Ολυμπιακός: ΜακΚίσικ show – Όταν ο Αμερικανός «πετάει»… (Vids)

Ο Σακίλ ΜακΚίσικ ήταν απολαυστικός απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πρόσθεσε ακόμα μια μεγάλη... παράσταση στο ερυθρόλευκο βιογραφικό του...

Ο Ολυμπιακός πήρε μια σημαντική νίκη κόντρα στην Μπαρτσελόνα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με 73-66 για την 33η αγωνιστική της Euroleague και πλέον περιμένει το παιχνίδι ανάμεσα στη Ρεάλ Μαδρίτης και την Μπάγερν Μονάχου για να μάθει και την τελική του θέση στην κατάταξη στον βαθμολογικό πίνακα.

Οι ερυθρόλευκοι παρά τις σημαντικές απουσίες των Κώστα Σλούκα και Μουσταφά Φαλ έδειξαν μέσα στο παρκέ ότι ήθελαν περισσότερο το παιχνίδι και κατάφεραν να φτάσουν σε αυτή τη σπουδαία νίκη. Σε αυτό βέβαια βοήθησε και η παρουσία του Σακίλ ΜακΚίσικ, ο οποίος αντικατέστησε επάξια τον Κώστα Σλούκα στην περιφέρεια με 20 προσωπικούς πόντους συνέβαλε τα μέγιστα για να πάρει ο Ολυμπιακός το ροζ φύλλο αγώνα, πραγματοποιώντας μια «θρυλική» εμφάνιση.

Βέβαια ο Αμερικανός γκαρντ δεν ήταν εξαιρετικός μόνο στην επίθεση, αλλά έκανε τα πάντα και στην άμυνα και έβαλε πολύ δύσκολα στους επιθετικούς της Μπαρτσελόνα, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στον Γιώργο Μπαρτζώκα να… τρίβει τα χέρια του εν όψει της δύσκολης συνέχειας στα play off της Euroleague με φόντο το Final 4 του Βελιγραδίου.

Η χθεσινή παράσταση του Σακίλ ΜακΚίσικ κόντρα στην Μπαρτσελόνα δεν ήταν η μοναδική πολύ καλή εμφάνιση που έχει κάνει ο Αμερικανός γκαρντ, αλλά έρχεται να προστεθεί και σε αυτή κόντρα στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ για την 17η αγωνιστική της Euroleague, όπου και εκεί συνέβαλε τα μέγιστα για την επικράτηση των ερυθρολεύκων. Μάλιστα και την περσινή σεζόν είχε κάνει ένα ακόμα εξαιρετικό παιχνίδι ξανά κόντρα στην Μπαρτσελόνα στην εκτός έδρας νίκη του Ολυμπιακού με 88-96. Ακόμα ένα εξαιρετικό παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό είχε κάνει την πρώτη του χρονιά, όταν είχε πρωτοέρθει στον Ολυμπιακό και πάλι για την Euroleague, όπου οι ερυθρόλευκοι είχαν επικρατήσει του τριφυλλιού με 81-78.

Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα 73-66

 

Κόντρα στους «μπλαουγκράνα» ο Σακίλ ΜακΚίσικ αναπλήρωσε και με το παραπάνω το κενό του Κώστα Σλούκα στην περιφέρεια του Ολυμπιακού με 20 προσωπικούς πόντους για έρθει αυτή η σπουδαία νίκη που μπορεί να δώσει στους ερυθρόλευκους μέχρι και την δεύτερη θέση στην κανονική διάρκεια της διοργάνωσης, εφόσον η Ρεάλ ηττηθεί απέναντι στην Μπάγερν. Ο Αμερικανός γκαρντ σημείωσε 20 πόντους με 6/9δίποντα, 1/2τρίποντα, 5/6βολές, 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα και 3 λάθη σε σχεδόν 24 αγωνιστικά λεπτά.

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 81-78

Ο Σακίλ ΜακΚίσικ ήρθε στον Ολυμπιακό τον Φεβρουάριο του 2020 και σε λιγότερο από ένα κλήθηκε να βρεθεί για πρώτη φορά σε ντέρμπι αιωνίων, καθώς ο Ολυμπιακός υποδέχτηκε στο ΣΕΦ τον Παναθηναϊκό για την 27η αγωνιστική της Euroleague. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι ο Αμερικανός γκαρντ του Ολυμπιακού έκανε ότι ήθελε μέσα στο παρκέ, τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση και ήταν καθοριστικός για την νίκη των ερυθρολεύκων απέναντι στους πράσινους. Ο ΜακΚίσικ σκόραρε 22 πόντους, καθώς είχε 8/11 δίποντα και 2/7 τρίποντα, μάζεψε τρία ριμπάουντ, έδωσε μία ασίστ, έκλεψε μία μπάλα και είχε και δύο τάπες προσφέροντας ένα εκπληκτικό θέαμα στους φιλάθλους του Ολυμπιακού που βρέθηκαν στο γήπεδο εκείνη την ημέρα.

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 65-84

Στο παιχνίδι της 17ης αγωνιστικής κόντρα στον Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ, ο Ολυμπιακός έφυγε νικητής με τον Σακίλ ΜακΚίσικ να βγάζει… μάτια στη νίκη των ερυθρολεύκων με 65-84. Ο Αμερικανός γκαρντ στο παιχνίδι κόντρα στους πράσινους ήταν πρώτος σκόρερ μαζί με τον Τάιλερ Ντόρσεϊ με 18 πόντους, ενώ ακόμα είχε συνολικά σε 18 λεπτά συμμετοχής 3/5 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 3/4 βολές και 2 ριμπάουντ, οδηγώντας τον Ολυμπιακό σε μια σπουδαία νίκη.

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 88-96

 

Στο περσινό εκτός έδρας παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα στην Ισπανία για την 9η εξ αναβολής αγωνιστικής που είχε διεξαχθεί τον Δεκέμβριο ο Ολυμπιακός πέτυχε μια σπουδαία εκτός έδρας νίκη έχοντας σε μεγάλη βραδιά τον Αμερικανό γκαρντ. Σε εκείνο το παιχνίδι ο Σακίλ ΜακΚίσικ πραγματοποίησε ένα από καλύτερα παιχνίδια της καριέρας του, καθώς ήταν εξαιρετικός τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση πετυχαίνοντας 16 πόντους με 6/10 σουτ και 3/4 τρίποντα, 4 ασίστ, 3 κλεψίματα και 1 ριμπάουντ.

Αξίζει να σημειωθεί πως την φετινή περίοδο ο Σακίλ ΜακΚίσικ με την φανέλα του Ολυμπιακού έχει κατά μέσο όρο 6,5 πόντους, 2,1 ριμπάουντ, 1,6 ασίστ, 0,8 κλεψίματα και 0, 1 τάπες σε περίπου 16:30 λεπτά συμμετοχής με τους ερυθρόλευκους.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από