Ιταλία – Εσθονία 83-62: Πάρτι της Ιταλίας κόντρα στην Εσθονία και τώρα… Ελλάδα

Παίζοντας όσο χρειαζόταν η Ιταλία επικράτησε με 83-62 της Εσθονίας στο Μιλάνο και ξεκίνησε ιδανικά τις υποχρεώσεις της στο Ευρωμπάσκετ. Επόμενη αντίπαλος για την «Σκουάντρα Ατζούρα» η Εθνική μας ομάδα (3/9, 22.00).

Τον τίτλο του φαβορί επιβεβαίωσε η Ιταλία κόντρα στην Εσθονία στην πρεμιέρα του Ευρωμπάσκετ. Οι οικοδεσπότες του Γ’ ομίλου δεν αντιμετώπισαν κανέναν πρόβλημα επικρατώντας με 83-62.

Η Ιταλία ήταν πολύ ανώτερη της Εσθονίας, πήρε από νωρίς διψήφια διαφορά και δεν ξανακοίταξε πίσω. Ο πολυτιμότερος παίκτης για την Ιταλία ήταν ο Σιμόνε Φοντέκιο με 19 πόντους και 5 τελικές πάσες. Εξαιρετικός ήταν και ο Νικολό Μέλι με 17 πόντους, 5 ριμπάουντ και 4 κλεψίματα.

Διαβάστε επίσης: Κροατία – Ελλάδα 85-89: Ο 13ος Θεός παίζει στην Εθνική Ελλάδος και τον λένε Γιάννη

Από την πλευρά των ηττημέων ο  Κερ Κρίσα είχε 17 πόντους και 5 ασίστ.

Ο αγώνας 

Η Εσθονία παρουσιάστηκε ανταγωνιστική μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο, απέναντι στο φαβορί της αναμέτρησης. Στο δεύτερο δεκάλεπτο άλλαξαν οι ισορροπίες, με την Ιταλία να πατάει γκάζι με ένα επημέρους σερί 14-2 (35-20) και από εκείνο το σημείο και έπειτα δεν σήκωσε το πόδι από το… γκάζι.

Στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε με την Ιταλία να διατηρεί την διαφορά συνεχώς στο +20 προσφέροντας παράλληλα και θέαμα στο κοινό της.

Το τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα με την Ιταλία να επικρατεί εύκολα με 83-62 και να στρέφει πλέον το βλέμμα της στην αυριανό αγώνα κόντρα στην Ελλάδα (3/9, 22.00).

Τα δεκάλεπτα: 21-18, 52-33, 69-52, 83-62

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από