Άρης – ΠΑΟΚ 65-66

Με τρίποντο-«μαχαιριά» του Θοδωρή Ζάρα στα 4,2 πριν το τέλος, ο ΠΑΟΚ γύρισε από -7, παίρνοντας απίστευτη νίκη μέσα στο Αλεξάνδρειο με 66-65 επί του Άρη. «Βασιλική» εμφάνιση από τον Χαραλαμπόπουλο με 16 πόντους.

Με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο να πραγματοποιεί μεγάλη εμφάνιση και τον Θοδώρη Ζάρα να ευστοχεί σε τρίποντο-μαχαιριά στα 4,2 για το τέλος, ο ΠΑΟΚ επικράτησε του Άρη στο Αλεξάνδρειο με 66-65, παίρνοντας σπουδαία νίκη. Στις 11 νίκες η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου, στις 6 παρέμεινε αυτή του Παναγιώτη Γιαννάκη, που παραμένει πολύ χαμηλά στη βαθμολογία.

Ο δικέφαλος βρέθηκε την πλάτη στον τοίχο, καθώς είδε τον αντίπαλό του να προηγείται για πρώτη φορά με 7π., 4,5 λεπτά πριν το φινάλε. Ωστόσο δεν τα παράτησε και πέτυχε μια μεγάλη ανατροπή. Ανατροπή που είχε φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του Ζάρα. Κι αυτό καθώς ο έμπειρος γκαρντ, εκτός από το παραπάνω τρίποντο που αναφέρουμε, σημείωσε ένα ακόμη κρίσιμο και συγκεκριμένα με 1:20 πριν το τέλος που έφερε τον δικέφαλο στο -1 (64-63).

Από την πλευρά του ο Άρη κυριολεκτικά αυτοκτόνησε, καθώς πέταξε στα σκουπίδια αυτό το +7 που είχε. Αστόχησε σε βολές, έκανε λάθη, έχασε κρίσιμα αμυντικά ριμπάουντ. Οι κίτρινοι είχαν το κάκιστο 19-29 βολές, μοίρασαν μόλις 10 ασίστ και δεν εκμεταλλεύθηκαν τη μεγάλη υπεροχή τους στα ριμπάουντ. Έτσι οι καλή εμφάνιση των Αθηναίου, Τσαϊρέλη και Μπελ πήγε χαμένη…

Από την πλευρά του ΠΑΟΚ, ήταν εύστοχος στα δίποντα (16/24), ενώ κατάφερε να φύγει νικητής παρά τα 16 επιθετικά ριμπάουντ που επέτρεψε να πάρει στον αντίπαλό του να πάρει.

Από ένα δεκάλεπτο στο πρώτο ημίχρονο
Μοιρασμένες εντυπώσεις άφησαν οι δύο ομάδες στο πρώτο ημίχρονο, έχοντας ουσιαστικά από ένα δεκάλεπτο. Ο ΠΑΟΚ ήταν ανώτερος στο πρώτο, παρά το γεγονός ότι σημείωσε μόνο 3π. στα πρώτα πέντε λεπτά (7-3 το σκορ). Ως εκείνο το σημείο οι ασπρόμαυροι ήταν εγκλωβισμένοι στην πολύ καλή άμυνα των γηπεδούχων, με τον Μούρτο να έχει περάσει… χειροπέδες στον ηγέτη τους, Φιλ Γκος. Ο ΠΑΟΚ επιδιδόταν σε άστοχα σουτ, υπέπιπτε σε αρκετά λάθη και γενικά δεν είχε καθόλου ρυθμό.

Η λύση για τους φιλοξενούμενους ήρθε από τον πάγκο. Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος κατάφερε να ανοίξει την άμυνα του Άρη, καθώς μέσα από καλή κυκλοφορία της μπάλας (και αργές περιστροφές της κίτρινης άμυνας), ο νεαρός φόργουορντ ευστόχησε σε αρκετά σουτ από την περιφέρεια.

Παράλληλα έδωσε τη δυνατότητα στους συμπαίκτες του να βρουν χώρους και να συνεισφέρουν επίσης στον επιθετικό τομέα, στην ως εκείνο το σημείο «σφιχτή» άμυνα του Άρη. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα τελευταία πέντε λεπτά της περιόδου, η ομάδα του Ηλία Παπαθοεδώρου έτρεξε ένα εντυπωσιακό 5-18, για να διαμορφωθεί το σκορ στο 10 στο 13-21!

Αθηναίου – Τσαϊρέλης κι επιστροφή για τον Αρη
Η απάντηση του Άρη ήρθε με άλλο τρόπο. Η ομάδα του Γιαννάκη προκάλεσε φθορά στους αντιπάλους της κυνηγώντας τις επαφές στο low post, αλλά και με διεισδύσεις, εξασφαλίζοντας αρκετά ζευγάρια βολών. Παράλληλα οι κίτρινοι ανανέωσαν αρκετές επιθέσεις από επιθετικά ριμπάουντ, ενώ βρήκαν πολύτιμες επιθετικές λύσεις στα πρόσωπα των Αθηναίου και Τσαϊρέλη

Ετσι μπορεί να κυνηγούσαν διαρκώς τον ΠΑΟΚ στο σκορ (21-28, 30-34), ωστόσο περιόρισε αισθητά την επιθετική αποτελεσματικότητα του δικεφάλου, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα στο οριακό 36-37.

Συνεχείς εναλλαγές στο προβάδισμα
Στο τρίτο δεκάλεπτο οι άμυνες είχαν τον πρώτο λόγο, με τις δύο ομάδες να παρουσιάζουν αρκετά «νεκρά» διαστήματα με αστοχία και λάθη. Ο Αρης πάντως είχε ελαφρώς καλύτερη εικόνα, παίζοντας πιο αποτελεσματικά και έχοντας μεγαλύτερη υπομονή στο παιχνίδι του. Καμία ομάδα ωστόσο δεν μπορούσε να ξεφύγει, με το προβάδισμα να αλλάζει αρκετές φορές χέρια (39-42, 48-47) και τους γηπεδούχους, με λύσεις από τον Μπελ προηγήθηκε στα 30’ με ένα καλάθι (52-50).

Στο+7 ο Άρης, ανατροπή-νίκης ο ΠΑΟΚ!
Ηταν πλέον δεδομένο ότι θα πάμε σε ένα φινάλε-φωτιά! Ο Άρης προηγήθηκε για πρώτη φορά με 7π. (62-55) με 3:47 για το τέλος, ωστόσο στη συνέχεια έκανε ό,τι μπορούσε για να αυτοκτονήσουν…  Ο Γκος με τρίποντο μείωσε σε 64-60, ο Ζάρας με νέο τρίποντο μείωσε στον πόντο (64-63), ενώ στη συνέχεια ο Αθηναίου με 1/2 βολές έκανε το 65-63 στα 1:11.

Ακολούθησαν άστοχες προσπάθειες με τον Χαραλαμπόπουλο για τον ΠΑΟΚ και με τον Μάρας για τον Άρη, με τον Μαργαρίτη να αστοχεί εκ νέου σε τρίποντο στα 13», αλλά τον Γκος να παίρνει το επιθετικό ριμπάουντ, να δίνει στον Ζάρα και εκείνος να γράφει το 65-66 με «βόμβα»!

Τα δεκάλεπτα: 13-21, 36-37, 52-50, 65-66

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από