προβάδισμα στην Κύμη (60-63). Ο Κάιλ Ουίλτζερ ισοφάρισε και αυτός με τρίποντο αλλά ο ΜακΦάντεν τον.. χαβά του και με ένα ακόμα σουτ από τα 6,75μ σκόραρε για το 63-66. Ο Ρόμπερτς με σουτ από το ύψος της βολής διαμόρφωσε το 65-66 που ήταν και το σκορ του δεκαλέπτου.

ΤΟ ΚΑΘΑΡΙΣΕ Ο ΟΥΙΛΤΖΕΡ ΚΑΙ Ο ΡΟΜΠΕΡΤΣ

O Ολυμπιακός βρήκε λύσεις από τον Ρόμπερτς όμως και πάλι η Κύμη είχε απαντήσεις. Το τρίποντο του Κάιλ Ουίλτζερ πραγματοποίησε το 73-70 ενώ έβαλε ένα ακόμα για να δώσει αέρα έξι πόντων στην ομάδα του (76-70).

Ο Ρόμπερτς έφτασε την απόσταση του Ολυμπιακού στους 10 πόντους (80-70) με την… τελετή σιγά σιγά στο ΣΕΦ να λαμβάνει τέλος. Ο Μιλουτίνοφ έβαλε το κερασάκι στην τούρτα με ένα χουκ για το 82-70 (3:45 πριν το τέλος). Οι βάσεις είχαν μπει για τα καλά και οι Πειραιώτες προσέφεραν θέαμα στον κόσμο τους.

Ο Μιλουτίνοφ με τον Μάνταρη συνεργάστηκαν τέλεια, ο Ρόμπερτς πέτυχε ένα γκολ φάουλ και το ματς πήγε στο +13 (90-77) για τους γηπεδούχους. Ο Τολιόπουλος πέτυχε το τελευταίο τρίποντο της ομάδας του και ο Γερομίχαλος από τις βολές ολοκλήρωσε το ματς στο 93-78.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από