Ο Ολυμπιακός ζήτησε από τον Παναθηναϊκό να αποδεχθεί ξένους διαιτητές

Ο Γιώργος Σκινδήλιας πρότεινε τρεις φορές στους Δημήτρη Γιαννακόπουλο και Μάνο Παπαδόπουλο να δεχθούν τον ορισμό ξένων διαιτητών, χωρίς όμως να λάβει καμία απάντηση.

Ο Ολυμπιακός μετά τα όσα συνέβησαν στον ημιτελικό του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ είχε ξεκαθαρίσει προς πάσα κατεύθυνση ότι στα ντέρμπι με το Τριφύλλι θα κατέβει μόνο εάν οριστούν ξένοι διαιτητές.

Οι Ερυθρόλευκοι είναι σαφές πως δεν πρόκειται να κάνουν πίσω και μάλιστα στη σύσκεψη που πραγματοποιείται στα γραφεία του ΕΣΑΚΕ ζήτησαν από τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού να δεχθούν τον ορισμό ξένων διαιτητών, εφόσον οι δύο ομάδες διασταυρωθούν στα playoffs της Α1.

Ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Γιώργος Σκινδήλιας, κατέθεσε τρεις φορές τη συγκεκριμένη πρόταση στους Δημήτρη Γιαννακόπουλο και Μάνο Παπαδόπουλο, χωρίς όμως να λάβει καμία απάντηση από την «πράσινη» πλευρά. Ο παράγοντας του Ολυμπιακού μάλιστα σε μία αποστροφή του λόγου του φέρεται να είπε: «Αφού λένε ότι έχουν καλύτερη ομάδα, τι φοβούνται;». Και πάλι όμως οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού παρέμειναν σιωπηλοί.

Οι Πειραιώτες, όπως φαίνεται ξεκάθαρα και από τα λεγόμενά τους στη σύσκεψη του ΕΣΑΚΕ, παραμένουν σταθεροί στις θέσεις τους και ζητούν από τον Παναθηναϊκό να αποδεχθεί τον ορισμό ξένων διαιτητών, εάν οι δύο ομάδες βρεθούν αντιμέτωπες στα playoffs. Οι Πράσινοι, ωστόσο, με τη στάση τους, δεν δείχνουν θετικοί σε αυτό το ενδεχόμενο…

Όλα αυτά την ώρα που ο μεγαλομέτοχος του Προμηθέα Πατρών, Βαγγέλης Λιόλιος, άφησε σαφέστατες αιχμές κατά της ΚΕΔ, τονίζοντας ότι υπάρχει σύστημα που ελέγχει τους διαιτητές.

Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο παράγοντας του Ολυμπιακού, αν ο Παναθηναϊκός αποδεχθεί τον ορισμό ξένων διαιτητών τότε θα τελειώσει οριστικά και θα ολοκληρωθεί κανονικά το πρωτάθλημα. Ο Γιαννακόπουλος, ωστόσο, τόνισε ότι δεσμεύεται να συζητήσει το θέμα, μετά την ολοκλήρωση της σεζόν.

Αναλυτικά οι νέοι διάλογοι ανάμεσα σε Σκινδήλια – Γιαννακόπουλο:

Γιώργος Σκινδήλιας: «Αν ο Παναθηναϊκός θέλει να παίξουμε με ξένους διαιτητές, λύνεται το πρόβλημα. Ο Παναθηναϊκός λέει ότι έχει καλύτερη ομάδα. Δεν κατανοούμε γιατί δεν θέλετε ξένους διαιτητές. Πρέπει να δεσμευτούμε για ένα σχέδιο για την επόμενη χρονιά. Αν δεχτείτε ξένους διαιτητές, τελείωσε το θέμα».

Δημήτρης Γιαννακόπουλος: «Καταλαβαίνετε ότι κάθε φορά που μια ομάδα θα έχει τραυματία θα προσφεύγει για να γλιτώσει τον αγώνα; Καταλαβαίνετε τι δεδικασμένο πάμε να δημιουργήσουμε; Μιλάμε 3,5 ώρες για να λέμε βλακείες; Συγγνώμη. Ο Παναθηναϊκός όπως κάθε φορά για το καλό του μπάσκετ κάθεται σε συναντήσεις.

Ακούμε από πολλές ομάδες πως υπάρχουν θέματα με τη διαιτησία. Δεσμευόμαστε να συζητήσουμε όποτε θέλετε. Και εμείς έχουμε προτάσεις. Θα τις καταθέσουμε όταν έρθει η ώρα. Είμαστε εδώ για το καλό του μπάσκετ. Παράκληση προς τους ανθρώπους του Ολυμπιακού: να τελειώσει το πρωτάθλημα. Θέλουμε να τελειώσουμε το πρωτάθλημα πανηγυρίζοντας. Όποιος θέλει μπορεί να τοποθετηθεί».

Γιώργος Σκινδήλιας: «Μιλάμε για το μεγαλύτερο σκάνδαλο. Δεν ιδρώνει κανείς εδώ μέσα. Ο ορισμός ενός διαιτητή ύστερα από παρέμβαση. Το μεγαλύτερο σκάνδαλο. Δεν υπάρχουν ούτε πρακτικά της κλήρωσης».

Βαγγέλης Γαλατσόπουλος: «Σε εμένα το λέτε; Έχουμε καμία δουλειά εμείς με τα πρακτικά της κλήρωσης; Σας παρακαλώ κύριε Σκινδήλια. Είπαμε να ορίσουμε ένα ΔΣ για να συζητήσουμε. Κάντε ένα βήμα πίσω και εσείς να τελειώσουμε το πρωτάθλημα. Ποιο είναι το βήμα πίσω; Να παίξουμε με ξένους;».

Γιώργος Σκινδήλιας: «Ναι. Να δεχτεί ο Παναθηναϊκός να παίξει με ξένους διαιτητές. Αυτό θέλω».

Δημήτρης Γιαννακόπουλος: «Σεβόμενος το τραπέζι δεν θα απαντήσω».

Δημήτρης Γουλιέλμος: «Διαγνώσαμε την ασθένεια. Πρέπει να βρούμε τη θεραπεία. Δεσμευτήκαμε όλοι ότι θα γίνουν αλλαγές. Κάντε όλοι ένα βήμα πίσω. Να τελειώσει το πρωτάθλημα».

Γιώργος Σκινδήλιας: «Βλέπω μια απίστευτη κωλυσιεργία. Εδώ ήρθαμε για έναν σκοπό. Εγώ δεν το βλέπω».

Παναγιώτης Αγγελόπουλος: «Μας λέτε να υποχωρήσουμε και να έρθουμε τον Ιούλιο να συζητήσουμε».

Δημήτρης Γιαννακόπουλος: «Τι είναι αυτό που θέλετε, για να μην φανεί σαν κωλοτούμπα; Τι θέλετε να βγει προς τα έξω; Τι πρέπει να βγει προς τα έξω για να φανεί ότι δεν κάνατε κωλοτούμπα; Ας μας πείτε. Τι είναι αυτό που χρειάζεστε για να σταθείτε στον Πειραιά. Πείτε μας για να τελειώνουμε. Πείτε μας τι θέλετε να βγει προς τα έξω».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από