Πολύ κοντά σε Γιούντο η Μπολόνια, προβάδισμα έναντι της Παρτιζάν (vid)

Πολύ κοντά στην απόκτηση του Έκπε Γιούντο βρίσκεται η πρωταθλήτρια Ιταλίας, Βίρτους Μπολόνια σύμφωνα με δημοσιεύματα από τη γείτονα χώρα.

Βίρτους Μπολόνια και Παρτιζάν αναμένεται να κυριαρχήσουν στο EuroCup ενόψει της ερχόμενης σεζόν με τις δύο ομάδες να δίνουν εδώ και καιρό μεγάλη επικοινωνιακή μάχη για λογαριασμό του Έκπε Γιούντο και την πρωταθλήτρια Ιταλίας να έχει ξεκάθαρο προβάδισμα όντας σε προχωρημένες επαφές με τον Νιγηριανό σέντερ.

Ιταλικά δημοσιεύματα το έχουν πάει ακόμα παραπέρα, κάνοντας λόγο για «νίκη» της ομάδας του Σέρχιο Σκαριόλο έναντι της ομάδας του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και πως σύντομα θα αποσπάσει την υπογραφή του Γιούντο.

Ο 34χρονος ψηλός βρέθηκε στο απόγειο της καριέρας του τη διετία 2015-17 όταν και μέτρησε στην EuroLeague με τη φανέλα της Φενέρμπαχτσε, 12.3 πόντους με 57.3% στο δίποντο και 70% στις βολές, 6.5 ριμπάουντ, 1.8 ασίστ, 0.9 κλεψίματα και 2.2 μπλοκ σε 58 παιχνίδια, με αποκορύφωμα την κατάκτηση του τροπαίου το 2017 στην Κωνσταντινούπολη απέναντι στον Ολυμπιακό και την ανάδειξή του σε MVP του Final Four εκείνης της χρονιάς.

Μετά την καταξίωση στο ευρωπαϊκό στερέωμα, δοκίμασε την τύχη του στο NBA και παρόλο που έμεινε για δύο χρόνια (2017-19) στους Γιούτα Τζαζ, δεν κατάφερε να ξεχωρίσει και στη συνέχεια μετακόμισε στην Κίνα.

Πλέον, έχοντας συμπληρώσει το 34ο έτος της ηλικίας του, ψάχνει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του στη «Γηραιά Ήπειρο» με τη Μπολόνια να βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία μαζί του.

Μάλιστα, η ενδεχόμενη αυτή κίνηση θα έχει ακόμα μεγαλύτερη αξία, εφόσον πραγματοποιηθεί, αφού η Παρτιζάν έχει ενισχύσει κατά το μέγιστο βαθμό τη δυναμική της και θα αποτελέσει βασικό ανταγωνιστή των Ιταλών στη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση της Ευρώπης.

Άλλωστε, αν καταφέρει τελικά ο Σκαριόλο να αποσπάσει έναν παίκτη ο οποίος είχε στο παρελθόν άριστη σχέση και συνεργασία με τον Ομπράντοβιτς, δε θα είναι και αμελητέο εγχείρημα…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από