
Βάσει των νέων κανονισμών, απαγορεύεται ρητά σε παίκτες, προπονητές και στελέχη του NBA να συμμετέχουν σε αυτές τις αγορές.
Οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ και το ΝΒΑ υπέγραψαν συμφωνία που αποσκοπεί στην προστασία «της ακεραιότητας του επαγγελματικού μπάσκετ στις αγορές πρόβλεψης» -εν μέσω ανησυχιών για φαινόμενα εσωτερικής πληροφόρησης και απάτης- ανέφερε (26/10) σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Εμπορίας Συμβολαίων Μελλοντικής Εκπλήρωσης Εμπορευμάτων (CFTC).
Η συμφωνία, που υπέγραψαν ο πρόεδρος της CFTC, Μίκαελ Σελιγκ, και ο επίτροπος του NBA, Άνταμ Σίλβερ, θεσπίζει αυστηρούς μηχανισμούς ανταλλαγής πληροφοριών για την πάταξη της χειραγώγησης αγώνων, της απάτης και της χρήσης εσωτερικής πληροφόρησης.
Διαβάστε επίσης: Λεμπρόν Τζέιμς: «Δεν ήρθα για να έχω μόνιμο ρόλο σέντερ»
Προβλέπει ανταλλαγή πληροφοριών για τον εντοπισμό ύποπτων μοτίβων, που θα μπορούσαν να έχουν άμεσο αντίκτυπο στην «ακεραιότητα» του επαγγελματικού μπάσκετ, διασφάλιση δίκαιων και διαφανών συναλλαγών που σχετίζονται με αγώνες και Αντιμετώπιση της χειραγώγησης και της χρήσης εμπιστευτικών πληροφοριών.
Να σημειωθεί ότι το NBA προχώρησε σε εμπορικές και ρυθμιστικές συμφωνίες με τις δύο μεγαλύτερες πλατφόρμες προβλέψεων, Kalshi και Polymarket.
Βάσει των νέων κανονισμών, απαγορεύεται ρητά σε παίκτες, προπονητές και στελέχη του NBA να συμμετέχουν σε αυτές τις αγορές, ενώ οι πλατφόρμες υποχρεούνται να παρέχουν στοιχεία στο NBA για τη διερεύνηση ασυνήθιστης δραστηριότητας.



















