ΠΑΟΚ – Μπεσίκτας 60-69

Οι Ασπρόμαυροι δέχθηκαν ένα σερί 14-0 στο τελευταίο πεντάλεπτο και ηττήθηκαν με 69-60 από την Μπεσίκτας, για την 1η αγωνιστική των ομίλων του Basketball Champions League.

Με το… αριστερό μπήκε στο φετινό Basketball Champions League ο ΠΑΟΚ, με την ομάδα του Κώστα Φλεβαράκη να γνωρίζει την ήττα από την Μπεσίκτας με 69-60.

Οι Ασπρόμαυροι στάθηκαν όρθιοι για 35 λεπτά, αλλά στο κρίσιμο πεντάλεπτο έμειναν… άσφαιροι, δέχθηκαν ένα σερί 14-0 και οι Τούρκοι έφυγαν με το διπλό από την Πυλαία.

Ο Δικέφαλος του Βορρά δεν κατάφερε να ξεκινήσει με νίκη τη φετινή διοργάνωση, παρότι έδειξε εξαιρετικά στοιχεία για 35 λεπτά. Πλέον, η ομάδα της Θεσσαλονίκης αφήνει πίσω της το παιχνίδι με την Μπεσίκτας και στρέφει το βλέμμα της στο πρωτάθλημα.

Η εικόνα του αγώνα:

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι και με πρωταγωνιστές τους Σμίθ και Ουίγκινς προηγήθηκε με 11-4. Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν, μείωσαν και έπιασαν τον Δικέφαλο, ο οποίος ωστόσο κατάφερε να κλείσει το δεκάλεπτο, έχοντας το προβάδισμα (17-16).

Οι παίκτες του Φλεβαράκη ήταν εξαιρετικοί στα σουτ από κοντινή απόσταση, όπου είχαν 11/18, ωστόσο, δεν συνέβη το ίδιο και στα σουτ που δοκίμασαν έξω από τη γραμμή του τριπόντου. Γι’ αυτό το λόγο ο ΠΑΟΚ αν και ήταν εξαιρετικός στην άμυνα, δεν κατάφερε να χτίσει διαφορά ασφαλείας (25-20).

Οι Τούρκοι παρέμειναν κοντά στο σκορ και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Δικέφαλο του Βορρά μπροστά στο σκορ με 33-32.

Το ντέρμπι συνεχίστηκε στην τρίτη περίοδο, με την Μπεσίκτας να μετατρέπει το 38-37 σε 38-42. Οι γηπεδούχοι, όμως, δεν τα παράτησαν, αντέδρασαν άμεσα και με πρωταγωνιστή τον Λιούις γύρισαν το ματς, έφεραν τα πάνω κάτω και έκαναν το 49-47.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε καλύτερα στην τέταρτη περίοδο και προηγήθηκε με 60-55 και έδειχνε ότι μπορεί να πάρει τη νίκη. Σε εκείνο το σημείο ωστόσο ήρθαν τα πάνω – κάτω, με την Μπεσίκτας να βρίσκει λύσεις από μακρινή και μέση απόσταση και να γυρίζει το ματς.

Το -5 έγινε +5 στο 38 (60-65), με την τούρκικη ομάδα να παίρνει τη νίκη με 69-60. Ο Δικέφαλος έμεινε για ένα πεντάλεπτο χωρίς πόντο και το πλήρωσε ακριβά…

Τα δεκάλεπτα: 17-16, 33-32, 49-47, 60-69

Περισσότερα σε λίγο…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από