Ηρακλής – Λαύριο 83-67: Το… παλεύει για την παραμονή ο Γηραιός

Ο Ηρακλής πήρε μια πολύ σημαντική νίκη επί του Λαυρίου με σκορ 83-67, κρατώντας ζωντανές τις ελπίδες του στην προσπάθεια που κάνει να μείνει στην κατηγορία.

Πολύ σκληρός για να… πεθάνει είναι ο Ηρακλής, που πήρε μια τεράστια νίκη στην προσπάθεια που κάνει να παραμείνει στην κατηγορία, με σκορ 83-67 απέναντι στο Λαύριο στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Basket League.

Ο Γηραιός με το ροζ φύλλο αγώνα που πήρε παραμένει στην τελευταία θέση της βαθμολογίας με ρεκόρ 6-16, όμως κρατά ζωντανές τις ελπίδες του για να σωθεί. Οι «μεταλλωρύχοι» έπεσαν στο 8-15, όμως παραμένουν προς το παρόν στη ζώνη των πλέι-οφ.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο απίθανος Μάικ Χένρι που σκόραρε 31 πόντους, ενώ πολύτιμες βοήθειες του έδωσε ο Μπράντον Γκάρετ που σημείωσε 21. Από την άλλη πλευρά, ο Ρασάντ Βον είχε 22 και ο Βασίλης Μουράτος πρόσθεσε άλλους 14.

Στο πρώτο μέρος, ο Ηρακλής ξεκίνησε καλύτερα την αναμέτρηση, παίρνοντας από νωρίς το προβάδισμα και καταφέρνοντας να χτίσει μια καλή διψήφια διαφορά από τον αντίπαλό του. Όμως το Λαύριο δεν τα παράτησε και με μικρή αντεπίθεση μπόρεσε με τη σειρά του να ρίξει τη διαφορά κάτω από τους δέκα με τη λήξη του ημιχρόνου (41-32).

Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν και το καθοριστικό καθώς ο Γηραιός έτρεξε ένα επιμέρους σερί 32-19 και ουσιαστικά «τελείωσε» το παιχνίδι. Οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να κάνουν άλλη μία αντεπίθεση στην τελευταία περίοδο και έτσι ο Ηρακλής πανηγύρισε τη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 26-11, 41-32, 73-51, 83-67.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από