Ισορροπία τρόμου στην Ευρωλίγκα – Το 6-5 που τρομάζει τον Μιζράχι και το «μπορεί να διαλυθούν όλα μετά από 21 χρόνια»

Ο πρόεδρος της Μακάμπι, Σιμόν Μιζράχι, έδωσε το «παρών» στο ΣΕΦ και μίλησε στη Nova για την οριακή κατάσταση στην Ευρωλίγκα, που μπορεί να... τινάξει τη διοργάνωση στον αέρα.

Ο Σιμόν Μιζράχι, ο πρόεδρος της Μακάμπι, με την οποία έχει ταυτιστεί όσο κανείς άλλος, βρέθηκε στο ΣΕΦ για να παρακολουθήσει τον αγώνα της ομάδας του με τον Ολυμπιακό και εξέφρασε τους φόβους του για το μέλλον της Euroleague, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στα διοικητικά της.

Στις αρχές Νοέμβρη έγινε ψηφοφορία στην οποία πήραν μέρος 11 ομάδες, με τις Βιλερμπάν και Μπάγερν Μονάχου να μην έχουν δικαίωμα ψήφου. Το θέμα για το οποίο συνεδρίασαν οι ομάδες ήταν το μέλλον του Ζόρντι Μπερτομέου.

Το αποτέλεσμα ήταν υπέρ του να απομακρυνθεί, με τη μικρότερη δυνατή διαφορά, 6-5. Ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, η Αρμάνι, η Μακάμπι, η ΤΣΣΚΑ και η Εφές ήταν αυτοί που ψήφισαν να τερματίσει τη θητεία του.

Φενέρ, Μπαρτσελόνα, Μπασκόνια, Ρεάλ και Ζαλγκίρις, που άλλαξε τελικά «στρατόπεδο» τελευταία στιγμή, ήταν οι πέντε που ήθελαν να παραμείνει στη θέση του ως πρόεδρος.

Μπορεί να απαλλαγούν από εκείνον στα τέλη Ιουνίου, όμως ο Μιζράχι με την εμπειρία του ξέρει ότι η τόσο μικρή διαφορά δεν εμπνέει και μεγάλη ασφάλεια, με τον κίνδυνο ολικής διάσπασης να είναι μεγάλος, όπως είπε.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Για να σας πως την αλήθεια βρισκόμαστε σε μία κατάσταση που πολλά μπορούν να στραβώσουν. Οι 11 ομάδες χωρίζονται σε 6-5. Δεν μπορούμε να «τρέξουμε» τη λίγκα με τέτοιο μοίρασμα, η ισορροπία είναι κακή και πολλά πράγματα μπορεί να πάνε στραβά. Κατά τη γνώμη μου πρέπει να βρούμε άμεσα μία λύση, γιατί μπορεί να καταστραφούν όλα μετά 21 χρόνια.

Να βρούμε μία παγκόσμια λύση και με τη FIBA, δεν γίνεται να παίζουν οι Εθνικές ομάδες και οι παίκτες της Ευρωλίγκας ταυτόχρονα».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από